İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motordan Gelen Ses


Ömer Meşe

Recommended Posts

Ömer Meşe
(düzenlendi)

Herkese merhaba,

 

Aracımın özellikleri : 

Dizel Focus 2008 Ghia Manuel 130 Bin Km. 1.6 TDCI.

Aracımın motorundan, düşük devirde, rolanti anında videodaki ses duyulmakta. (Özellikler 58. saniye - 1:34  ve 1:50 de net duyulmakta) Kış aylarındayız ondan mıdır bilemem aracı sabahları ilk çalıştırdığımda bu sesi alamıyorum çünkü devir biraz yüksek oluyor. Ancak motor ısınınca durduğumda, yavaşladığımda bu ses geliyor. Ve çok rahatsız edici bir ses. Acaba sesin nereden geldiği, ve bana ortalama bakım maliyetini söyleyebilir misiniz. İstanbul Avcılar da ikamet ediyorum.

 

Ek bilgi : Aracımın triger süresi gelmiştir diye tahmin ediyorum, 90 binde değiştiğini söylemişti aldığım kişi (tramer kaydından 2012-2013 gibi yıllarda olduğunu düşünüyorum.)

Aracım şehiriçi 7.3 L yakıt tüketiyor şu anda. Yaz aylarında bu rakam 6.5 i geçmiyordu.

 

Bir de bu aracın vites topuzuna ve körüğüne ihtiyacım var. Orjinal çıkma olanı tercihim.  Elinde olan varsa yardımcı olabilir mi. Veya çıkma bulabileceğim bir yer tavsiyesi olan var mı ?

 

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum. 

 

 

tarihinde Ömer MEŞE tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben oyumu devirdaim pompasından yana kullanıyorum. Trigerle beraber değiştirin. Pompayı yanılmıyorsam 150 liraya 1 sene önce almıştım.

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Kardeş videoyu izledim. Benim 2007 ghiada da vardı böyle ses. Triger devirdaim tüm bilyalar gergiler V kayışı filan değiştim bir kaç gün önce. O an dikkat edip incelemedim ama şu an detaylıca dinlemeler sonucunda resimdeki dişliden ses geliyor ses sizdekiyle % 100 aynı. Triger kapalı olduğu için üst dişli değil alt arkada olan dişliden geliyor ses. Ben tekrar masrafa girip o üniteyi artırıp oradaki dişlileri kontrol ettireceğim. Ya yataklarda aşınma oldu ya kayış plastiğe sürtüyor. Deli etti beni o ses. Bir de 1750 devirden 2000 devire yakın gazlayınca turbo aracı atıyor ama sağ taraftan şakirdama ve vuruntuya benzer bir şey oluşuyor. Ve zorlanmalı hızlanıyor. Sizdeki ses resimdeki yerden geliyor tahminim bu yönde. 4fc3da01ff1531cf8f556a42f236f48d.jpg

Yorum bağlantısı
Alper Dalga

Ayni ses ben kayisi ve devirdaim pompasini degistirdikten sonra gelmeye basladi  acaba zarar verebilirmi 

Yorum bağlantısı
Ömer Meşe

Ben de devirdaim pompası diye düşünmüştüm ilk başta. Ama işinin ehli bir ustaya sormakta fayda var tabii ki. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

videodan ses tahliili zordur. şahsen aman aman dikakt çekici bir ses bana gelmedi. yandan kasnak olailir. V kayışı eskimiş olabilir. motor üstünde incelmeeli

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Şarj dinamosu iç bilyaları, kasnağı olabilir mi baya forum okudum. Bu da bir ihtimal.

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Sorun çözüldü mü acaba? Ben en son Ford yetkili servisten "bu normal" kelimelerini duyduktan sonra uğraşmayı bıraktım. Bir yeri patlayana kadar basacağız [emoji12]

Yorum bağlantısı
Ömer Meşe

Hocam herkes bilgilensin özel mesaj da gönderdim sana ancak, bu ses 3-4 gündür yok. Kesildi, hiç bir şey yapmadım. Garip. 

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

 

Bu benim araçta çektiğim video. Kayış sürtme sesi veya bilya sesi gibi bir şey. uzun yol yapınca sürekli geliyor. Normalde ise hafif gaz verince geliyor.

Yorum bağlantısı
Ömer Meşe

Evet hocam sesler birbirine çok benzer, ben bugün NoName Osman usta ya gittim. Sesi telefonda videodan dinlettim, ilk yorumu devirdaim pompası oldu ancak şu anda araçtan bir ses gelmediği için kesin yorum yapmadı. Ses gelirse tekrar yanına gideceğim. Benim bu ses rolanti de geliyordu, gaz verdiğimde kesiliyordu. 

bu arada gitmişken Z rotlarını değiştirdik, çok şükür arka taraftan gelen lakırtı sona erdi. bir de turbo basınç sensörünü değiştirdik. Osman Ustama buradan da teşekkür etmiş olayım, ilgi alaka, ortam herşey dört dörtlük. 

Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Bende tam tersi hocam. Hafif gazla başlıyor ses motor çok sıcakken 1.viteste ağır ağır eve geçerken bu lükurrr lukur lıkırrrlılır ses sürekli geliyor. Bir de videoda belli oluyor farklı bir ses oluştu böyle ağlama sesi tabir edilen ses gibi.
Turbo basınç sensörü selenoid denen parça mı tam olarak yeri nerdedir bunun ben bir türlü bulamadım yerini

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Uğur Şahinbaş

Trigeri yeniden açtırdım. İlk görüntü böyleydi.

 

6e6cf2571c45bebe2a7ecc372dac91ec.jpg

Son hali bu
49440933d70dd46b491592100a7dd757.jpg

Devirleninde şıkırtı sesinde aman aman bir azalma olmadı ama motorda gidişte rahatlama oldu. Gerginlik ayarlandı.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
  • 2 yıl sonra...
Birol Yılmazer

Merhaba, ford b max dizel 1.5 75 beygir 100.000 km de aracımda aynı ses 2 3 gündür var. Triger 1 sene önce değiştirdim. Aracın çekişi ve gidişinde hiçbir sorun yok. Bu ses neden geliyor çözüm olarak ne yaptırdınız? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...