İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Siyah Duman Atma ve Tekleme Sorunu


Kadir Çorap

Recommended Posts

Kadir Çorap

Merhaba arkadaşlar 2005 model 1.4 dizel fiesta van aracım var. şuan 186.000 km de 
Bundan 2 sene önce kadar çekiş problemi vardı.

Turbosunu değiştirdik ve enjektör memeleri değişti (enjektör memesi nedir bilmiyorum bu arada tamirci böle söylemişti) 162 bin kilometrede yapılmıştı bu işlemler.
Aracımızın çekişi ve gidişatı düzelmişti. 2100 TL tutmuştu bu işlemler

Şimdi gelelim şuan'ki problemimize ;
Şuan aracta yoğun bir siyah duman atma bu sorun yaklaşık 4-5 aydır mevcut çok yoğun şekilde siyah duman atıyor ve şiddetli bir şekilde VIN LAMA (Düdük sesi gibi ses) çıkartmaya başladı. Araç birde son zamanlarda tekleme yapmaya başladı araç yüksek devirlerde gaz kesiyor tam o anda arıza ışığı yanıyor 1 saniyelik bir olay bu sonra tekrar düzeliyor. 

Yine eski problemimiz olan enjektör ve turbo problemimi  bu ? 2 sene önce yaptırmıştım daha bu problem böyle her 20 bin kilometrede tekrarlanacaksa vallahi işimiz var sizlerinde görüşünüzü almak istedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Turboyu bilmem ama enjektör için yorumum.
Muhtemelen kötü yakıt ve kötü bakım.
Muhtemelen aynı arıza.
Enjektörler için mutlaka orijinal filtre kullanılmalı.

Yorum bağlantısı
Kadir Çorap

Hayırlısı olsun bu enjektör bakımı konusunda standartı yokmu abiler bu işin bizim buradaki bir ustaya gittim burada olacak iş değil bu yeni nesil enjektör filan dedi yapılıp cihazında test edilip takılması gerekiyormuş bilmiyorum kafam iyice karıştı yaptırtacağız tabikide sorunun tekrar nüksetmesinden korkuyorum. Yıllık 0 araç kiralasak daha ucuza gelicek hemde etliye sütlüye karışmadan :) bakalım adapazarında yeni nesil enjektörlerin tamirini yapan iyi bir usta var dedi benim burda çıraklık yapmıştı çok önceleri dedi fiyat alıp uygun gelirse oraya götüreceğim bakalım nasip diyeceğiz artık 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Enjektör bakımının standardı yoktur... 

Makinaya bağlar test eder, sorunları tespit eder.. ona göre değişecek parçalarını değiştirir, temizler ve geri takar.. 

 

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Eğer kötü yakıt kullanıyorsanız sorununuz tekrar etmiştir. Forumda da çok konuşuluyor özellikle mazotta kötü yakıt böyle masraflara yol açar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kadir Çorap

Cümleten Selamın aleyküm Arkadaşlar 4 günlük araç ayrılığından sonra aracımız düzeldi. 

Aracın MAF sensörü düzenli çalışmıyormuş yenisi ile değişmiş bitane daha sensör ismi söyledi ama aklıma gelmiyo grank sensörümü öyle birşey dedi katalizör temizlenmiş birde araç 1-2 yerden hava alıyordu onları hallettik dedi o bu şu 700 TL tutmuş.


Araçta şuan vınlama sesi kalmadı. (araç hava aldığı için vınlama oluyormuş) Duman atma kesildi cok yüksek devirde hafif bir duman atma var (bunu usta ile konuştum bu duman normal sen böyle 1 ay kullan o duman kesilmesi lazım dedi kesilmesse enjektörlere bakım yapılabilir ama şuan için gerek görmedik dedi ) 1-2 saniyelik gaz kesme ve duman atma olayı ise MAF sensöründen dolayı kaynaklanıyormuş olaylar 

 

Bu bilgileri neden anlatma gereği duydum ? Belki böyle bir durum başına gelen arkadaşlar olabilir çözümü bu şekilde oluyormuş Teşekkürler herkese 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...