İçeriğe Yönlendir

Kredi kartımdan fatura ödemesi yapılmış. Ne yapabilirim?


Metin Mankal

Recommended Posts

Metin Mankal

Herkese iyi geceler arkadaşlar.Az önce worldcard borcumu ödemek için girdiğimde şok oldum.5522012843 nolu bir avea hattı için 4180 TL fatura ödemesi yapılmış.Numarayı bilmiyorum.Ailede avea hattı dahi yok.Müşteri hizmetleri kartı kapattı ve dilekçe yazmamı istedi.Şimdi benden bu parayı ödemem istenirmi?Kafama takılan bir başka konu benim onayım olmadan bu kadar yüksek bir meblağ nasıl oluyorda onay veriliyor anlamadım.Hukuki bir süreç başlatmalımıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Banka itirazınızı değerlendirip geri dönüş yapar. Muhtemelen geri alırsınız sorunsuz olarak diye düşünüyorum. Kartınız kopyalanmış olabilir kapatılması iyi olmuş..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Direk şubeye gidiyorsunuz. Harcama itiraz formu dolduruyorsunuz. Bir iki ay içerisinde kartınıza iade edilir. Kartınızı iptal ettirmeyi unutmayın.

Aynısı benim başıma da gelmişti. Toplamda 300 tl ttnet faturası ödenmişti. İki ay sonra aldım.

Geçmiş olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Geçmiş olsun.

3 ay önce aynı şey başıma geldi 4008 tl fatura ödemesi yapıldı yapıkredi kartımdan.Şifresiz işlem olduğu için itirazımdan 2 hafta kadar sonra para iade edildi.

O günden itibaren sanal kart kullanıyorum ve kredi kartlarımı internet ve mail order işlemlere kapattım :)

İtirazı online itiraz formu var ordan,ayrıca şubemden yapmıştım.Artı birde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yaşadığınız yerdeki adliyeye gidip,müracaat savcılığına hitaben bir şikayet dilekçesi yazın. Geçmiş olsun. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benimde kartımdan sakarya belediyesi su faturasi olan işlemler yapıldı yaklaşık 300 tl kadar ödemenizi taksitlendirin diye mesaj gelince uyandim hemen internet bankacılığından karti internet alışverişine kapattım.. müşteri hizmetlerini aradım iyiki kapatmissiniz çünkü 15 tane islem daha yapılmış ancak kart internete kapali olduğu icin provizyon alamamış dendi.. dilekçe yazdim harcamalarin yerini ve saatini yazdim faksladım. Tabi ekstreyi ödedim 1 ay sonra para geri yatti.. 1 ay sonra bankadan aradilar islem yapan kisi belli olmuş ad soyad falan söylediler yasal işlem baslatabilirsiniz sizde eger başlatmasam bile banka zaten yasal süreci başlatıyormuş.. sonrasida ne oldu fikrim yok. Ancak malesef siz o parayı yatıracaksınız daha sonra itiraziniz kabul görürse iade edilecek

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

6 ay kadar önce de benim başıma gelmişti 700 tl fatura ödemesi yapılmış hemen itiraz dilekçesi doldurdum. Bankam işlemleri askıya aldı. Ödemedim ve sonuçlanana kadar borç gözüktü. Sonuçlanınca borç silindi. Savcılığa suç duyurusunda bulundum bakalım ne olacak.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Geçmiş olsun.Başıma gelmedi, ancak bankalar da güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmeye başladım.

Mobil alışverişler de ben de sanal kart kullanıyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Metin Hocam öncelikle geçmiş olsun. Telaşlanmayın. Şifresiz işlem olduğu için kısa sürede para iadesi yapıyorlar. Ödemek zorunda bıraktıklarına hiç şahit olmadım. Benimde bir kaç ay önce başıma gelmişti. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Geçmiş olsun. Yeni dolandırıcılık yöntemi. Forumda yazmıştım benimde başıma geldi. Paranız yatacak. Alışveriş incelemeye alınacak. 6 ay kadar inceleme sürüyormuş.

Ben artık korkar oldum kart kullanmaya. Bence her alışverişte telefona şifre gelmeli. Satıcıya bu şifreyi söyleyip sonra para çekilmeli. Dolandırıcılar bu işi yapıyor bilmiyorum. Ama ciddi bir güvenlik açığı olduğu kesin.

Bu kadar yüksek değil de 200 lira civarı çekim yapılsa her ay , ben farketmezdim . Ekstresini düzenli bir şekilde incelemeyen bir sürü insan var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Hsbc banka ait kredi kartından 4 parca halinde 3000 tl ye yakın facebook harcaması yapmislar. Meslek icabı öğrendigim aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bankaya da itiraz ettim. Geçici olarak iade ettiler meblağı ama incelemeleri sürüyormuş. Bakalim ne olacak. Artık mümkün oldukça kredi kartı kullanmamaya calisiyorum. Borçlarını zaman içinde bitirip kapatacagim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Çok teşekkürler arkadaşlar.tüm bu kargaşa içinde bir de Ankara yolculuğu filan cevap yazamadim.Benim olay şöyle oldu.Pazartesi bilgisayardan internet bankacılığına giriş yapmak istedim.telefona gelen onay şifresini kabul etmedi.Tekrar şifre istediğimde peşpeşe iki şifre birden geldi.Hemen müşteri hizmetlerini aradım.karşımda ki bayan bu tip şeylerin sık olduğunu endişe edecek bir şey olmadığını söyledi.Sistemsel bir sorun diye geçiştirdi işi.Sayfayı yeniledik devam ettik.Işte ne olduysa o anda olmuş.Tekrar ekstre yi kontrol etmek aklımın ucundan bile geçmedi.Dun borc odemek icin girdigimde fark ettim.Sabah subeden genel merkeze dilekce gonderdim.Ancak benim gözümde yapi kredi sınıfta kaldı.Şube gerisini müşteri hizmetleri ile halledeceksiniz diyor.Musteri hizmetleri derdinizi şubeye anlatın diyor.Birisi parayı ödeyip bekleyeceksiniz diyor.Diğeri odemezsiniz sanırım diyor.Bu şekilde şifre mağduru çok insan var ve bankalar hiç bir önlem almıyor ne yazık ki.Anladığım kadarıyla mağdurları aylarca ugrastiriyor.Ne diyelim ki.Türkiye ışte. ..Bayram dan sonra savcılığa da gitmeyi düşünüyorum.

Neyse herkesin bayramı mübarek olsun arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sanırım yk sitesi yerine sahte site açılmış. 2.şifre isteminde de alışveriş için onay kodu vermiş Olabilirsiniz

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sizin siteye girdiğinizi nasıl anladılar acaba da şifre yolladılar. Muhtemelen sizin pc de 3 saniyede bir ekrana görüntüsü alarak kendi sistemlerine yollayan korsan bir program var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.. Ödeme yapmazsanız faiz işletebilirler. İşlem sonuçlandığında bu faizi sildirmek için tekrar çaba sarf etmek gerekebilir.. Yapı kredi de aslında güvenlik ayarlarında seçenekler var diye hatırlıyorum. Ben yüksek meblağ alışveriş yaptığımda şifreli bile olsa telefonuma sms geliyor.. Az önce alışveriş yapıldı bilginiz dışındaysa hemen arayın diye.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...