İçeriğe Yönlendir

Fusion - Egr Sonrası İşlemler


Ömer Kaya

Recommended Posts

Ömer Kaya
(düzenlendi)

Motor sistem arizasi uyarisi sonrasi.Araçta egr bozuk belirtileri başladı. 

1.Sabah sarsintili calisma

2. Siyah duman

3.ciddi devir kaybı

4.ariza isigi yaninca vuruntu ve sarsinti

5. Kalkışlarda gaz yememe ve stop a gitme vs

Tamam egr degisti. Araçta komple degisti. Bütün sorunlar bitti. Buna da tamam. Cekiş cok ciddi yukseldi. Sarsintilar vuruntular gitti. Bunada tamam.  

O da ne motor ariza ışıgi bugün tekrar yandı. Denedim bu ariza sinyaliyle bu arac ne yapacak diye. Motor 3000 deviri gecmiyo. Tamam arac motora tedbir uyguluyo. 4. Ve 5 viteste hizlanmada biraz devir kaybi. (Bu ne budami tedbirin bir parcasi) Egr degisikligi sonrasi beyindeki hatalarin silinip egr nin yazilimla guncellenmesimi gerekiyor. Veya ustam egr borusunu mu temizlemedi. Aklima bu ikisi geliyo. Bu ariza sanal bir arizamidir. Yoksa boruyu temizleyip temizlemedigini bilmiyorum ustamin. Yarin soracam. Goruslerinize ihtiyacim var... bu arada ısıtma bujileride degistirildi 4 ü de calismiyodu..   butun bu islemler sonucunda arac daha ugultulu calisiyo sanki ve yakitta biraz artis var.. egr arizasinda aracin seyir halindeyken stop etmesi, direksiyonu kitlemesi gibi anormal seyler okudum bunlar dogrumudur..  

tarihinde Ömer Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Omer bey aracim 2011 fusion 1.4 tdci once kizdirma bujileri ariza yapti sonra egr valfi kilometre 170 binde aracim ilk sahibiyim egr valfi ariza yaptiginda sadece aracim ariza isigi yakti ve yolda kaldim. Gaz yememe ve 3000deviri gecmeme problemini kizdirma bujileri arizaliyken yasadim.Egr valfi degistiginde beyinden sadece arizayi sildiler. Arac 5 gun sonra enjektor arizasi verdi enjektorleride yaptırdım simdi problemim kalmadi cok sukur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...