İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Direksiyon Yrd Arızası -Çözüldü-


Cihat Özçubukçu

Recommended Posts

Cihat Özçubukçu
(düzenlendi)

SORUN ÇÖZÜLDÜ:

Merhaba, yaklaşık 6 aydır haftada 3-4 gün yaşadığım DİREKSİYON YRD ARIZASI sorunum çözüldü.

Geçen sene de aynı sorunu 1 defa yaşamıştım ve hidrolik direksiyon yağını kontrol etmiştim ve eksikti. Yağı tamamlayınca sorun düzelmişti. Bu sene son 6 aydır sürekli aynı sorunu yaşıyordum ve tam arabadan vazgeçip satmayı düşündüğüm hafta sorun çözüldü. Bu sorun bazen 1-2 saniyelik bazen de en fazla 5 dakika süren arızalar halindeydi. Benim babam oto tamircisi ve aracı bilgisayara bağladığımızda bu hataya ilişkin geçmişte bir hata görünmüyordu. Çünkü sanki önemsiz bir uyarıymış gibi sarı hata lambası yanıyordu.Halbuki  direksyon birden bire kazık gibi oluyor ve kazaya sebebiyet verecek kadar zor dönüyordu. Defalarca çeşitli elektrikçilere kontrol ettirmeme rağmen sonuç alamadım. Hatta tanıdık bir direksiyoncudan bir haftalık emanet direksiyon pompası alarak deneme yaptım ve o pompayla da aynı hatayı yaptı. Geçen hafta yine direksiyon ve rutin kontroller için arabayı babama vermiştim sanayinin içerinde dolaşırken başka bir elektronikçinin önündeyken aynı hatayı yapıyor ve oradaki bilgisayarlar ile kontrol edildiğinde yine hata görünmedi bilgisayarda. Elektronikçi bilgisayarla kontrol etti ve komple tesisatı incelediğinde bir noktada oksitlenmeden kaynaklı olduğunu tespit etti ve ertesi gün arabam geldiğinde sorun çözülmüştü. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem iyi bir elektrikçi/elektronikçiye tesisatı kontrol ettirmesi. 

Bu sorunu çözebilmek için çeşitli forumları okudum ancak hiç bir forumda aynı sorunu yaşayan insanlar maalesef sorunu çözdüyse bile tekrardan cevap yazan arkadaş göremedim. Aynı şehirde yaşadığım ve aynı mesleği icra ettiğim insanlar bile yardım ve bilgi amaçlı özelden attığım mesajlara cevap bile vermediler. Eğer hala bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. 

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erhan Güleç

Merhaba Cihat bey,

 

2008 model benim aracım bendeki sorun elt direksiyon arızası yazıyor ve sarı lamba yanıyor direksiyon yagı vs.. neyse baktık bir şey bulamadık 

uzun yolda giderken hiç yanmıyor geçenlerde 1350km yol yaptım şehirler arası hiç yanmadı şehir içinde bazen yanıyor bazen yanmıyor direksiyon ayarları sürekli spor da kalıyor ama direksiyonda sertlik felan yok gayet güzel tek sorun elt direksiyon arızası ve sarı ışık yanması benimde bu şekilde bir sorunum var.

 

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Cihat Özçubukçu

Merhaba Erhan Bey

Daha önce benim araçtaki arızayı araştırırken çeşitli forumlarda gözüme çarpmıştı bu sorun. Sizin yaşamış olduğunuz arıza direksiyon açı sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Tavsiyem bulunduğunuz şehirdeki iyi bir servis ya da tamirciye sensörü kontrol ettirmeniz. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...