İçeriğe Yönlendir

Ranger - Xlt 2.2 Çekiş Düşüklüğü


Bülent Kılınç

Recommended Posts

Bülent Kılınç

Merhaba arkadaslar bir olayı paylaşmak istiyorum; 2012 model aracımda son zamanlarda vites değiştirince araç ivmesinden kaybediyor toparlamıyordu servise gittiğimde turbosunun değişmesi gerektiğini söylediler müşteri katkılı garantisi olmasına rağmen garanti dışı olduğunu söylediler(otosan tarafından) fiyat olarakta yaklaşık 5bin dediler aynı turbo garett dışarıda 1700 ₺ servise inanmayıp turbo tamircisine gösterdim turbo da kesinlikle problem yok dedi bununla da yetinmeyip dyno ya soktum aracı orada da sağlam çıktı. Hızlanmada ki düşüklük için beyaz eşyasıda olan servise girdim problemi sağolsun onlar buldu MAF sensörü değişti ve problem kalmadı diyeceğim şudur ki kesinlikle garanti uzatma yapmamak lazım mış. Motor hararet yapar da motor elden çıkarsa hatayı kullanıcıya yüklüyorlar bilginiz olsun yağına suyuna bakmak kullanıcı sorumluluğundaymış.

9142 F003 C257 ve C166 arıza kodları okuyorum bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yukarıda yazdığınız her şey normal prosedür olmakla beraber aracınız hararet yaptı ise turbo niye garantiden çıkmış onu anlamadım tam olarak.

Yorum bağlantısı
Bülent Kılınç

Motor hararet olayı serviste şahit olduğum başka bir ranger dı.

Benim araçta ise 2 yıllık garanti bitimine yakın garanti uzatmayı düşünmediğimden son bakımı dışarıda yaptırmıştım fakat otokoç otosan garanti ile ilgili birimden onay alarak son bakımı tekrarlamak şartı ile (500km olmuştu yaptırdığım bakım) müşteri katkılı garanti yaptılar. Ama turbo değişimi için srv otosan garanti bölümünden onay alamadı gerekçe bir bakımın dışarıda yapılmış olması(bunu kabul ederek garanti uzatması yapmışlardı) Turbo da arızalı değilmiş çekiş düşmesi maf sensörü arızasından imiş. Turbo basıncı iyi sadece ufak bir ses var o kadar. Motor ile ilgili problemlerin çoğu srv lerin kullandığı motor yağından ve yakıttan kaynaklanıyor genelde. Herşeyi kendi firmalarına mecbur kılıyorlar yoksa garanti dışı. Yakıt sisteminde arıza oldu mu getir 10 alım opet fişlerini diyorlar (başıma geldi) Yağ opetin Fmy yağı castrol A5 olmasına rağmen. Böyle giderse 30 yıllık Ford serüveni nihayetlenecek sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...