İçeriğe Yönlendir

Vah ki vah müşterinin haline part1


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Mustafa Liman

Üç gün konaklamalı test şart ama


Karavanı takıp geliriz ne edelim [emoji6]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Yani; Servet portifin yanın da, birde oto tamircisi açmalı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

oto tamircisi

bi lastik değişimine 10 TL al desen çaysız kalmış gibi olur..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Yani; Servet portifin yanın da, birde oto tamircisi açmalı.

Saat ücretim belli, kıyamet kopar ilk zamanlar :)
bi lastik değişimine 10 TL al desen çaysız kalmış gibi olur..

Usta ne yaptın bu işçilik çok diyenin arabasını liftte bırakıp giderim
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Usta ne yaptın bu işçilik çok diyenin arabasını liftte bırakıp giderim


Yarım gün emek harcadım yarım kilo köfte sucuk yerim heralde
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Eskişehir daha vahim, heleki ford konusunda.. mondeomda üst kapak çatlak dendi, bir abime danıştım, sen kapağı al bir kapakçı var (akrabamızmış) ona götür baksın dedi, götürdüm teste soktu hiç bir şeyi yok bunun dedi, taşlattım götürdüm geri sen bunu tak dedim, bir kaç yıl daha bindim.. hondacı tanıdığım sevdiğim sağlam bir usta var, hondayı pek sevmesem de sırf ustası var diye honda alasım oldu zaman zaman.. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
20 saat önce, Mert Yeldan yazdı:

Sene 2011, Arkadaşta cam tavanlı siyah renk a3 var.

İlan verdi satacak.

Zaman geçti bir alıcı çıktı geldi, baktı etti pazarlığı yaptı en son ekspertize götürelim dedi tamam dedik. O zaman da Adana da sadece 2 tane ekspertiz firması var.

En kalabalık olan en iyisidir diye oraya gittik, neyse sıra geldi usta başladı sağına soluna bakmaya ardından boya kontrole girişti. 

Biz de bekleme odasına geçtik, kahve içeceğiz. Bekleme esnasında kahve ikram ediyor firma o kadar elit yani :D Neyse bekliyoruz.

Derken ekspertiz bitti usta geldi, derin bir nefes alıp alıcıya "abi tavan boyalı diğer yerleri orjinal.. Tavanı boyayan ama kötü boyamış kaç kat macun atmışsa makine bile ölçemedi kalınlığını" dedi...

:hohoho:

Allah akıl fikir versin. Onların yaptığı expertizden ne hayır gelir şimdi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emrah Uludağ

Bir akraba 200binlerde şirket aracı dizel focus almıştı, araba çok yakmaya gitmemeye başlayınca yetkili servise götürdü, turboyu değiştirmişler. 1 ay dolmadan aynı sorunla yine servise gitti yine değişecek dediler. kullanım hatası deyip parça garantisini de yalan ettiler bu arada. Neyse bizimki çıktı sanayide usta usta geziyor, çoğu kaputu bile açmadan km'yi görünce türlü türlü ama net olmayan "bırakman lazım" diye başlayan tespitlerle bunaltıyorlar. Birisi -Timuçin Balıkesir- süreci baştan sona dinliyor, nokta teşhisi oracıkta yapıyor. Turbonun devrini ayarlayan sensör bozukmuş. Yanlış hatırlamıyorsam 300 tl civarı bir fiyata halletti sorunu tabi bir turbo daha almak zorunda kaldı ama doğru teşhis konmasaydı kim bilir daha kaç turbo vs malzeme değişecekti. 

Benim iyi usta kriterim işini severek yapan adam görüntüsü vermesi. Yaşa tecrübeye falan bakmıyorum, yukarıda bahsettiğim usta o zamanlar en fazla 25 yaşındaydı. Ama adam arabanın başında çekirge gibi, mutlu çalışıyor boş vaktinde araştırıyor kendini geliştiriyor bir yandan kendi arabasını dağıtıp topluyor yeni fikirler uyguluyordu.

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ersin Alan

Ahilik usulünün modernize edilmiş hali uygulamaya konulmalı hatalı kusurlu iş yapanın pabıcu6dama atılmalı Pratiğe uygulamaya dayalı meslek liseleri destekleneip branş bazında zorlayıcı sınavlarla sertifika diploma vs neyse alınıp öyle dükkan açılmalı veya dükkanda ustalık kalfalık yapılmalı beraberinde sanayiler tek elde (hsyk barolar Birliği vs gibi) birleşmeli müşteri memnuniyetine göre puanlamalar yapılmalı öyle her önüne gelen dükkan açmamalı 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Aybek

Ben Bu kötü ustaların yüzüne tamirci oldum. Bir gözümü açtım Kazalı araba alıp toparlıyor ekmek yiyorum.bu gün sol rot başını değiştim. Hala şuan olmuş deniyorum ustaları nereden olabilir diye soruyorum. Ezbere sayıp sayıp duruyorlar.
Bu iş bilmezlerin yüzüne iş öğrendim.. :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...