İçeriğe Yönlendir

Netflix Kardeşliği - (Netflix grup kurmak isteyenlere özel)


Olgu Erhan

Recommended Posts

Olgu Erhan
(düzenlendi)

Netflix ortaklığı yapmak isteyenler için bir konu açıyorum. Bu konu altında ortaklık arayanlar ve ortaklıkla ilgili soruları olanlar yazarsa memnun olurum

 

Aşağıda detaylı bilgiler vermeye çalışacağım. 

 

Önemli Not: netflix CEO su Reed Hastings'in aşağıda da paylaşacağım görüşleri sebebiyle, Netflix'in hesap paylaşımı konusunda bir sorun görmediğini düşünerek bu konuyu açıyorum. 

Bildiğiniz üzere Netflix 2016 başında Türkiye'ye geldi. Şu anda aşağıdaki paketleri sunuyorlar:

 

bGrvaG.jpg

 

Bu paketlerden stream kalitesi (yayın kalitesi) olarak en üst seviye olan 4 ekranda kullanım imkanı olan Özel Paket Yalnız fiyat olarak aylık 39.99 bir kişi için yüksek bir fiyat. Bu sebeple bir çok insan forum üzerinde bir araya gelerek 4 kişilik gruplar oluşturmaya başladı. Bu şekilde fiyatlar kişi başı 10 TL / Aylık gibi makul bir seviyeye inmiş oluyor. 

Farklı başlıklar altında grup kurmak, gruptan çıkanlar yerine arkadaş aramak vs dağınık oluyor. Bu sebeple bu başlığı açıyorum. Grup kurmak isteyenler, grubuna arkadaş arayanlar buraya yazabilirler. 

Aşağıda Netflix grup kurma ile ilgili aklınıza takılabilecek soruları cevaplamaya çalıştım:

1- Netflix'te grup kurmak yasal mı? 

Netflix CEO su Reed Hastings geçen yıl verdiği bir mülakatta Netflix'in paylaşım özelliğinin daha çok aile içinde paylaşım amaçlı düşünüldüğünü belirtmiş ancak farklı insanların kullanımı ile ilgili her hangi bir önlem alma işareti vermemişti. Yani üstü kapalı olarak bunun zaten farkında olduklarını ama bunu engelleme gibi bir niyetlerinin olmadığını ima etmişti. Hastings dün yaptığı bir açıklamada ise şunları söyledi:

"In terms of [password sharing], no plans on making any changes there," Yani, "Şifre paylaşımı konusunda herhangi bir değişik planımız yok" Hastings devamında ise şunu söylüyor:

"Password sharing is something you have to learn to live with, because there's so much legitimate password sharing, like you sharing with your spouse, with your kids .... so there's no bright line, and we're doing fine as is." 

Yani "Şifre paylaşımı ile yaşamayı öğrenmek zorundasınız. Çünkü bir çok meşru şifre paylaşım durumları var, örneğin eşinizle, çocuklarınızla vs.. paylaşmak gibi. Ve bunun net bir çizgisi de yok, bizim bu durumla aramız iyi"


Kısacası Netflix bunun elbette farkında ve bunu üstü kapalı destekliyor. Çünkü basitçe düşünürsek tek başına abone olamayacak 4 kişinin abone olmamasındansa bu 4 kişiye 1 abonelik satıyor olmak kârdır. Buradan Netflix herhangi bir zarara uğramayacaktır aksine daha çok kullanıcıya ulaşacaktır. Bir nevi pazarlama stratejisi aslında.

Yani bizim anlayacağımız şekilde çevirecek olursak Netflix bunun farkında ve engelleme gereği duymuyor hatta teşvik ediyor :)

2- Grup nasıl kuracağız? 

