İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Motor Sesi


Oğuzhan Gül

Recommended Posts

Oğuzhan Gül

aracım 2007 model otomatik focus benzinli (100 mü 115 hp mi bilmiyorum.)

arkadaşlar en son yağ bakım sonrası usta motor sesini dinledi ve yatak sesi gibi birşeyler söyledi. hiç moral bozmadan çıktım.

aracım 150 bin km de. yağ ve su eksiltme kesinlikle yok. duman vs yok. hararet sorunu yok. ama ustanın bahsettği sesi bende duyuyordum zaten fakat önmesmemiştim.

ses sağ alttan geliyor gibi ama net bir tıkrtı mevcut rolantide. gaza basmam ile devirle birlikte ses yükselmiyor aksine kesiliyor. sanki sadece rolantide var.motor soğukken bariz belli oluyor ses ve ısınma ile azalıyor. aracı kullandığım süreç içerisinde bu sesi bazı günlerde hiç yapmıyor ve ogun kullanımımda sanki arcaım daha ferah ve güzel çalışyor motoru. ankarada iyi bir ford ustasına gideceğm zaten ama size bir danışmak istedim. yatak saran motor belitileri nedir ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Gül

5 30  kırımızı kablı servisten alınan yağ orjinal ford yağı denilen

Yorum bağlantısı
Murat Demir

Hocam belki çok saçma gelebilir ama sesi duymadan bişey demek doğru olmaz fakat başımdan geçen bir olayı anlatayım.Dizel focus 2'den aynı senin dediğin gibi rolantide ses geliyor.Ustama götürdüm.Lifte kaldırdık yarım saat alttan baktık.Sonuç egzoz tutucu parçalardan biri kırılmış.Ve rolantide titreşimin arttığı bi yerde ses yapıyor.Sonra onu kaynakttık ve sorun düzeldi.Ankara forumdan herkesin tavsiye ettiği Tuncay Usta var.Yada benim kendi ustam Başkent sanayi sitesinde Osman Usta(Özdemir Ford)var.Bir kaç kişiye göster onlar karar versin bence.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Gül

internette biraz arastırma yaptıgımda avns ayarı bozulması gibi şeyler okudum. kutup başının sokulup benzin değerlerini resetlenmsi gibi. yatak sarmıs motor sürekli bozuktur değilmi ? 2 aylık kullanım sürecimde 4-5 kez o takırıtlı çalışmanın olmadığı günler oldu.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Gedik

Ankara'da Tuncay ustaya giden herkes tekrar gidiyor. Olumsuz hiç bir yorum duymadım ben. Yıldırım oto sanayi öner otomotiv.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Gül

Şaşmaz bana yakın ıs sebebiyle çok vaktim olmuyor. Azim ford duydum ama sizce ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...