İçeriğe Yönlendir

20 bin liraya kadar otomatik araç tavsiyesi!


Süleyman Kaya87

Recommended Posts

Süleyman Kaya87

Merhabalar ;

 

Ev aldığım için 2 hafta önce Kia Ceed aracımı sattım. Çok şükür evide aldım fakat arabanın artık lüx değil ihtiyaç olduğunu da anlamış oldum. 1 haftalık araştırma sonucunda aşağıdaki araçlarda karar kıldım. 

 

1-Hyundai Elantra 2.0 gls 98-00 model 

2-Ford mondeo ghia 98-00 model 

3-Renault Laguna 98-00 model 

4-Nissan Primera 2.0 elegance 

5-Mitsubishi Carisma 1.6 98-00 model 

 

Araçlar eşiminde kullanabilmesi için otomatik olacak. Hangi araçta neye dikkat etmeliyim? Hangisi daha mantıklı bir seçenek olur? 

 

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler. 

 

(Not: Araç hem şehiriçi hem şehirdışı kullanılacak. Çabuk satılması önemli değil, önemli olan sorunsuzluk ve konfor.  Araçlar lpg ile kullanılacak. 20 bin lirayı 1 lira geçemem. Araç model yılları +-1 olabilir ) 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

1.8 GDI Carisma alırdım ben olsam. Daha önceleri epey araştırmıştım. Kullananlar 1.8 'i, 1.6 'ya tercih ederek tavsiye ediyorlardı.

 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-carmix-plus-fethiye-den-2001-model-mitsubishi-carisma-otomatik-379849296/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2001-model-bakimli-mitsubishi-carisma-1.8-gdi-avance-full-410764227/detay

 

 

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Laguna yi eleyin. Otomatik şanzıman arıza yaparsa çöpe gider.  Parçası bulunmuyor. Temiz bulursanız mondeo birinci sırada carisma 2 olsun derim. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
2 dakika önce, Emre Demir yazdı:

gdi motora tüp olmuyor diye biliyorum 

 

Bir kaç tane LPG 'li araç var malum sitede. 2000 ve öncesi aynı motor mudur acaba?

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Patronumda 1.8 gdi otomatik var.En fulu 2001di sanırım sunroof dahil hepsi var.Donanım iyi , genişlik çok çok iyi özellikle bagajı.Şehiriçine pek uygun değil 1.8 benzinli olması nedeniyle.1.6 tüplü öneririm 

Ek olarak bi ara şirkette kaldı sağa sola kullanıldı nasıl olduysa yağı bitmiş.Sesi bile değişmişti motorun.Benzinliğe sürerek götürüp yağ almıştı şoför.Gerçekten sağlam araba.Carisma harici mondeoda öncelikli olmalı 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87
2 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Teşekkür ederim. Malesef 1.8 gdi motorda lpg olmuyor olanda düzen tutmuyor, tutanda aracın yarı parası oluyor :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bulursanız ilk tercihiniz Mitsubishi carisma 1.6 avance olmalıdır. Ben bu 20-25.000 arası otomatik arabaları çok araştırdım hepsinin forumlarına girdim okudum. Bu fiyatlara alacağınız arabada kaportaya değil motor ve şanzımana bakacaksınız. O yüzden ilk sıralara japon arabalarını yazmalısınız. 

 

Ancak gel gelelim diğer taraftan başka bir sorun var. Bu arabalar hem az sayıda olduğu için ne ustası ne de parçası kolay bulunamıyor. 

 

Yani tercihi yaparken;

- Sık arıza veren ama parçası/çıkması ve ustası bol bir araba mı

- Az arıza veren ama arıza verdi mi tam veren bir araba mı

 

İşte benim sıralı tam listem :) Bunlarda tercih önceliği yok temizliğine göre. Mesela 1999 Mazda 626 vardı 70 bin km'de ilk sahibinden hiç tüp takılmamış. Babam sağolsun aldırmadı :nea:

 

- Mitsubishi Carisma 1.6 avance

- Mazda 626 2.0

- Hyundai Elantra 1.6 GLS

- Nissan Almera 1.8 Luxury

- Honda Accord 1.8 LS

- Nissan Maxima 2.0 QX

- Toyota Avensis 2.0

 

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ben olsam bahsettiklerinizin hiçbirini almazdım.Ne getireceği belli olmayan arabalar onlar.Temizi varmıdır belki vardır size denk gelirmi bilinmez.Bu model aralığında belirttiğiniz arabaların hepsi risklidir.Dış kaportaya bakıp temiz demek büyük yanılgı olur.Ama bütçe sıkıntılı olunca mecbur seçeneklerde daralıyor.O ne den ile  5-Mitsubishi Carisma 1.6 98-00 model  derdim.En azından diğerlerinden daha iyi.Neden iyi diye sorarsan yorgun arabalar motorları neysede o bir şekilde yapılıyor ama  şanzımanlarına güvenmiyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bu aralıkta otomatik bir araç alacak olsam japonları düşünürdüm kesinlikle.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Öneriler için teşekkür ederim. 65 bin liralık arabadan 20 bin liralık araca geçmek elbet kolay olmayacak fakat daha fazlasına şuan gücüm yetmiyor malesef. 

Genel görüşleri baz alarak carisma 1 adım önde. 

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat

Bu rakama alincak aracın sanzumanina çok iyi baktirilip alinmali çünkü yaşı büyük şanzumanı arıza çıkarmaya yatkın olma ihtimali yüksek bu durumda tavsiye edebileceğim araçlar :

 

1.Peugeot 206

2.Renault Clio 

3.Opel Astra

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...