İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Otomatik Vites Rölanti Sorunu


Mehmet Akif Sarıoğlu

Recommended Posts

Mehmet Akif Sarıoğlu

Herkese selamlar.

Aracım 2005 model 1.6 otomatik focus.

Şöyle bir sorunum var: Araç ortalama hızlarda iken (60-90 km/h) ani yapılan fren sonrası durmaya yakın iken devir 8' in altına düşüyor ve stop etmese de stop etmeye çok yaklaşıyor. Stop ettiği anlarda oldu ama bu çok sık olmuyor.

Bobin değişimi ile gaz kelebeği temizliği yapıldıktan sonra motordaki titreme ve marş basmama sorunu düzeldi ancak bu stop etme/ sotp etmeye yaklaşma durumu devam ediyor. Benzer durum yaşayanlardan veya sorunla ilgili çözüm önerileri olanlardan dönüş rica ediyorum.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Sarıoğlu

bujiler yeni değişti. buji kabloları değişmedi

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Merhaba bende focus 2010 benzinli otomatik modeli var 1 ay önce stop etmeye başladı tamircilere ve servise gittim cihaza bağlandı oksijen sensörünün arıza lambasını yaktığını göründü fakat sensör arızası olmadığı söylendi tamirciler katalizör tıkalı yada dağılmış temizlemek gerekli dağılmış sa değişeceğini söylediler ...servis lpg kanaklı sensör arıza ışığını yakar motorda herhangi bir sorun yok sensörü temizlet ışık yanar ama sorun kalmaz dendi ..Anlıyacağınız sorun çözülmedi...Sonrasında  katalizörü söktürdüm oksijen sensörlerini ve katalizörü  kendim temizledim aracım 90000 km de temizdiler zaten ..karter havalandırma hortumu valfi boğaz kelebeği map sensörü bunlarıda kontrol edip temizledim sorun çözülmedi.. telefona bağlanan obd cihazı aldım 30 TL ye oksijen sensörlerinin nasıl voltaj ürettiğini izlemek için katalizörün çıkışındaki sensör 01 ve 09 arası çalışıyor girişteki ise hareketsiz 04 de sabit duruyor sensörün arızalı olduğu anlaşıldı 115 TL orjinaliyle aynı kodlu fase marka sensör alıp değiştirdim rolanti ve çekiş düzeldi sorun kalmadı..birde lbg montajı yapan abimiz başından beri  bu araç lpg den dolayı arıza ışığı yakmaz diye söylüyor yani motor lpg ye %100 uyumlu imiş bunu öğrendim.. Umarım okuyuculara faydalı olur

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...