İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 2008 1.6 TDCi Collection Vınlama Sesi


Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede

Merhabalar, 2008 1.6 tdci 109bg mk2 collection focus sahibiyim. Bugün 30 40 gibi düşük hızlarda giderken aracın içerisine birden vınlama çöktü. Çektim sağa kaputu açıp gaz verdim falan ama duyamadım. Arabanın kabin içinden çok belli oluyor. Turbo hortumları vs sağlam gibi sorun göremedim ama böyle plastik yanığı gibi bir koku var motor tarafında.  Ben kayışlardan şüphelendim trigeri 15.000 km önce değiştirdim. O zaman paraya sıkışıktım devirdaim ile birlikte değişir dediler ama o anki durumum el vermediği için devirdaimi değiştirtmemiştim. Usta 20.000 km geçmeden oda bozulur diye söylemişti. Aklıma en kuvvetli ihtimal devirdaim geldi. Daha önceki mercedes aracımdada aynı ses vardı ve devirdaim değiştirmişlerdi düzelmişti. Haftaiçi ustama götüreceğim. Masrafını aşağı yukarı tahmini biliyorsanız ve yazarsanız sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum ve daha açıklayıcı olması açısından videoyu şuraya bırakıyorum. 

 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Devirdaim demişler zaten, bir de biz kafa karıştırmayalım. Devirdaim ne kadar eder bilmiyorum tahmini 150 tl parça tutar.

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Ben devirdaim sesine benzetemedim. Devirdaim orjinal 200 lira civarıdır. Ben 1.5 sene önce 185 liraya almıştım yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede

Bugün gösterdim aracı sorun tespit edildi. Ses " Şarj Dinamo " ' sundan geliyormuş. Şarj dinamosu sağlam, gayet sağlıklı çalışıyor fakat bilyalarda sorun var ve ses yapıyor. Yarın tamir ettireceğim elektrikçiye gitmemi söylediler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...