İçeriğe Yönlendir

Motor Yağları hakkında


Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Motor yağı nasıl tercih edilmeli. Bu üzerlerindeki numaraların anlamı nedir. 10W30 5W30, Üretici tavsiyesine uymak yerine daha büyük numarada yağ almak nasıl mantıklı mı. Mesela benim yağım 10w30 , fakat çok pahalı 10w60 yağlar var. Bu sentetik ve normal yağlar arasındaki fark nedir. 

Saygılarımla 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

yağları motorun özelliğine göre tavsiye ediyor üretici firma. 10w60 yağ pahalı diye sizin araca daha iyi olmaz aksine zarar bile verebilir. hyundainin tavsiyesine uymakta fayda vardır 

 

her yağın viziko değeri şartlara ve motora göre etkisi değişir. 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Yağın incelik kalınlığı belirtir, 10w30 daki 10 motorun soğukken inceliği, 30 motor sıcakken inceliği. Balın ısınınca incelmesi gibi. Akışkanlığını artması yani. 

Üretici ne diyorsa o yağ konur, bazı üreticiler iklime göre yağ tavsiye eder. Soğuk iklimde 5w30, sıcakta 10w40 koy vs der. 

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

tavsiye neyse o kullanilmali. hatta her 10w30 da bir degil. aracinizin kitapciginda yazan bir spesifikasyon numarasi vardir. Yagin paketinin üzerinde de bu numara yazmali. mesela ford icin WSS-M2C913-D ya da pejo icin b71 2297  gibi hyundaide de bir numara vardir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

El kitabında yazan yağ bu. Ama ben genel bilgi öğrenmek adına sormuştum sorumu. Gerekli bilgilendirici cevabıda aldım. :) 

Q7RJjg.png

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...