İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Direksiyonu Tam Kırınca Sağ Tekerden Gelen Ses


Ali_Aslan

Recommended Posts

(düzenlendi)

merhabalar 

 

cmax 2006 ghia  model aracımda direksiyonu sola veya sağa (ama sanki sola kırınca daha cok ) tam tur kırınca takırtı şeklinde bir ses geliyor aracımın sağ sol tabla sağ aks şanzuman takozu tiriger vs. yeni değişti bakım yeni yapıldı yani bu ses geçen yıl kış ayında başladı hala aynı şekilde devam etmekte  işten gelip aracımı park ediyorum sabah  bu sesi 1 km kadar  ağır  dönüşlerde veya durarak dönüş yaptığım yerler de  duyuyorum ondan sonra ses mes kalmıyor istediğiniz  kadar çevirin hiç  bir şekilde duyma imkanınız yok  ama 4-5 saat bekleme yaptımı san ki sürtme sesi gibi bir ses geliyor direksiyonu çevirirken  ve sona kadar çevirip hareket ettiğinizde taktuk bir ses geliyor sizce nedir sebebi ezbere oynatmak istemiyorum aracımı  ? biraz araştırdım amortisor veya bilyası diyen var direksiyon kutusu diyen var  rot başı  diyen var  en korkulanı direksiyon kutusu  ama direksiyon kutusu olsa ben hissetmezmiyim cevirirken  herhangi bir yağ kaçağı veya  boşluk yok direksiyonda şimdiden  teşekkürler  herkese

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Ben izmirde oturuyorum.bendede 2006 cmax ghia tüplü var..geçen hafta bende aynı problemle bende gittim sanayiye..ustam rotbalançıya gönderdi,rotçu; akslar saglam dedi,amortisör bilyaları ve dreksiyon tıkırtı fiberi degisecek dedi..gerekirse amortisörler ön degişecek dedi...daha gidemedim...bakalım..

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Benzer sıkıntı bende de olmuştu Amortisör üst takozu değişerek çözüldü. Ancak 6 ay sonra tekrar başladı.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı

Amortisör üst takozuyla başlıyayim o zman çünkü aks yeni değişti  alt tabla da geçen yaz değişmişti 1 yılda deforme olmuş olamaz direksiyon kutusu sorunlu olsa sabit halde  direksiyonu çevirdiğim zaman  ses yapmamı sadece hidrolik sesi gibi bir ses var ama hareket etmeye başlayıp tam tür kurunca takıntı basliyor  Rot balance sağ amortisör  de takılma var demişti acaba  ?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Aks değişti ise rot kolları rot başı ve salıncak kafalarını kontrol ettirin başka ses yapacak parça yok orada bunlardan birisidir mutlaka. Aks da değiştiğine göre diğerleri pahalı olmayan parçalar.

 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hüseyin Bilbey

Benimde buna benzer bi ses başladı 1 haftadır sola dönüşlerde genelde tam tur yaptığımda iki yada üç kere tıkırt tıkırt diye bir ses geliyor ondan sonra olduğum yerde dönüyorum acaba ses devam edicekmi diye ama etmiyor iki üç seferde sınırlı kalıyor..dikkat ettim araç soğuk iken yapıyor sebep ne olabilirki

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...