İçeriğe Yönlendir

Fusion - Otomatik Vites 3 Ve 4. Viteslere Soğukta Geçme Sorunu


Metin Güven

Recommended Posts

Metin Güven

Merhabalar arkadaşlar,

2007 1.6 Lux Otomatik Fusion da (97.000 km.) Soğuk havalarda (+2-3 veya 0 derece veya eksi sıcaklıklarda) motor sıcaklığı 60 derece olan (resimdeki gibi) ortalarına yani 30-35 dereceye gelemeden 3. ve 4. viteslere geçmiyor.

Kilometre 70-80 lere de gelse Devir 3.000 lere de gelse vites değişmiyor. Normalde 60 km. hızda 3. vites, 80 km. hız da 4. vitese geçmesi gerekmekte iken,

Ne zaman ki sıcaklık 30-35 derecelere geliyor hız 60 üzeri veya 80 ler de ise anında 3. ve 4. viteslere hemen geçip normale dönüyor, diğer zamanlarda herhangi bir sorun söz konusu değil..

Nedeni ve çözümü konusunda yardım lütfen..

 

1aVjRt3.jpg

Yorum bağlantısı
Metin Güven

D de iken 1 de mi 2 de mi kalkıyor? ilk anda

Çağlar bey, 

D de iken normal 1 de kalkıyor, 40 km de 2 ye geçiyor, daha sonraki 60 ve 80 km. değişmesi gereken 3 ve 4. viteslerde oluyor bu sorun.. Isındıktan sonra herhangi problem kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Abdullah Çetinel

Benim araçta 1 ve 2. viteslere özelliklere 1.vitese geçerken çok zorlanıyor. Km 210.000 tahminimce hiç şanzuman yağı değişmemiştir. Havaların soğuk olmasının tabiki etkisi olabilir fakat benim önceki aynı arabamda 2 kış geçmesine rağmen bu kadar sertlik görmedim. Yetkili servis şanzuman yağının litresine 60 Lira dedi en az 4 litre ayrıca 250 lira işçilik fiyatı verdi. Özel Ford servisini aradım. İşçilik dahil 75 lira fiyat verdi. Sizce yağı değiştirirsem geçişler yumuşarmı veya şanzuman için rahatlama olur mu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

manuel mi ? Abdullah bey


İds bağlatıp yola çıkarak ekranı izelemekte fayda var Metin bey.

Yorum bağlantısı
Metin Güven

manuel mi ? Abdullah bey

İds bağlatıp yola çıkarak ekranı izelemekte fayda var Metin bey.

 

Çağlar bey,

İDS ile ilgili aşağıdaki bilgileri buldum. Opel de kullanılan ids+ sistemini anlatıyor sanırım genel olarak..

Ama bu sorunu soğukta yaptığı için servise gidince bir sorun görülemeyebilir diye düşünüyorum..! Çünkü ısınınca sıkıntı yok..

Serviste vardır sanırım İDS.

 

Ids plus otomobilin o andaki birçok parametresini hesaba katıp 'devir hız sıcaklık gaz pedal açısı yatma açısı öndeki lastiğin salınım durumu vb.'o ana göre en ideal süspansiyon ayarını yapan,

vites değiştirme devrini seçen, gaz kelebeğinin pozisyonunu performans veya normal moda göre ayarlayan ve yakıt karışımını belirleyen, vites geçiş zamanlarını hızlandıran direksiyonun hassasiyetini gerektiği zaman arttıran süspansiyonun zemine karşı en iyi ayara sahip olmasını sağlayan örneğin 'ön lastik bir çukurdan geçti arka lastiğin amortisör ayarını buna göre ayarlar'komple süspansiyon ve motorun entegre çalıştığı karmaşık bir şasi sistemidir. 

 

Ekşi Sözlükten;  opel'in "interactive driving system" için kullandığı kısaltmadır. temel olarak araç süspansiyonlarının, elektro-hidrolik direksiyonun, abs sisteminin ve fren destek sisteminin bir bütün halinde çalışmasıyla sürüş dinamiklerini iyileştirmeyi hedeflemektedir. opsiyon olarak sunulan idsplus paketinde ise bunlara ek olarak sisteme sürekli hidrolik süspansiyon kontrolü, elektronik stabilite programı*, elektronik çekiş kontrolü*, hıza duyarlı parametre kontrollü elektro-hidrolik direksiyon eklenmektedir. idsplus'ın bileşenleri olan bütün bu sistemler ve bir dizi sensör araç içinde canbus üzerinden haberleşip birlikte hareket ederek yol koşullarına ve sürüş karakterine uygun olarak aktif şasi kontrolü sağlarlar. bu sayede sürüş dinamizmi ve konforu sürekli olarak optimize edilmekte, sürüş güvenliği arttırılmaktadır. ayrıca idsplus opsiyonlu araçlarda sürücüye kokpit içinde bulunan sport tuşu vasıtasıyla süspansiyon,

elektro-hidrolik direksiyon ve varsa otomatik şanzıman* karakteristiklerine direk olarak müdahale etme şansı verilmektedir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ids: fordun teşhis cihazı....

opeldeki ids araca ait bir isteme verişmiş kısaltılmış ad.

farklı hadiseler

Yorum bağlantısı
Abdullah Çetinel

manuel mi ? Abdullah bey

İds bağlatıp yola çıkarak ekranı izelemekte fayda var Metin bey.

Evet 2004 1.6 Benzin/LPG Manuel Fusion Km:210.000

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şanzıman yağ değişimi faydalı olabilir. Servis bence yanlışlıkla otomatik şanzıman yağ fiyatı verdi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Abdullah Çetinel

Şanzıman yağı değişti. Vites kol tamir takımı mı tam anlayamadım o değişti. Şuan vites geçişleri eskiye göre daha rahat sabahları daha yumuşak

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...