İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Buji Yağlaması


İsmail Sert

Recommended Posts

On 13.07.2017 at 12:58, İsmail Sert yazdı:

Dün baktım (sitede anlatılan şekilde) şanzuman yağı yoktu sanki çubuk kuruydu ama şimdiye kadar hafif kararsızlık dışında bi şanzıman arızasıyla karşılaşmadım.

 

1 saat önce, İsmail Sert yazdı:

Selamlar. Ustamın söylediklerini akttarıyorum. Şanzıman yağı kaçırmış araç yağı boşalttı. Aracın şanzıman devir sensörü olabilir başka bir isim göremedim ama buna benzer bir çeşit sensörden bahsetti.(selülozit gibi başka bir isim daha söyledi) arıza yapmış. Parça 110 tl 7 litre yağ 315 tl.

 

Şanzımanın yağını soğutması gerekirken bu parçanın arızasından dolayı soğutmadığını bunun sonucunda da yağ kaçağına sebebiyet verdiğini söyledi. Şimdilik durum bu değiştiricek o parçayı bekliyorum yine bilgi veririm. Tecrübeli abilerimin yorumlarınıda bekliyorum konuyla ilgili.

 

İsmail Bey, "hafif karasızlık" derken neyi kastediyorsunuz bilemiyorum; ama, şanzumanla ilgili fazla rahatsız edici bir durum olmadığını ifade ettiğinizi düşünüyorum. Şanzumanda yağ eksikliği miktarına bağlı olarak, vites geçişlerinde sertlik ve düzensizlik görülebilir. Sanıyorum, "hafif kararsızlık" tanımınızın bu olduğunu sanıyorum. Damlayan yağın da kırmızı renkte olması da iyiye işaret. 

 

Ancak; aracınızın şanzumanı toplam 7 lt. civarı yağ alır. Yağ değişiminde bu yağın tamamı boşaltılamaz. Sadece 4 lt. yağ değişimi yapılır. 7 lt. yağ değişimi için şanzumanın inmesi gerekiyor. Şanzumanda Mobil ATF220 veya Mobil ATF320 yağ kullanılabilir. İkiside olur, önerim hangisi ucuzsa onu kullanın. Yalnız, solenoid ve sensör değişimi konusunda dikkatli olun. Bu parçaların arızaları öyle "hafif kararsızlık" şeklinde olmaz. Epey bir hissettirir, rahatsızlık verir. Bence, aracınızı ustaya bırakıp akşam alırım yapmayın. Parça ve yağı siz alıp değişimini görün, sadece işçilik ücreti verin.

Yorum bağlantısı
İsmail Sert

Abi aracı çok hafif kullandığımda yavaş hızlandığım zaman araba 2000 devirlere yakın ileri geri sallanmaya başlıyordu vites atsammı atmasam mı der gibi 2200e yakın atıyordu şu an bunu yapmıyor. Ama sert geçiş falan arada yapıyordu çok sık yapmıyordu yok denecek kadar az yapıyordu. 6 litre mobil atf220 şanzıman yağı eklendi araca. O sensör değişti. Araçtan çıkan yağ 3-4 litre kadardı.

 

Muhteşem abi işin açığı aracı çok hor kullanmışlar ben topluyorum araç çok güzel çok keyifli sanki 30 bin liralık araç gibi konforlu ama cebi çok yakıyor. Bıktım artık muhtemelen satıcam.

Yorum bağlantısı
İsmail Sert

Evet abi eve gelene kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Yorum bağlantısı
3 saat önce, İsmail Sert yazdı:

Evet abi eve gelene kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

 

Geçmiş olsun.. Bana kalırsa; şanzuman ile sorunun sadece yağ eksikliğinden kaynaklanmış. Şanzumanda kalan yağı boşaltmayıp üzerine yağ ilave etseymiş olurdu. Belki 2-3 lt. yağ ilavesi yeterli olacaktı. Yağın boşaltılması gerekmeyebilirdi. Çünkü damlayan yağın kırmızı olduğunu görmüşsün. Eminim çıkan yağ da kırmızıdır. Mobil ATF220 1 lt. ambalajda 25 TL. / 3 lt. ambalajda max. 60 TL. (Van için %10-15 fiyat ilavesi normal sayılabilir.)

 

7 lt. ATF220'ye 315 TL. çok demiş.

 

Tekrar geçmiş olsun...

 

 

 

Yorum bağlantısı
İsmail Sert

Çok sağol abi. Araç sürekli lazım olduğu için sipariş usulü yapamıyoruz yoksa daha ucuza gelecekti illaki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...