İçeriğe Yönlendir

Plakada Vida Olmayacak mı?


Semih Saner

Recommended Posts

Fikret Özsoy

Buradaki plaka vidadan değil üzerinde değişiklik yapıldığı için kabul edilmemiş. TUVTÜRK te şöyle bir ifade var.

 

Plakanın üzerinde bir ekleme var. Standartlara uygun mudur?

Mühürlü ve hologramlı olsa bile yetkili kurum tarafından basıldıktan sonra, harflerin ve karakterlerin boya, kabartma vb. yollarla değiştirilmesi, kenar çizgisinin kesilmesi ve boyanması, plakanın folyo veya camla kapatılması, plaka üzerinde karakteri değiştirme potansiyeli olan çivi, vida gibi her türlü izinsiz müdahale ağır kusur olarak değerlendirilmektedir. Ve bu araçlar muayeneden kalmaktadır.

 

Yani vida karakteri değiştiriyorsa yasaktır. Yoksa köşelere takılan vida sorun olmaz.

Aslında şunun anlaşılması gerekir artık. Nasıl ki nüfus cüzdanındaki yazı karakterini beğenmedim bunu italik yapayım diyemiyorsak plakanın da yazı karakterini ve şeklini değiştiremeyiz. Çünkü ikisi de resmidir ve üzerinde oynanamaz tahribat yapılamaz.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Daha öncede bir yerlerde yazmıştım yine yazayım. Aracın resmi kimliği olan bir parçayı neden bu kadar yorumluyoruz bir türlü kafam almıyor. Neden kanunların emrettiği şekilde plakayı bastırıp kullanmakta bu kadar zorlanıyoruzki?  Altı üstü üstünde bir kaç harf ve numara yazan bir teneke levhaya bu kadar takılmış durumdayız. Biraz etrafımıza dikkat edersek trafikte farları,jantları ,stop lambaları, yayları ve daha bir çok ıvıv zıvırı bilinçsizce oynanmış araç sayısı ne kadar arttı. Özelliklede geceleyin o gereksiz ve biliçsizce takılan çin malı ampüller yüzünden görüşümüz ne kadar bozuluyor ve maalesef hiç bir müdahelede bulunulmuyor.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...