İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Abs ışığı ile devamında yanan arıza lambaları


Ömer Lütfi Şahin

Recommended Posts

Ömer Lütfi Şahin

Arkadaşlar iyi akşamlar. 2012 Fiesta'm var. Geçenlerde sol ön rulmanlardan ses gelince servise gittim. Rulman ile abs kablosu sipariş verildi. Gelmesi 4günü bulur dediler. Servisten çıktım. Hareket halindeyken 60km/h ulaşınca farkettim ki aracın vites yükseltme ikaz ışığı yanmıyordu. 60'ı geçince önce abs lambası arkasından direksiyon uyarı lambası yanarak kilometre saati 60'dan 0'a düştü. Ancak araç hala seyir halindeydi sadece direksiyon sertleşti ve frene basınca abs devreye giriyor gibi pedale vurmaya başladı. Stop edip çalıştırınca bu kez de musluğa benzeyen motor uyarı lambası yandı. Hareket ettim vites lambası yine yanmıyordu ve 60'ı geçince yukarıda saydıklarım tekrarlıyor. Servis sadece rulman ile abs kablosunda arıza buldu. Bu sorunların tamamı abs'den mi kaynaklıdır. Böyle sorun yaşayan oldu mu? Pazartesi parçalar gelecek değiştirdikten sonra size de bilgi veririm. Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Direksiyon sertleşmesi hariç diğerleri araç hızı hatalı okırsa olabilir. Teker kitlendi sanıyor ve abs devrye giriyor. Ancak aynı zamanda akünüz de zayıflamış olabilir ilave olarak 2.arıza olarak

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Başına gelen olur diyerekten bugün sol ön teker rulmanını değiştirdik ve yukarıda yazdığım tüm sorunlar ortadan kalkmış oldu. Ne olur ne olmaz diyerekten aküye de baktırdım sorun yok. Kazasız sürüşler. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...