Öncelikle grup kuracak kişilerden biri kredi kartını tanımlayarak Netflix hesabı almalı ve hesabın şifresini paylaşacağı kişi yada kişilere iletmeli. Ayrıca hesap açıldığında her kullanıcı için bir profil oluşturmalı ki bu şekilde herkes aynı hesaba girmesine rağmen, farklı profiller üzerinden izleyebilsin ve izleme geçmişleri birbirine karışmasın. Netflix'e girildiğinde ekranda aşağıdaki şekilde bir görüntü olacak, herkes kendi profilini seçerek içeriklere erişecek.

 

Pr07V6.jpg


3- Bağlantı sağlanan cihazın türünün bir önemi var mı? Örneğin biri bilgisayardan girince, diğer 3 kişi bilgisayar yerine başka bir cihazdan mı bağlanmalı? 

Hayır hiç bir kısıtlama yok. Herkes aynı anda bilgisayarlarından yada başka bir cihazdan girebilir hiç bir sorun yok.

4- Paylaşımlı hesap kullanan bir kişi aynı anda hem tabletinden hem bilgisayarından vs.. girebilir mi? 

Paylaşımlı hesap kullanan kişi kendi profilinden girmesi gerektiği için (diğer 3 profilden birini izinsiz kullanmayacağını varsayıyorum), eğer aynı anda başka bir cihazdan da açmaya kalkarsa ilk açtığı ekrandan düşecektir. 

5- Hesap aldığımızda Kredi Kartı tanımlamamız gerekiyor. Kredi kartı bilgilerimizi diğer kişiler görebilir mi? 

Hayır hesap özelliklerine girdiğinizde o anda tanımlı olan kredi kartının sadece son 4 rakamı görüntülenir. Bunu kullanarak herhangi bir işlem yapılamayacağı için bir sorun olmayacaktır. (3 haneli güvenlik kodu vs.. görüntülenemez)

6- Ödemeyi nasıl yapacağız?

Ödeme konusu tamamen grubu kuracak arkadaşların ortak karar vermesi gereken bir konu. Ancak bir kaç alternatif aşağıdaki şekilde olabilir:

- Her ay farklı bir kişi kredi kartını tanımlayabilir, bu mümkün. Örneğin aboneliğin 1 Kasım 2016 da başlatıldığını var sayalım, ilk ay ücretsiz verileceğinden (aboneliğin başlatıldığı kartın daha önce ücretsiz kullanım hakkını kullanmadığını varsayıyorum) ilk ücret kesimi 1 Aralık 2016 da olacaktır. Bir sonraki ücret kesimi ise 1 Ocak 2017 de. Dolayısıyla 1 Aralık 2016 dan 1 Ocak 2017 ye kadar 1 aylık süre içerisinde üyelerden biri kredi kartını tanımlayabilir. Her ay bu şekilde yaparak her ay 1 kişinin hesabından çekilmesi sağlanabilir.

Veya tabiki sadece tek bir kişinin kartından kullanılır diğerleri ona para gönderebilir vs.. bu dediğim gibi kişilerin kendi kararı. Örneğin enparanın uyguladığı %50 iade kampanyası var. Grup üyelerinin böyle bir imkanı varsa isterlerse diğer arkadaşları da yararlandırabilirler vs..

7- İlk üyelikte 1 ay ücretsiz abonelik veriyorlar. Peki 4 kişi bir araya geldiğimizde ilk 4 ay ücretsiz kullanabilir miyiz? Bu kadar suyunu çıkarmaya gerek olmadığını belirteyim öncelikle ama teknik olarak mümkün tabi. Yalnız bu durumda her ay yeni bir hesap almalısınız (farklı bir mail ve farklı bir kredi kartıyla)

8- Grup üyeleri birbirlerinin profiline girebilir mi? Profillerde ayrı bir şifreleme var mı? Bir kişinin kendi profili harici benim profilimi de kullandığını nasıl anlarım?

