İçeriğe Yönlendir

Karşılaştırma - Nissan Qashqai 1.6 dCi, Peugeot 3008 1.6 Blue Hdi


Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Eren Gökmen

pejo 206 elektronik arizali damgasini yedi. yanilmiyorsam bir veya birkac da kronik arizasi vardi. o dönemin araclari hep bu sekildeydi aslinda. Bmw nin pejoya göre daha cok elektronik arizasi vardi mesela. herkes derdi bmw cok ariza cikariyor diye ama nedense bmw nin imajina bir sey olmadi. o dönemki araclar ömürlük üretimden ziyade cabuk tüketime gecmisti. kalite ve fiyatlar düstü. pejo ise belki fransiz oldugu icin belki de o dönem sirket yönetimi bu durumu karsiayacak strateji gelistiremedigi icin imaji düsmüs olabilir, belki de bu arizalarin yaninda malzeme kalitesinin düsüklügü de buna katki yapmistir. Ustalar da pek sevmedi pejoyu. Cünkü farkli teknoloji kullaniyorlardi, islerine gelmiyordu tamir etmek. Bazen fazla ugrasmalari gerekiyordu. sonrasinda cikan 7 li serilerde de durum pek ic acici degildi. Türkiyede distirbitörün katkisi olmus olabilir. Avrupada hala alman araclari, amerikada amerikan ve japonlar tercih ediliyor. afrikalilarda japonlari tercih ediyor.

8li seriler ise gercekten cok iyi olmaya basladi. Ancak imaj düsüklügü nedeniyle, pejoya kimse para verilmeyecegini düsünüyor, kalite hala düsük zannediliyor. kolay kolay kimse test sürüsüne bile cikmiyor. ayni araci alman markasiyla görseler 2 kat para vermeye hazirdirlar mesela ama pejo olunca gözünün üstünde kas oluyor. gerci böyle iyi benim isime geliyor :) 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
simdi biraz baktim mazda ile iliskili birsey bulamadim. Nasil calisiyor sistem? kollu mu?

Bulamazsın nette. Çok yerden bilgi alarak çalışan sistem
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Yeni 308 in rakami biraz uygun olsa piyasayi kasip kavurur kullanip begenmeyeni gormedim hele sanzimani cok guzel

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Bir tanıdıkta 5008 var bir ara beni eve bıraktı otomatik vites kaç model olduğunu bilmiyorum ama yeni bir araç. Araç vites felan hissettirmedi iç malzeme kaliteside gayet iyiydi böyle olunca piyasadan dolayı ister istemez bende de oluşan dandiktir bu marka fikrine karşı 5008i görünce helal olsun dedim.İşini düzgün yapıp fiyat/performansı korurlarsa Peugeot mutlaka başarılı olur. Bir tanede yeni kasa 308 var otomatik vites arkadaşım gayet memnun bahsediyordu görselde zaten yeni 308 çok güzel. Nissana gelince qashqai ile piyasayı kasıp kavurdular ama neden bineklerde primera,almera vs hareket katmazlar diye hayıflanırken Pulsarla harekete geçtiler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...