İçeriğe Yönlendir

Mondeo 4 - Motordan Gelen Ses


Halit BÜYÜKSAKALLI

Recommended Posts

Halit BÜYÜKSAKALLI

2011 model Mondeo 1.6 TDCİ Sellective araç sahibiyim. Aracımın motor kısmından gaz pedalı ile doğru orantılı olarak artan bir tıkırtı ve sonrasında şarıldama sesi mevcuttur. Serviste yazılım güncellemesi yapıldı. Araç 66000 km dedir. Yakıt ve çekiş konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Servis enjektörleri kontrol etti ve sıkıntı yok dendi. Sorunumu çözmedim 1 yıldan beri çekiyorum lütfen yardımcı olun.   

Yorum bağlantısı
Murat Bal

Sanırım aynı sorunu yaşıyoruz. Benim de 1600 devirden itibaren gelen şakırdama sesi az da olsa motorun kendini kasmasıyla belli ediyor. Üst kapak, enjektörler, pompaya baktırdım bir sonuç elde edemedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Furkan Cıbıl

Yakıt dan olabilir. Her zaman ki aldığınız Petrol istasyonundan başka birine geçtiyseniz. Yada mevcut istasyonunuzda bi sıkıntı olduysa...

Yorum bağlantısı
Murat Bal
37 dakika önce, Fatih Aldemir yazdı:

Bu ses benim araçtaki ses ise egzantrik zinciri olabilir mi ki?

değiştirdim sonuç alamadım.

Yorum bağlantısı
Halit BÜYÜKSAKALLI

Murat bey sizin araçta 1.6 tdci mi acaba. Tamir için yaptırtıklarınızı bizimle paylaşabilir misiniz? 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Halit bey, gaz pedalı ile alakalı olduğuna ve çekiş sorunu olmadığına göre subaplar da ve motorun dönen parçalarında sıkıntı yok. geriye yakıt borusu ve hava emiş paçaları kalıyor. detaylı dinleme ve inceleme ile bulunabilir.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halit BÜYÜKSAKALLI

Bugün aracı bir ustaya gösterdim enjektör sesi olduğunu söylediler. Euro 5 motorda normal bir durum bu dediler ancak ben pek tatmin olmadım bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı. Enjektörlerde sorun olsa araçta çekme sorunu ve fazla yakıt yakma durumu olması lazım diye düşünüyorum benim araçta bu sorunlar yok başka ne olabilir. Usta oynatmamam gerektiğini söyledi enjektörler zor ayar tutuyor dedi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...