İçeriğe Yönlendir

Mondeo 4 - Direksiyon Sorunu


Selim Ertürk

Recommended Posts

Selim Ertürk
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

1.6 2010 Benzinli mondeom var, 1 haftadır direksiyonda sertleşme sorunu yaşıyorum. 
Araba 30-40 dakika yada daha fazla durduktan sonra direksiyonda sorun yok fakat kullanırken bir süre sonra sertleşiyor ve çevirdiğimde, vıız diye motor sesi geliyor fakat tekerleri döndürmüyor.

Bir usta direksiyon kutusu arızalı dedi, pek bakmadan. Başka bir usta ise, kaputu açtı dinledi birşeylere baktı ben direksiyonu sağa sola çevirdim. Kutu sağlam direksiyon pompası bozulmuş dedi.
İnternetten parçalarına baktım 4350 tl fiyat verdiler sadece pompa için. Kutu vs. dahil mi dedim hayır sadece pompa dediler.
Bu arıza neden süreklilik arz etmiyor da ara ara sorun çıkartıyor? Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar beni biraz aydınlatabilir mi?
Teşekkür ederim, iyi forumlar.

 

tarihinde Selim Ertürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Eski direksiyon yağını tamamen boşaltın yeni direksiyon yağı koyun, en az üç tür sağa ve sola direksiyonu çevirin, yalnız direksiyon çevirmeleriniz de tam turlarda direksiyonu sonununa kadar dayayıp pompayı zorlamayın. Deneyin belki çözüm olur.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Arıza kesin ise değiştirmek için o kadar para vermeyin. O tür direksiyon arızalarını garantili revizyon yapan yerler var çok daha uyguna yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk

Şahin Topaloğlu; Yağ değişikliğini deneyeceğim teşekkür ederim, belirli bir marka öneriniz var mı yağ konusunda, ben tecrübesizim.
Erol Güven, Istanbul'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba?
Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
ismail erdem

Evet öncelik yağ değişimi olmalı yakın zamanda benim başımada benzer bir durum geldi power ses veriyordu içeriyi rahatsız eden bir sesti neyse Ankara'da direksiyon tamiri yapan bir yer buldum poverı değiştirdiler çıkma taktılar birde yağını değiştirdiler şimdilerde sıkıntı yok hamdolsun.

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk

Ümraniye sanayi de başka bir yere de gittim, baktı kontrol etti ve orası da pompanın bozuk olduğunu söyledi. Sesin her zaman gelmediğini belirli bir süreden sonra başladığını söyledim.
Yağ soğukken kalınlaşır, o yüzden çok kaçak yapmıyor, kullanım sonrası ısınıp incelince sızdırıyor bu da direksiyonun zor dönmesine ve ses yapmasına sebep oluyor dedi.
Benim arabada elektirikli direksiyon yokmuş. Yağ da incelip doğru yere gidemeyince o acayip sesi çıkarıyormuş ve kara direksiyon gibi oluyormuş.

440 TL ye yan sanayi buldum markasını bilmiyorum. Bir de direksiyon pompası için hangi yağı almalıyım?
Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ilhami Gülbitti

Sorunu ehil bir usta ile çözümlemeliydiniz.

 

Direksiyon pompası ses yapması, yağ kabının köpürmesi sorunu;

 

Mondeo yağ kabı altında süzgeç var bu zamanla tıkanıyor ve power ın ihtiyacını karşılamayınca ses ve köpürme yapıyor.

 

Çözüm : Yağ kabı yenisi ile değiştirilebilir, ve veya benzinle yıkanabilir sonrasında sistemin yağı yenilenir. Mondeo Power'ı kolay kolay bozulmayacağının altını çizerek söylüyor Tamirci. 

 

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk

p.tesi günü başka bir ustaya götürdüm bostancı da, o yağı flian değiştirdi 3 kere, sonra rahatladı araç ama test yapınca bi süre sonra tekrar başladı sertleşme ve ötme.
Pompan bozuk dedi o da.
Siparişi verdim pompanın, yarın gelecek bakalım.

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk

850 TL ye sıfır diye satın aldığım pompanın üzerinde yağ kalıntısı, kenarlarında  temizlenmesine rağmen çıkmamış kararmaları vardı.
Somunları ile oynandığından aşınmış, sağında solunda darbe, ezik ve delik ve kampanasının ufak bir bölümünde bariz ezik olduğundan iade ettim.

Kargoya tutanak tutturmasam sıkıntı çıkaracaklardı sanırım. Kampana eziğini kargo firmasına mal etmeye çalıştılar fakat pompa ile oynandığı (büyük ihtimalle tamir görmüş) çok bariz olduğundan başarılı olamadılar.

 

Dolayısı ile hala pompa bulamadım, Ankara da bir yedek parçacıyı aradım 900 tl fiyat verdi ama markayı öğrenemedim. Haber bekliyorum.

Pompayı bulabileceğim bir yer bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Bir de pompanın OEM kodunu bilen var mı?
Bana gelen pompanın üzerinde 6G91-3A696 yazıyordu gerisi silinmişti. 6G91-3A696 CE dizel içinmiş, Bir sitede 6G91-3A696 BD benzinli için diyor ama emin olamadım.
Benzinli mondeo için olanın sonunda ki harfleri biliyor musunuz?

Teşekkür ederim.
 

 

LyvkqZ.jpg r30Wb3.jpg

7qB9GN.jpg P078bO.jpg

 gqPd1O.jpg 9QYMBN.jpg


 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şu ürünü sıfır diye gönderenin ticari ahlakına... Hey Allah'ım ya...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

+90 544 637 0008 Ahmet, çıkma olduğunu söyleyerek satar. Revizyonlu hazır pompa da olabilir elinde. Görüşmenizde fayda var bence. :)

 

0312 278 28 18 Ömer Çakır. Sıfır parça konusunda yardımcı olur. Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Selim Ertürk

@Serkan Toker bilgiler için teşekkür ederim. 
@Mehmet Ozyurek Evet sıfır diye geldi, telefonda abartısız en az 7 kez sordum kullanılmış mı vs. diye. Kesinlikle kullanılmamış, tamir görmemiş dendi.

Ürün geldiğinde gördükten sonra telefon açıp durumu anlattığımda da imkansız olamaz dediler, Resim gönderdim kargoya mal etmeye çalıştılar, kasnaktaki ezik hadi kargoda olsun, diğerlerini ne olacak alet bariz elden geçmiş dediğim de depoda karışmıştır, sorun olmuştur vs. dediler.

Kısaca bu ürün bana revizyonlu vs. değil, hiç takılmamış kullanılmamış diyerek satıldı bana maalesef.
Zaten ben revizyonlu ürün buldum 450 TL ye ama sıfır ürün arıyorum.


 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...