İçeriğe Yönlendir

Fiesta IV - Ses Yalıtımı


Mahmut Aslan

Recommended Posts

Mahmut Aslan
(düzenlendi)

Arkadaşlar, aracım içine çok fazla gürültü alıyor, dosemelere vurdugumda arkasinin sanki bos olduğu hissine kapılıyorum.. Yol sesi olduğu gibi içerde, lakur lukur sesler cabası..  Bagaj hadisini kaldirdigimda altında yalıtım namına birşey olmadığını gördüm.  Daha önce yalıtım yapıp olumlu sonuçlar alan varmı?  Varsa kullandıkları malzemeler nedir acaba ?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Modeline bakıp hakkını vermeli, 18 yaşında delikanlı bu........olacak o kadar. Forumda yalıtım konusu olacaktı bir araştırın derim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Aslan

Emre beyden öneri bekliyorum o zaman :):) hhangi ürünleri alacağımı söylerse hemen alıp uygulamaya başlayacağım 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Mahmut bey öncelikle titreşimin kesilmesi için bitüself ya da simself marka olandan sacın üstüne uygulamalisiniz. Ardından tavsiyem ses yutan ve ateş almayan bir sünger tarzı yalıtım malzemesi kaplamanizdir.

Benim kapladigim beyaz bir şeydi ama ilk bakışta aklıma yatan şu oldu. https://www.adetasyapi.com/oto-ses-yalitimi-5-yeni

Çünkü içinde ağır bir katman var, ses geçirmemesi için yapılmış. Fakat dezavantajı kendinden yapışkanlı olmaması.. Zor gelirse farklı tip süngerlere geçebilirsiniz. Focus 2 bölümünde başlığım var şu an telden girdiğim için bakamadım, siz bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Aslan

Focus 2 bölümüne bakıyorum emre bey teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
(düzenlendi)

Aklımdan şöyle birşey geçiyor. Kapı içi izolasyonu için resmini koyduğumuz üründen alsak, kapı döşemelerini söküp kapı sacını kaplasak acaba ses izolasyonu sağlar mı? Ya da bu ürünün yerine kendi kullanabileceğimiz başka bir ürün var mıdır?

 

 

http://R0EnXG.jpg

 

 

tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

bariyerliAkustik Sünger

 

 

Yanmaz poliüretan köpük altındaki PVC veya kurşun bariyerler sayesinde ses emişini mükemmel kılar. Sesin türüne ve şiddetine göre PVC ve kurşunun poliüretan köpük ile çeşitli varyasyonları uygulanabilir. Sesin çok yüksek olduğu motor ve jeneratör daireleri, trenler, gemiler, tırlar, traktörler, otobüsler, kompresörler ve makine etrafının evresinde uygulanabilir.

 

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...