Arif Aykın 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Merhaba arkadaşlar bugün Karabük ten Amasra'ya gittik ve yaklaşık 5 kg istavrit yakaladık akşam 11 sabah 6 arası. Şimdi asıl soru bu balıkları ben nasıl saklayabilirim. 20 aylık erkek evladım var ellerinizden öper balık Yesin istiyorum taze bunu nasıl becerebiliriz internette bir dünya Öner'i var hepsi birbirinden farklı siz değerli arkadaşlarımdan bu işlemi yapan ve sorun yaşamayan varsa yazarsa sevinirim. Temizlenip te mi koyulmalı buzluğa temizlenmeden mi? Yıkanarak mı yıkanmadan mı? Tuzlanmalı mı tuzlanmamalı mı? Daha bir çok şey var kafam ahlak buhlak oldu. Konu yanlış yere açılmış olabilir kusura bakmayın. Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Aldığımız çipuraları temizletip direkt atıyoruz buzluğa, bugüne kadar bir sıkıntı olmadı. Taze balık bulmuşsunuz bence pişirip yiyin. O tat çok farklıdır,donmuş balığa benzemez 3 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Mümkünse tutulan yerde deniz suyu ile temizleyip öyle saklayın. 3 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 .5 kg istavriti denizde temizleyip 4-5 parçaya ayırıp tuzlayıp dondurabilirsiniz,normal şebeke suyu tuzunu azaltır ve hem saklama koşullarını hemde lezzetini götürür.... 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Haziran 2017 Yazar Paylaş 4 Haziran 2017 (düzenlendi) Teşekkür ederim temizleme işlemi denizde geç oldu çünkü biz eve geldik maalesef bu konuyu eve gelince açtığım için geç oldu 4 Haziran 2017 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 en güzeli midede saklanır, kolu komşu afiyetçe yiyin.. küçük yeğenimize de ara ara taze alıp yedirirsiniz.. 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Temizlenmezse sonra çok zor olur öncelikle temizleyin. Ve yiyebildiğiniz kadarını yiyin yedirin. sonra bu tadı alamayacaksınız çünkü. Derin dondurucu hızlı donduran bir şey ise sanırım tuza gerek kalmaz. Ama soğutucu iyi değilse kaya tuzunu basın. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Haziran 2017 Yazar Paylaş 4 Haziran 2017 İftarda afiyetle yedik ve oğluma da yedirdik her hafta taze almaya çalışıyoruz (balıkçılardan şoklanmış) fakat nasıl saklandığını bilmiyoruz sonuçta. Bizimki bunu daha çok sevdi sanki 2 hafta da bi gidip tutarız olmadı ne yapalım 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Yıllarca denizden istavrit çinekop tuttum. Özel birşey yapmadan porsiyon porsiyon ayırıp buzluk poşetinde ayıklamadan buzluğa koyarız, pişirilmeden önceki akşam dondurucudan çıkarıp buzdolabının normal kısmına koyar, buzun dolapta çözünmesini sağlarız, pişirmeden önce ayıklarız. 2 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Bir saat önce, Önder Özcan yazdı: Yıllarca denizden istavrit çinekop tuttum. Özel birşey yapmadan porsiyon porsiyon ayırıp buzluk poşetinde ayıklamadan buzluğa koyarız, pişirilmeden önceki akşam dondurucudan çıkarıp buzdolabının normal kısmına koyar, buzun dolapta çözünmesini sağlarız, pişirmeden önce ayıklarız. Her nevi et +4 derece de çözdürülmeli zaten. Bakteri üremesi en az olduğu ısı. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts