İçeriğe Yönlendir

Yakıt Tankım Delindi Mi?


Fazlı Temizel

Recommended Posts

Fazlı Temizel

Merhaba Arkadaşlar

2010 Megane 3 Benzinli Otm HB sahibiyim.

Cumartesi akşamı otoparktan çıkarken otoparkın girişinde yer alan katlama bariyerin kilit burnu aracın altında egozu ve (sanırım) depoyu delmesiyle araçtaki full depo benzin boşaldı araçtan abartı bir ses gelmesiyle aracı P durumuna getirip stop ettirdim.

Resim- 1 http://prntscr.com/didqc4 Resim- 2 http://prnt.sc/didqov

Araç kaskolu, trafik polisine rapor tutturup yol yardım ile servise gönderildi araç.

Bazı konularda tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var yardımcı olmanızı rica ederiz.


1- Aracın benzin deposu bu kadar yere yakın bir konumda mı gerçekten orada benzin hortum bağlantı borusu vb bir boru mu yırtılmış olabilir mi?

2- Fotoğrafta gözüken yırtılan bölüm egsoz katalizör susturucu sanırım yanlış mıyım?

3- Bunu kasko karşılar mı? ( Kaza site içerisinde gerçekleşmedi. )

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Geçmiş olsun.Kasko bunu karşılar sorun çıkacağını sanmıyorum.

Benzin dediğiniz gibi transfer borularından akmış olabilir.Ancak bir anda boşaldıysa depodada hasar oluşmuş olma ihtimali var.Transfer hortumları çok ince cidarlı bir anda depo boşalmaz.Resimlerden tam anlaşılmıyor lift e kaldırıp bakmak gerekli.Katalitik konvertör zarar görmüş içide zarar görmüşse masraf baya tutar.Kaskoyu delmeye değer.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

O noktada ilk sizin aracınızın hasar olması enteresan. Yada sizden öncekiler depo hasarı almadı önemsemedi. Bildiğiniz tuzak gibi olmuş. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Geçmiş olsun, kasko karşılayacaktır bana kalırsa. Eşimin arabası ile seyir halindeyken, mercimek büyüklüğünde bir taş radyatörü deldi, araba çekiciyle servise gitti ve radyatör kasko tarafından onarıldı. Bence bu da benzer bir durum.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun.

Depo daha geride ama sanırım hortumlar gitmiş olmalı. Susturucu kırılmış. Bence susturucuyu cebinizden yaptırın derim. Kasko bedeli çok yükselecektir aksi halde.

 

Deponun konumu, arka dingil ile stepne arasında siyah bi kısım görüyorsunuz, orasıdır.

 

Dip not: Dökülen benzin için bir şey yapıldı mı? 50lt benzin sonuçta, yanıcı, Allah korusun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

oooo çok geçmiş olsun.benzin boşaltması borulardan ola bilir.o sistemi kullana site , mite neyse başına eşkirdim ben olsam öle saçma bir konumlama olmaz.ki daha önceleri de vurulmuş galiba arka civata somumları oynaya oynaya çıkacak neredeyse.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Benzin boşalmasını ibreden gördüyseniz, ki yerde göremedim ben, bir ihtimal şamandıranın okuduğu değeri ileten kablolar hasar görmüş olabilir mi?

 

Ekleme: Muhtemelen susturucunun delinmesine yol açan çıkıntı nedeniyle bağlı olduğu demir boru hareketlenerek depoya tam ucuyla köşeden vurmuşa da benziyor.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Geçmiş olsun.

Depo daha geride ama sanırım hortumlar gitmiş olmalı. Susturucu kırılmış. Bence susturucuyu cebinizden yaptırın derim. Kasko bedeli çok yükselecektir aksi halde.

 

Deponun konumu, arka dingil ile stepne arasında siyah bi kısım görüyorsunuz, orasıdır.

 

Bence de böyle olmalı. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Fazlı Temizel

- Eğer hasar 2k aşağısında çıkarsa ben cebimden karşılarım sanırım kasko bozdurmaya değmez gibi geliyor ama kaskosuz yapılmayacak gibi duruyor.

 

- O alan komple suyla 1 saat boyunca yıkandı ama hala benzin kokusu devam ediyor, Benzin bir anda aslında boşalmadı serçe parmak gibi bir alanda polis ekiplerini beklerken döküldü, allah vere kimselere bir şey olmadan temizleyebildik o alanı İşin komiği katelitik delindiğinde benzinde akmaya başladı ben aracın içinde katelitik delindiğinde direkt stop ettirdim aracı şans mı sadaka mı bilemedim araçta parlama filan olabilirdi şoktayım :shok:  hala. 

 

- Gittiğim servis kaskomla anlaşmalı değil ama kaskom geniş kapsamlı olduğu için anlaşma olmayan servislerde ki onarımları da karşılıyor, kasko firması onarımı siz yatırın servise ödenen rakamı biz sizlere ödeyeceğiz türünden bir şeyler söylediler burada kasko ekspertizini ben mi çağıracağım servisin ekspertiz ve onarım faturasını kasko kabul eder sanırım yada prosedür nasıl ilerliyor fikri olan var mı?

 

Yazan, okuyan değerli forumcu arkadaşlara teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Delinen katalitik değil, susturucudur sadece.

Siz serviste işlemleri yaptırır, sonrasında faturayı kaskoya beyan edersiniz. Zaten raporunuz da mevcut. Prosedür işler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...