İçeriğe Yönlendir

Servisin Yedek Araç Sağlaması


Fevzi Göktaş

Recommended Posts

Fevzi Göktaş

2006 yılında kredi ile sıfır almış olduğumuz connect ile tanışdık kaskoyla. Aracı Aydın ili zafer otodan aldık. Hala daha kullanıyoruz. Connect alırken bile almak istediğim ancak alamadığım focusumuzu Allah 2015 yılında nasip etti. Kuşadası Kahyaoğullarından alındı.O da kaskolu şu an. İkisi de f kaskolu. İki si de AXA sigortalı.

Connect arıza veya bakım için servise bıraktığımız da araç tahsis ediyor musunuz dediğimiz de hep hayır cevabını alıyorduk.Aydın zafer otodan. Focus da ise geçen Aralık ayın da servise bıraktığımız da hemen yedek araç verdiler Kuşadası Kahyaoğullarında. Yarın ise küçük bir kaza yapmıştık hatırlarsanız onun için aracı servise bırakacağım (Kahyaoğullarına) .  Yine yedek araç vereceklerini yani kiralık araç vereceklerini söylediler. Ücret ödeyecek miyim diye sorduğum da kaskonun karşıladığını ücret ödemeyeceğimi söylediler.

Kaza da suçlu karşı taraftı acaba onun trafik sigortasından mı karşılayacaklar yoksa seneye kasko ücretine mi yansıtacaklar veya kaskonun hizmetlerinden mi.

Eğer öyle ise neden connect aracımız için bu sağlanmadı.

Servisten servise değişiyor mu, ya da otomobil ile ticari araç için mi farklılık gösteriyor.

Biraz uzun oldu ama bilgisi ya da yorumu olan var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İki farklı etken var burada.

1- Connect ticari araç sınıfında gözüktüğünden bir çok haktan mahrum maalesef. Bakımlarda veya kaza durumunda bir çok kasko / servis yedek araç sağlamaz. Hem ellerinde aynı sınıf araç yoktur hem de ticari araçlar ticari amaçlar için ödünç verilemezler. Siz ticari olarak kullanmıyor olabilirsiniz ancak bunu ne servis ne de kasko bilir.

2- Focus'unuz binek otodur. Bu sebeple yedek araç sağlamak servisinizin inisyatifindedir. Kimi servis verir, kimi vermez.

3- Kaza durumunda yedek araç sizin kaskonuzdan sağlanır ancak bunu bir sonraki sene fiyatlara yansıtmak kasko firmanızın tercihidir. Connect yine ticari olduğundan kasko firması yedek araç sağlamaz.

 

Aslında mantığı çözmüşsünüz ama emin değilsiniz sanırım, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

 

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Renault bana 14 gün ikame araç verdi. Tampon hasarımız oldu, parça temini uzun sürdü, 1 hafta kardesimin aracı ile idare ettim, süre uzayacak dediler ve size araç temin edilecek dediler. Benim aracım dizel otomatik sedan megane 4, bana ikame olarak 600 km de benzinli düz vites megane 4 sedan verdiler. Geçmiş olsun, umarım sorununu en kısa sürede çözülür. 

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Servisten kaynaklı.

Ticari araçalar da kasko da ikame araç klozu yok kaskoyu yaptırırken sigortacınıza beyan ederseniz. İkame klozunu ekler. tüzü bir fiyat farkıyla lakin dediğim gibi servis etken örneğin otokoç izmir de ikame araç vermediler otosanı arayınca direk avisten ücretsiz araç verdiler ama çetaş izmir de buna gerek kalmıyor ellerinde boş araç varsa veriyorlar yoksa otosanla kendileri dialo geçip avisten ücresiz araç temin edip veriyorlar yani prosüdürleri şekillendirmek servislerin elinde .

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Sigorta yapan şahsa şunu sordum. Benim aracıma çarpıp kaçtılar dedim ve kaza tutanağın da ne yasadiysam yazdım. Karşı tarafın suçlu olduğunu nasıl bileceksiniz dedim. Tramer mı dedi bir yere gidiyormuş tutanak oradan ne çıkarsa o imiş.

Nasıl karar verecekler çok merak ediyorum. Ben de mı bu şans ile  yarı yarıya kadar verilir gibi.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Müdavim araç vereceğiz dediler. 2015 Fiat Linea 1.3 Multijet geldi. 34 bin km de.Benim 2006 connect inan daha konforlu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...