İçeriğe Yönlendir

2006 Corsa Yeni Araç Danışacak Çok Şey Var... :D


Yusuf Burak Keskin

Recommended Posts

Yusuf Burak Keskin
(düzenlendi)

öncelikle merhaba arkadaşlar 2006 model 1.3 dizel silverline 215.000 kmde  corsa aldım. bazı danışacağım şeyler var bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

opel markasına yabancı birisiyim ve ilk dizel aracım.sorularım size basit gelebilir kusuruma bakmayın...

 

1) öncelikle aracım biraz sert kullanıldığında kara duman atıyor.enjektör temizleyici kullanmak istiyorum.würth veya carbon clenar marka hangisini tavsiye edersiniz?

 

2)aracımın arka tampona eletrik gelmiyor.arka sis ve plaka lambalarım çalışmıyor.sigortalarda bir sorun yok.elektrik tesisatı nereden geçiyor.sorun orda olabilirmi?

 

3)geçenlerde aracımın deposunu fulledim pompacının cağırmasıyla geri gittim yaklaşık 2-3 litre mazot sağ arka tekerin 15cm kadar onunden şırıl şırıl aktı.pompacı pompa attıktan sonra mazot basmadım dedi ama inanmıyorum.daha sonra danıştığım bir kaç kişi tahliye borusu olduğunu ordan atmış olabileceğini söylediler.doğrumudur bu durum normal birşeymi.

 

4)sol arka kapının kilidi otomatik olarak açılıp kapanmıyor.ne anahtarla ne kumandadan.sorun elektrik olabilirmi yada ne olabilir?

 

5)farlarım mercekli far fakat gece mum ışığı gibi kalıyor osram h7 55w ampul kullanıyorum ama sis lambalarını açmazsam önümü göremiyorum.bu durumu nasıl düzeltebilirim?

 

6)birde aracım rolantide giderken kendiliğinden deviri artıyor. 10.000 devrin uzerine cıkıp iniyor bunu bir kez yapıyor ve belli aralıklarla tekrarlıyor.

 

tesekkurler şimdiden :)

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Öncelikle hayırlı olsun :)

1-) cdti ( mjet) teklonojisi olan aracınzıda ani yüklenmelerde duman atması normal takılmayın :) ama içim rahat olsun derseniz dolu depoya 1 adet würth enjektör temizleyicisi koyabilirsiniz 

2-) tesisat tamponun içinden geçiyor sökmeniz gerekecektir.

 

3-) normal bir durum tahaliyeden atmıştır 

 

4-) elektirikseldir bir elektirkciye gösterebilirsiniz

 

5-) far mercekleri kararmıştır artık ya yeni tip led xenon alıp takacaksınız yada yeni bir far takımı sizi bekliyor 

 

6-) bu sorun 2 şeyden yapiyor öncelik hava akışmetresi  sonrasında mazot basınc valfi var ya ordan yada ilerlemiş ise mazot pompası yada enjektörler elden gececek 

 

iyi günler :)n 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kazasiz belasiz kullanin oncelikle. Aydinlatma kismina deginebilirim. Muhtemelen mercekleriniz karardi veya zaten aracin o mercekleri findik mercek ondan ne yaparsaniz yapin randiman alamazsiniz. Yeni takim farda bir nebze cozum olacak cunku fsr mercegi sikintili. Mercek degisecek baska alternatifi yok.

 

On 24.08.2017 at 15:39, Cengiz Koşak yazdı:

5-) far mercekleri kararmıştır artık ya yeni tip led xenon alıp takacaksınız yada yeni bir far takımı sizi bekliyor  

 

Cengiz bey mercegi kararmis olan fara hangi ampul fayda verir :) Led xenon diye bir aydinlatma turu yoktur bu bir pazarlama hilesidir veya delinin biri kuyuya bir tas atmistir. Led ve xenon ayri aydinlatma tipleridir. Kendinden led aydinlatmasi olan led reflektorlu, led mercekli araclar haricinde ve orijinalinde xenon mercek olmayan araclarda her ikisi de hicbir ise yaramaz ozellikle yagmurda.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Burak Keskin

teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için. şimdi yeni sorularla  karşınızdayım :D

1)RIM kaybı seri veri nedir(hata kodu P1614) önemli bişeymi nasıl giderilir hatası yoksa bosverelim gitsinmi?

2)kısma konum (TP) sensör devre intermitan düşük voltaj  nedir? (hata kodu P1122) 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...