İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalar Taşındıktan Sonra Servise Tekrar Kurulum Yaptırılır mı?


Ersel  Yıldız

Recommended Posts

Ersel  Yıldız

Kafama takilan bir hususu sizinle paylasmak istiyorum. Örneğin beyaz esya aldik. Yetkili servis geldi ve kurulum yapti. Ilerleyen gunlerde yada aylarda tasinma durumu meydana geldi mi; yeni tasinilan evde beyaz esyalar icin yetkili servis aranip, tekrar kurulum yapilmasi icap eder mi? Tekrar kurulum yapilmamasi durumunda esyalar garanti dışı kalir mi? Servis yarin oburgun "kurulum adresiyle su anki adres farkli. Kurulum yaptirmadiginiz icin urunleriniz garanti dışı kaldi" diyebilir mi?

Bilgi ve tecrubelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Bosch için konuşayım. Buz dolabım merdivenden sağlıklı bir şekilde inmeyecekti. Çağırdım servisi, kapağı söktürdüm. Aşağı inince de taktırdım. 70 TL servis ücreti 2,5 sene önce. Bahsettiğiniz konu hakkında hiç bir şey demedi. Çağırırken de garanti kapsamında olduğu için ben dokunmak istemedim, servisi çağırdım. Ama garantiyi kullanmama hiç ihtiyaç duymadım şimdiye kadar. Alalı 5 yıl oldu.

 

Ekleme: Yeni taşınan evde kurulum isterseniz ücret alacaklardır. Yaptıkları iş zaten tak fişe çalışıyor mu kontrolü. Sonra da kısaca tanıtım. Bu yani.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Babamın mesleğinden dolayı birçok ev değiştirdik ilk kurulum dışında hiç servis çağırmadık. Arıza yapınca da kimse bu ev ilk kurulum yaptığımız yer değil diye bir şey söylemedi.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Garantinin satin alinan cihazin kuruldugu yer ile baglantisi yok. Servis biryerde kurmasi gerektigi icin gelir kurar. Klima, setustu ocak gibi spesifik malzemelerde kurulum sartlarini saglamasi gereken durumlar vardir, eger sonraki adreste bu sartlar saglanmazsa garanti disi kalir ama bu tarz cihazlar da zaten mahallenin tamurcisine taktirilmaz genelde.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Merhaba Garantili ürünlerde Beyaz eşyalar dahil De-monte ve montaj olarak işlem vardır . Yani şu siz bir adrese aldınız , kurdurdunuz çalışıyor zaman geldi taşınıyorsunuz. Kurdurdunuz ürünün garanti devam ediyorsa servis talebinde bulunup ürünlerim de-monte olacak yani sökülecek ve şu adrese montaj olacak demeniz gerekir . Ve garanti böyle işler, tabi bu işleme ek ücret alırlar. Ama bir çok sağlayıcı bu hususu bildirmiyor tüketiciye, genelde biz söküyoruz kendimiz götürüp yeni evimize kuruyoruz ve kurduruyoruz. Pek bozulma olmadığı için garanti bitip gidiyor. Ama olası bir büyük arıza da hakem heyetine bile gitseniz, de-monte olmadığı anlaşılırsa haksız çıkma olasılığınız yüksek diye biliyorum .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...