İçeriğe Yönlendir

Peugeot 308 Tavsiye Eder misiniz?


Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

1,6 hdi motor 2010 modelleri tercih edeceğim fluence aracını nedense sevemedim beğenemedim :) bu araca kıyasla nasıldır genişlik dışında yol tutuş performans sağlamlık olarak kısaca 308 i kullanan bilenler kimlerdir 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
(düzenlendi)

İkibuçuk yıldır 2011 1.6 hdi sahibiyim.Gerçekten sorunsuz bir araba.Aldığımdan beri bakım harici hiç sorun çıkarmadı.Pejo sorunlu olan imajını 308 le düzeltti bence.Benim araç comfort.Orta paket dediklerinden.Alaşım jant, hız sabitleyici,deri direksiyon, kol dayama gibi bir çok markanın üst paketlerde verdiği donanıma sahip.Tamamı şehir içi ve kısa mesafe ortalamam 6,2 litre.Uzun yolda 4,5 litre civarı oluyor bu değer.1380 kg lık bir araç için oldukça iyi bence.Yalıtım bir çok d sınıfı araca yaklaşır.Kapılardaki trim sesleri bolca mevcuttur.Kliması yetersizdir.Her zaman 4. kademede çalıştırmak gerekiyor.Uzun yolda yüksek devir olunca ikinci kademe yeterli oluyor.Bakımları 15.000 km de .Triger değişimi 180.000 km de.Bagaj hacmi oldukça yeterli.Gündüz farına ampül dayandıramıyorum.Ayda bir sırayla patlıyorlar.Benim araç 90 bg.Şehir içinde biraz hantal kalsa da sıkıntı yok bence.90 lıkların avantajı dpf olmaması.Yani tıkandı, temizle, çevre yoluna çık devir çevir dertleri yok.Muadillerine oranla 8-10 bin daha ucuz.Yani anlayacağınız tam bir fiyat performans aracı...Son olarak yol tutuş gayet iyidir.Fluence ye göre de çok çok yakışıklı bence..

tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Metin beyin dediklerinin altina aynen imzami atiyorum [emoji4] Ayni aracin 2009 modeli bende var yine 90 hp olandan. Aracim 3 yildir bende bakim harici hic masraf cikarmadi. Aracimla uzun yolda 3,8 lt degerler yakaliyorum.. Temizi sizi uzmeyecekbir aractir, pejo ile ilgili soylenenlere aldiris etmeyin.Parasının h hakkını fazlasıyla verecektir...

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben yakın zamanda Focus'umu satıp yarı otomatik dizelini alacaktım, benim arabanın müşterisi ve alacağım araba hazırdı ama babam razı olmadı diye vazgeçtim. Bence iyi bir araç. Motoru PSA yani Focus ile aynı. Yol tutuş ve sağlamlık olarak Focus kadar yoktur belki ama yalıtım ve donanım olarak daha iyi. Fiyatları aynı seviyelerde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Arça temizse ve bakımlıysa alınır. 6 ay 18 bin km kullandım.gerçi 2012 e hdi ve otomatik ti ama...ben çeok memnun kalmıştım.3.1 lik şehir dışı yakıtı her defasında yakaladım.yakıt üzerine kurulmuş bir araba. seri...otomatik şanzımanına alışmak biraz zaman istiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Motoru insanı üzmez, ekonomik ve sorunsuzdur. Manuel 90 bg motor yeterlidir. Ama tork canavarı değildir. Yeni nesil 1.6 e hdi 270 NM ve blue hdi 300 NM torku olmasına rağmen koltuğa çivilemez. Yol tutuşu ve donanımı iyidir. Otomatikte autor6 şanzıman kemikli geçişlere sahiptir, otomatikler 110 BG, 307 gibi çok kronik arızası yoktur. Tam bir fiyat / performans aracıdır. Eski bir Peugeot kullanıcısı olarak söylemek İsterimki bu araçların değerini kullanıcıları düşürür. Eski 504 kasalarda efsane olan yahudi mercedesi yakıştırması zamanla kaybolmuştur. Sıfırı 120.000 olan aracı 76.000 TL'ye 8.000 km'de sattım (2016) sebep ise, kullanıcıların bu araçlara karşı piyasadaki bakış açısı ile aynı olması, herkes bizim araçlar ikinci elde 90-100 etmez 70.000 TL satarsak ne mutlu bize modundadır. Alınır mı kesinlikle, pişman olunur mu? İkinci el aldığınız için pişman etmez, ama sıfır alırsanız eder.

Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
(düzenlendi)

genel olarak motor vs parçalar focus ile aynı ...daha çok ekonomiye ve aile otomobili olarak tasarlanmış...

tarihinde Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan Ceneviz

ilgi gösterip cevap veren herkese çok teşekkür ederim yol tutuş ve sağlamlık olarak herkes iyi görüş belirtmiş peki performans olarak hangi araca oranlayabiliriz yakın zamanda dacia duster kullandım yada megane 2 ye göre vs nasıldır bu araç performans yönünden ulaşabildiği son hız ve ivmelenmesi vs. bütçem yaklaşık 36 civarı bu fiyatlara 2010 civarı bulabilirmiyim bilmiyorum gerekirse 1 2 bir şeyler daha borçlanıp temiz az biraz donanımlısını düşünüyorum malum memlekette sürtmemiş araç bulmak zor kaldı ki sürtülmüşe razıyım temizlik boyalı araçlar devrilmiş oynanmış çıkıyor memlekette artık nefret ettim temiz bulduğum aracı satmayacağım bütün yalancı sahtekar insanlar yüzünden otomobil sevdamı kaybetmek üzereyim .. 

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

36 bin liraya zor bulusunuz. Bulduğunuz temiz olmaz. Facebookta 308 icin gruplar var. Temiz arabalar çıkıyor orda satlik. Bur göz atin derim..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan Ceneviz

megane 2, Pejo 308, Hyundai accent blue bu üç araç arasında hangisi seçim yapılmalı bütçe 38 civarı ufak tefek kusurları göz ardı ederek sizce sıralama nasıl olmalı fuence de son tercihim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...