İçeriğe Yönlendir

Farları parlattım...Oldu gibi...


Metin Mankal

Recommended Posts

Metin Mankal

Dün kargodan geldi plastixim.Küçük  şişe aldım.35 tl .Yanında uygulama pedi ve bir de araç kokusu koymuşlar.Hoşuma gitti..Zımpara bulmak biraz zor iş.Hırdavatçılarda yok.Sanayii de oto boyası filan satan bir yerde buldum.1200,1500 ve 2000 vardı.Islatarak sırasıyla yaptım.Polisaj olmayınca parlatma işi elle biraz zor oluyor ve tam istenilen sonuç alınamıyor.Yine de eskiye göre çok çok iyi oldu sanırım.

İşleme başlamadan önce farlar bu şekildeydi..

 

O0079Z.jpg

 

Zımpara sonrası durum..

 

YDDrkZ.jpg

 

Sonuç..

 

P00P0O.jpg

 

  • Beğen 16
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

süper olmuş ama sonra matlaşma ihtimali var mı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Güzel olmuş.

hocam kullandığınız ürünü öğrenebilir miyim? Connectimizin lambaları çok kötü. Ne kadar zaman da bitirdiniz acaba?

Uygulama linki var mı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
(düzenlendi)
26 dakika önce, Fevzi Göktaş yazdı:

Güzel olmuş.

hocam kullandığınız ürünü öğrenebilir miyim? Connectimizin lambaları çok kötü. Ne kadar zaman da bitirdiniz acaba?

Uygulama linki var mı?

http://urun.n11.com/set-urunler/meguiars-plastx-far-temizleyici-ve-parlatici-P92687135

Ürünü buradan aldım.Buraya 2 günde ulaştı.Çok memnun kaldım.Paketin içinde uygulamanın nasıl yapılacağını anlatan bir yönerge çıkıyor zaten.İki far 2 saat kadar sürdü.Önce zımparalıyorsun far tamamen matlaşıyor.Sonrada cilalıyorsun.Polisaj makinası yoksa 20-25 dakika kadar cilalamanızı tavsiye ederim.Anca parlıyor.

27 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı:

süper olmuş ama sonra matlaşma ihtimali var mı?

 6 ay kadar gittiğini söylüyorlar.6 ay sonra da bi daha yaparım..

tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat

Hocam elinize sağlık çok güzel duruyor fakat kalıcılığı sağlamak bu işlem için en püf nokta,benim aracın farları 1 yılın sonunda eski halini aratmadı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Elimize sağlık bence elle olmasına rağmen çok güzel olmuş. Polisaj yok ise iyi bir şarjlı matkap tarzı şeylerde kullanılabilir. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Bu konuda çok araştırma yaptım nekadar mükümmel bir sonuçta çıksa kısa sürede eski haline dönüyor malesef kalıcılık için yapmanız gereken şey internet sitelerinde matkabla uygulana bilen hazır far setleri var yuvarlak cırtlı zımparalı gerekli zımpara numaraları çıkıyor zaten elle sonuç alamassınız matkapla zımparalama işlemi ardından akrilik esaslı şeffaf vernik uygulayacaksınız  en az 1 sene farlarınız cam gibi olur. Bu uygulamada o hiç bir işe yaramayan pahalı far cilası kullanılmıyor sadece zımpara ve vernik kalıcılık istiyosanız böyle yapmalısınız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

eline sağlık, yalnız parlatmada çok uğraşmışsın, aklında olsun, mutlaka en sona 3000 lik zımpara at, plastix i polisaj makinasıyla atmana bile gerek kalmaz, ben padi elime alıp sürdüm o kadar, hatta sana örnek, parmağımla 3000 lik zımpara sonrası fara plastixi sadece sürtmemle yüzey neredeyse cam gibi oluyor, senin yarım saat polisajla uğraşma sebebin yüzeyin yeterince pürüssüz olmaması, polisajla uğraşıp 3000 lik zımparanın yapacağını yapmışsın anlayacağın :)

 

konuya dönersek sonuç süper ama kalıcılık yok haberin ola, böyle bırakırsan artık birkaç ayda bir plstix uygular durursun, şuan farındaki parlak akrilik tabaka yok, loruma sıfıra yakın, böyle kalırsa bir süre sonra tekrar zımpara yaparsın, bizim ürünü kullan, Buğra sağolsun önermişti, bende kullandım memnum kaldım, bunu farına sür ve senelerce başka şey yapma öğremenim :)

 

http://www.kimyasaladamlar.com/light-one-50ml8ml-pmu507

 

not: akrilik vernik geçici ve sağlıklı değil, 1 sene içiinde pert, yine zımpara atarsın, plastix işe yaramaz demiş arkadaş, yanlış, hemde acaip işe yarar, ayrıca hafif pasta etkiside vardır, polisaj sonrası yüzey daha pürüssüz olur, zımpara sonrası vernik attığında tam etki olmaz, imkansız, böyle bir farla seninki kıyasla ne demek istediğim anında anlayacaksın, ama koruması zayıftır çünki eksik kalır, verniğe gelince, koruması demek bile fazla, hiç yoktur, sadece görseldir uv canına okur farın eskisinden beter olur, zımparayı dayarsın...

 

önerdiğim ürün vernik değil, akrilik gibi birşey, 1 sene değil senelerce dayanır, aldığın ürün 1 çift fara kendi uygulamama bakarak yazıyorum, 5-6 kez daha gider, sürmesi kolay dakikalık iş, hadi 1 sene gitti diyelim ki çok daha uzun gidecek, 5 kez uygularsın daha, kısaca arabayı sattırır sana :D

şuan beni sol farım sıfır, sağa uygulama yaptım, karşıdan baktığımda uygulama yaptığım farı daha çok beğeniyorum, o derece yani :) 

 

not: bu ürünü arka stoplara yan sinyallerede sür, güneşin uv zararına karşı koru, ben 11 senedir farlara sürekli uv korumalı WAX uygulardım, stoplarda en ufak renk atması dahi olmadı, sadece farda biraz oldu, oda dik açı ile güneşi yemesi sebebi ile, ha sanmaki deli gibi sarardı far, hayır sadece üst kısımda yakından bakınca hafif bozulma olduki oda 11 senede çok normal, normal bıraksam o o farları çoktan duman olmuştu...

 

 UV koruması çok önemli, boyayıda farıda bozan güneşin ısısı değil, UV, bundan aracı koru yeter.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
11 saat önce, Emre Akbas yazdı:

Bu konuda çok araştırma yaptım nekadar mükümmel bir sonuçta çıksa kısa sürede eski haline dönüyor ....

bunu kullan kardeş, araştırmalarına son verebilirsin, Buğra arkadaşımız önerdi, tarafımızdan kullanıldı ve onay aldı, meşhur forum ürünü, yalnız plastix şart haberin ola, bunsuz olmaz, asla zımpara sonrası vernik atılmış far gibide olmaz, 2 gömlek daha iyi ve korumasıda ömrüde kat be kat daha iyi olur :)

http://www.kimyasaladamlar.com/light-one-50ml8ml-pmu507

 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

O farlarında belli bir kalınlığı var zımpara zımpara bi yere kadar haliyle koruma atmamışsınız ve yakın baktığımda buğulu kalan yerler var 1200le başlamak çok doğru bi seçenek olmamış 600 den başlamanız uygundu. Muhtemelen ışık kırılmaları yaşıyacaksınız

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Teşekkürler  arkadaşlar..Ali  Bey dediğiniz gibi 3000 lik zımpara işin püf noktası sanırım.Plastixin korumada sağladığını sanıyordum.Buğra ne yazıkki zımpara olarak sadece elimdeki numaraları bulabildim.Bir de ürünün içinde gelen yönerge de koruma için "headlight protectant" tavsiye edilir diyor.Ürün şu

.http://www.hepsiburada.com/meguiars-headlight-protectant-far-koruyucu-p-OTGOLDM17110318?magaza=HırdavatMagaza&wt_gl=cpc.nelk.yapi-market-banyolar.pla&gclid=Cj0KEQjwzd3GBRDks7SYuNHi3JEBEiQAIm6EIwgtO5KsvQ_XcMadiAiaXeHKNtCvPrs6jhx3XFWapZgaAkWu8P8HAQ

Tabi sizin tavsiye ettiğiniz ürün denenmiş olduğu için onu tercih etmek daha akıllıca...

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
43 dakika önce, Fevzi Göktaş yazdı:

Baştan sona anlatan bir sayfa yok mu.

Fevzi çokta detaylı bir işlem değil aslında.Yanına yarım kova su al.Zımparaları suyun içine at.Farların etrafını bantla.Sonra küçük numaralı zımpara ile başla.Zımparalarken ara ara bir süngerle farları ıslat.Her zımpara numarasını 5 er dakika uygulasan yeterli.Zımpara sonrası farını yıka ve iyice kurula.Sonra plastixi uygula.Zaten sonucu göreceksin.Bak tamam oldu diyene kadar parlat. Youtube de bir çok video var.Onlar da yardımcı olacaktır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Farların durumu çok kötü değilse zımpara sürmedende plastix temizlik yapabiliyor.Ben 6-7 ayda bir yenilemek kaydıyla 3 kere yapmıştım,sonra sıkıldım ve yeni far aldım :)

Buğra'nın önerdiği ürünü bundan 6-7 sene öncesi olduğunu bileydim çok daha iyi bir uygulamaya sahip görünüyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Metin bey Erdem Boya da matkap aparati ile satilan komple setler var. 3 5 cesit zimpara 3000 dahil,  matkap aparati, tabla, ped, Meguiars 50 lira falandi. Ben akulu vidalama ile gayet iyi performans aldim. Sizinde iyi lakin matkap yorucu olmaz ve homojen bir parlaklik alinir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Meguiars yazar onu alın onun içinde şunu kullanırsanız daha iyi olur diye yazar benim tüm amatör uygulamacılar için tavsiyem soft99 one Light'dır

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Metin Mankal

Lıght one bu gün elime ulaştı.Hava yağmurlu olduğu için Bir şey yapamadım.Ayrıca nasıl yapacağımı da pek anlamadım doğrusu.Hangisi ne işe yarıyor bi açıklarsanız çok sevinirim.Buğra Höngül bekleniyorsun kardeşim...

 

r30LMm.jpg

z3GR47.jpg

9QYXgZ.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...