- Grup üyeleri birbirlerinin profiline girebilir herhangi bir şifreleme yok. Kimin girdiğini tespit edemezsiniz ama eğer profilinize girdiğinizde daha önce izlemediğiniz içerikler izlenmiş gibi görünüyorsa yada izlemediğiniz halde şunu (örneğin Breaking Bad) izlediğiniz için şunları da beğenebilirsiniz gibi öneriler çıkıyorsa karşınıza bu durumda profilinize başkası girmiş demektir. Yapılacak şey nazikçe arkadaşları uyarmak olabilir :)

9- Üst sınırdan fazla (Örneğin 4 kişilik pakette 5. bir profil) profil açılması mümkün mü? 

Evet açılabilir ancak bunun yapılmaması gerekir. Çünkü 5 kişi aynı anda kullanamaz. 


10- Üyelerden herhangi biri hesabın bağlı olduğu mail adresini ve şifresini değiştirerek hesabı ele geçirebilir mi? 

Evet bunu yapabilir. Çünkü hesapta tanımlı kişilerin birbirine bir üstünlüğü yok hepsi aynı yetkiye sahip, hepsi ayarları, maili, tanımlı kredi kartını istediği gibi değiştirebilir. 

Ancak sorulması gereken soru şu, bunu yapacak kişi bundan ne elde edebilir. Cevap, hemen hemen hiç bir şey. Diyelim birisi hesap mailini değiştirdi, şifreyi değiştirdi ve tanımlı kartta bir başkasına ait. Bu durumda yapılacak şey kredi kartı tanımlı olan kişi Netflix'le irtibata geçmeli, hesabın ele geçirildiğini ve kredi kartını ilgili hesaptan silmelerini istemeli. Netflix'te ücret aylık kesildiğinden hesabı bu şekilde ele geçiren birinin kartla fazladan Netflix aboneliği vs alma imkanı zaten yok yani hesabı birisinin gasp etmesinin hiç bir mantığı yok. (Sadece daha önceki izleme geçmişinizi kaybetmiş olacaksınız)

Böyle bir durumda yapılacak şey yeni bir mail adresi üzerinden yeni bir hesap açmak. 

11 - Netflix ortaklığı kuran herkes kendine özel ayarlarını yapabilir mi? Örneğin bir kişi SD kalitede, diğerleri HD yada 4K kalitede izlemek isterlerse ne olacak? (Herkesin 4K TV yada monitörü olmadığından)


Cevap, evet altyazı ve görüntü kalitesini her profil kendisine göre ayarlayabiliyor.


Herkese iyi seyirler, iyi paylaşımlar :)

 

 

tarihinde Olgu Erhan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Biraz da bu Netflix'in kendinden bahsetseniz? Nedir? Hangi özellikleri barındırıyor? İçerik olarak ne var ve Türkçe mi? İçerikleri ayrıca satın almak mı gerekiyor? İnternet kotanızı ne ölçüde tüketiyor? vs.vs.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
6 dakika önce, Fazlı Özdemir yazdı:

Biraz da bu Netflix'in kendinden bahsetseniz? Nedir? Hangi özellikleri barındırıyor? İçerik olarak ne var ve Türkçe mi? İçerikleri ayrıca satın almak mı gerekiyor? İnternet kotanızı ne ölçüde tüketiyor? vs.vs.

 

Aslında Netflix anlatılmaz yaşanır diyebilirim, yıllardır torrent kodi vs. bu tarz şeyleri kullandım. indirme altyazı konusunda derdim yoktu fakat netflix içerikleri gerçekten keyifli ve hızlı.

 

Ayrıca satın alacağınız bir durum olmuyor.

 

Açıkçası ben ne kadar yazsam pek birşey anlatamam en iyisi 1 ay deneme üyeliği açın ve izleyin. Üyeliği açar açmaz iptal ettirseniz dahi 30 gün izlemeye devam edebilirsiniz. Daha sonra para ödemenize gerek olmuyor. Sanal kredi kartı ile açmak en mantıklısıdır.

 

İçerikleri Türkçe dublaj yada altyazılı izleyebiliriyoruz. İnternet kotasını izlediğiniz oranda tüketecektir. Tv niz 4K ise ve izleme yaptığınız cihaz destekliyorsa bir çok içerik 4K geliyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Biz 3 arkadaş 3 aylık aldık, ilk ay ücretsizdi zaten, 2 ay için 80 lirayı paylaştık. Dizi anlamında çok iyi, eski filmler var ama her gün kendini geliştiriyor. Kalitesi cidden çok iyi, ben 4K TV'de 24 Mbit İnternet hızıyla inanılmaz görüntüler aldım. Aynı anda TV, Bilgisayar, Tablet, Cep telefonu hepsinden kullanıyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Bizim oğlanlar 50 GB kotayı her ay dolduruyorlar. 4K izlersek aybaşında ADSL imiz pert olacak öyleyse.

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Netflix çok keyifli. 4K 55 inç LG ile daha da keyifli hale geliyor :)

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

valla ben bir çok diziyi keyifle oradan takip ediyorum. Orange in the new black fena sardım :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Ayrıca enpara ve cepteteb kullananlar yıl sonuna kadar yüzde 50 indirimli izliyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Ben 1 ay ücretsizden sonra 3 aydır devam ediyorum, içerik güzel,yayın kalitesi 15 tl lik en alt kalitede bile(23 inç monitörden izliyorum) tatmin edici. Ben pc  de uygulama üstünden izliyorum, ama ,internet sayfasından da izlenebiliyor. Kota açısından 720 dpi problem çıkarmıyor. Birde diziyi durduğunuzda veri alışı yapıp alttan ilerlemiyor(belki kapatırsınız) bu da  iyi bir özellik. Dizi dışında tabi bir yapım firması olarak pek çok filmde çekiyorlar bunlardanda izlenebilecek filmler çıkıyor. Yabancı diziler dışında yerli diziler olması da güzel, yabancı dizilerde alt yazı falan aramamak daha fragmanda bile türkçe altyazıların( ben orjinal dilinde altyazılı izliyorum) hazır olması benim için tercih sebebi. Sadece gündemdeki abd dizilerini değilde benim gibi avrupa, örneğin İngiliz polisiye dizilerini seviyorsanız bolca seçenek mevcut... Netfilix i dizi bağımlılarına tavsiye ediyorum :yes:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
4 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Servet Aydın

Sen bir tane al hepimiz bi kullanalım abi

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Evet 1 kişi açarsa üye bulması kolay, özellikle whats up grubuda netflix grubuna özel kuruyorsun tüm üyeler 4 kişi o grupta iç içe oluyor.

Ben dün bir grup kurdum ama doldu.

Ayrıca EnPara kart ile açıldığında ücret 25 tl ye düşüyor.

En para kart finansbank hizmeti 1 telefonla adamlar ayağına gelip kart veriyorlar sıfır ücret herşey ücretsiz kart aidatı vs yok keyifli avantajları var.

Tekrar ediyorum sizden ek hiçbir ücret almıyorlar. Ben üye oldum telefon açtılar 2 gün sonra istanbuldan bankacı çocuk iş yerime kadar geldi, şık bir kalem hediyesi eşliğinde kartımı verdi, bilgileri doldurdu. Kart banka kartı gibi yükle kullan ama kredi kartı özelliğide var ( yüklemeden kullanılmıyor ) cepten uygulama kullanması güzel herşeye limit koyabiliyoruz. Çok güvenli.

Özellikle en sevdiğim kartı internet alışverişlerine limit koyarak koruyabilirsiniz. İnternetten alışveriş miktarını 5 tl yapın sizden habersiz asla para çekilemez.

Birine eft havale bedava ve gönderdiğinizde ücretsiz bilgilendirme Sms attırtabiliyorsunuz karşı tarafa acayip keyifli.

9bbe75765a3618ed418127292edda777.jpgea399031a945630b3bf4208c2b5596e4.jpg

634be5a89e1d536330d8aa370efd2ed0.jpg0d307d81efd9027f46271cfb41964c88.jpg

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Birde whats up grubu kurunca beğendiğin dizileri gruptaki üyelere tavsiye etmek, onlardan tavsiye almak çok iyi oluyor. Zira Netflix içeriği çok fazla olduğu için insan tavsiye istiyor.

2eb6d3cc5fa507768fe14f8bf63aefba.jpge0c8094330c7c96a9b5fec2a16c23ece.jpg3b74fe5c3c81a642e538168087af0bf1.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Örnek dün kurduğum Grup ilanı. 6 aylık ödeme şeklinde ( her ay dilenci parası olmasın diye ) ilan açıyorsunuz.

Netflix grubu kurdum vs şeklinde üye olmak isteyen 3 kişi size eft olarak 60 tl adam başı 6 aylık yolluyor.

4fb309350b9415d14211e4b33a022c56.jpg

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Unutmadan Netflix indirimini almak için Her ay ayın En paralısı olmanız gerekiyor.

Listeden 5 adımı tamamlamak gerekiyor.

Bu 5 adımdan 4 tanesi oturduğunuz yerden internet cep uygulamasından tamamlanıyor. Ben son adım için her ay 1 kere finansbank atm sinden para çekiyorum o kadar. Sonra geri yatır vs naparsan yap :)

Bu ay diğer bankamdan eft yaptım enPara hesabıma 100 tl.

Sonra 100 tl yi geri eft yaptım.

Diğer bankada kullandığım kredi kartını ödedim 100 tl.

Atmsinden para çektim.

Harcamayı zaten Netflix yaptı yada git A101 den sakız al :)

8402419162a4c8ba4e7d38fa77e201d6.jpg

Ayrıca Grubu kurar kurmaz 1 ay bedavanız var. Tüm üyeler ücretsiz 1 ay extra izliyor.

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Bende daha 2 gün önce aldım netflix enpara dan yararlanarak ilk başlarda gereksiz gibi geldi ama sonra baktım baya sarınca devam ettirdim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
Bende daha 2 gün önce aldım netflix enpara dan yararlanarak ilk başlarda gereksiz gibi geldi ama sonra baktım baya sarınca devam ettirdim.


Dexter ve Breaking Bad izleyin. Kesin tavsiyemdir :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sen bir tane al hepimiz bi kullanalım abi

Alt yapıyı hazırlıyorum

Aylık 100 TL den satarım [emoji88]

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
3 saat önce, Olgu Erhan yazdı:

 


Dexter ve Breaking Bad izleyin. Kesin tavsiyemdir :)

 

Abicim bende zaten the expanse ile başladım bilim kurgu hayranıyım bir solukta izledim, bahsettiklerinize de bakarım bende size tavsiye ederim çok başarılı dizi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
4 saat önce, Olgu Erhan yazdı:

 


Dexter ve Breaking Bad izleyin. Kesin tavsiyemdir :)

 

 

Kimi kesiyoruz.. :)

  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Spotify için de böyle bir imkan olsa keşke.

Netflix için 1 aylık ücretsizi deneyelim, sonra duruma göre grup için gelirim :)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Ücretsiz üyeliği yapmaya çalışıyorum ama ödemede Kullanmaya çalıştığınız ödeme yöntemi ile ilgili bir sorun var.  mesajı alıyorum.

Hem sanal kart ile hem normal kart ile denedim aynı.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
Ücretsiz üyeliği yapmaya çalışıyorum ama ödemede Kullanmaya çalıştığınız ödeme yöntemi ile ilgili bir sorun var.  mesajı alıyorum.
Hem sanal kart ile hem normal kart ile denedim aynı.


EnPara kart alın, 2 günde geliyor. [emoji111]️️
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

başlangıcından bu yana kullanıyorum. spotify dan dolayı da epey bi geri ödeme aldım bu aralarda yarı yarıya galiba. her ay ayın enparalısıyım zaten :D

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...