İçeriğe Yönlendir

Şampiyonlar Yarışı 2017


Kemal Korkmaz

Recommended Posts

Kemal Korkmaz
(düzenlendi)

Şampiyonlar Yarışı  Race Of Champions Miami

Miami Marlins Park'ta gerçekleştirilen 2017 Şampiyonlar Yarışında pilotların bireysel mücadelesinde şampiyon, finalde Tom Kristensen'i yenmeyi başaran Juan Pablo Montoya oldu.

Finalde Montoya ile Şampiyonlar Yarışı efsanelerinden Tom Kristensen karşılaştılar. Montoya, iki farklı araçla gerçekleştirilen mücadelenin ikisini de kazanarak zaferin sahibi oldu.

2017 Şampiyonlar Yarışı organizasyonunun ikinci ayağı olan Uluslar Kupası, Pazar akşamı 20:00'da başlayacak.

 

 

Yarış Özeti

Gecenin sürprizlerinden birisi, son şampiyon Sebastian Vettel'in, Travis Pastrana ve Helio Castroneves'e yenilerek, daha ilk bölümde mücadeleye erken veda etmesi oldu.

Sauber'le anlaşan Pascal Wehrlein'ın, ilk bölümde Felipe Massa ile olan mücadelesinin son saniyelerinde bariyerlere vurarak takla atması ise korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

 Neyse ki Wehrlein ve yanındaki misafiri kazadan yaralanmadan kurtuldular.

Çeyrek finalde A grubunda Montoya, Pastrana'yı, B grubunda Massa, Castroneves'i, C grubunda Kristiensen, Jenson Button'ı ve D grubunda David Coulthard, Kyle Busch'u eleyerek yarı finale kaldılar.

Yarı finalde Massa ve Montoya karşılaştılar. Massa, ilk yarışı kazansa da son virajda bariyerlere vurduğu için 5 sn cezası aldı ve yarışı kaybetmiş kabul edildi.

Diğer yarıştan galip ayrılan Montoya, Massa'yı eleyerek finale çıkma hakkı kazandı. Diğer yarı final mücadelesinde ise Kristiensen, Coulthard'ı eleyerek finale çıkmayı başardı.

Final mücadelesinin ilk yarışı, Avitaş Motorsport'un ürettiği GRC Lites otomobilleri ile yapıldı ve Kolombiyalı pilot zaferin sahibi oldu.

İkinci yarıştan da mağlup ayrılan Kristensen, dördüncü kez ROC Finalinde zaferi elinden kaçırmış oldu.

KTM X-Bow'ların kullanıldığı ikinci yarışı 0.845 saniye farkla kazanan Montoya ise 2017 Şampiyonlar Şampiyonu unvanının sahibi oldu.

Pazar günü Saat 20,00 da başlayan Uluslar kupasında ise Vettel Kazandı

Gün boyu tek başına mücadele etmek zorunda kalan Sebastian Vettel, Busch kardeşleri yenmeyi başararak 2017 Şampiyonlar Yarışı Uluslar Kupasında zafere ulaştı.

Pascal Wehrlein'ın Cumartesi günü yaşadığı kazanın ardından Vettel, Almanya'yı tek başında temsil etmek zorunda kalmıştı.

Grup etaplarında dörtte dört yapan Ferrari sürücüsü, normalin iki katı yarışmanın altından rahatça kalktı ve ardından yarı-final mücadelesinde  Juan Pablo Montoya ve Gabby Chaves'li Kolombiya takımını mağlup etmeyi başardı.

2007-2012 arasında Michael Schumacher ile 6 kez Uluslar Kupasını kazanan Vettel, final mücadelesinde Amerika-NASCAR takımını yenerek 7. kez bu zaferin sahibi oldu.

 

Tr.motorsport.com

 

 

 

tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...