İçeriğe Yönlendir

x1000 -1minute


Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Zannedersem başlıkda yazdığım gibi.1.4 motor opelin devir saatindeki bu -1min ne demek.Bundan önce 1.0 motor opel corsam vardı ondada bu ibare vardı.Googleda biraz araştırdım lakin dişe dokunur bir bilgi edinemedim.Malumatı olanlar bilgilendirirse bu meramım bitmiş olacak.Bu -1 min ne demek.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bende öyle zannediyordum amma velakin fordda böyle birşey yok,x1000 diyor bunda -1 min yazıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Motorun 1 dakikada çevirdiği devir sayısıdır. Rpm(rounds per minute) olarak tabir edilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Şimdi burdaki eksi tre anlamına geliyorsa herşey normal sıkıntı yok.X 1000 dakikada çevirdiği dönüş sayısı onu zaten araçlarla alakam yokkende biliyordum.Benim scorpioda x1000 yazıyor motorumdada öyle.Diğer araçların çoğundada zannedersem bu şekilde yazıyor.Cruze ve opelde -1 min yazması kafamı karıştırmıştı.Zaten googledada bulamamamın nedeni onun tre anlamına geldiği içindir :) neyse soru işareti kalmadı.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

min üzeri -1 olabilir mi? revolution per minute demek, dakikadaki devir sayısı... rpm, RPM, rev/min, r/min, or r·min−1, 1/min şeklinde  gösterilir. Hepsi aynı kapıya çıkar. :)

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı

Küçük bir ekleme... RPM, yani dakikadaki devir sayısının ülkelere göre birkaç değişik şekilde ifade edilişi var. min-1 şeklindeki ifadeyi genelde Alman'lar kullanıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...