İçeriğe Yönlendir

Kavurma


Mert Yeldan

Recommended Posts

Mert Yeldan

Hazır bayram, şöyle lokum gibi olacak şekilde kavurma tarifi verecek olan var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

Tv'ler yeterince veriyor bari burada olmasın.

Iyi bayramlar dilerim.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Biz yedik kavurmayı. Tarife gerek yok. [emoji1] :selo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Forumda konusu vardı eski üye Hakan Erken detaylı bir tarifini yazmıştı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Ben bildiğim kadarıyla yazayım. Kuşbaşı doğranmış olan etler, dibi tutmayan tencere ya da tava üzerinde orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada et miktarına göre ayarlanmış (bir kiloya yaklaşık bir, bir buçuk avuç) ve kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı ayrı bir yerde pişirilir. Kuyruk yağının iyice çıkması, kuyrukların iyice küçülmesi gerekli. Bu arada diğer tencerede pişen etlere hiç bir şekilde su, yağ vb ilave edilmez. Sıklıkla karıştırılarak pişirilir. Aklıma bir arkadaşın sözü geldi bu aşamada kavurma sık sık çevirilir,pirzola Nadiren :) Etlerin bir süre sonra suyunu çıkarması beklenir su miktarı genellikle et miktarı ve Etin dolapta dinlendirilme süresi ile ilgilidir. Bu kısımda ocağın ateşi bir miktar açılabilir. Etler suyunu çekmeye başlayıp cızırdamaya başlayınca diğer tenceredeki kuyruk yağı üzerine dökülür etler sizin tercihinize göre pişinceye kadar sıklıkla karıştırılır.
Bir de kısa olan başka bir yöntem var ama bu yöntem genellikle boğa ya da dana Eti gibi etlerle yapılıyor, kuzu Eti'nin yapılmasına da mani değil. Önce kuyruk yağı düdüklü tencerenin altına dizilir. Sonra diğer etler üstüne konur ve pişirilir. Düdüklünün kapağı kapanıp düdüğü indirildikten sonra tenceredeki et miktarına bağlı olarak 15-20 dakika pişirilir. Eğer istediğiniz oranda pişmemişse süre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun [emoji39]

  • Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ben bildiğim kadarıyla yazayım. Kuşbaşı doğranmış olan etler, dibi tutmayan tencere ya da tava üzerinde orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada et miktarına göre ayarlanmış (bir kiloya yaklaşık bir, bir buçuk avuç) ve kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı ayrı bir yerde pişirilir. Kuyruk yağının iyice çıkması, kuyrukların iyice küçülmesi gerekli. Bu arada diğer tencerede pişen etlere hiç bir şekilde su, yağ vb ilave edilmez. Sıklıkla karıştırılarak pişirilir. Aklıma bir arkadaşın sözü geldi bu aşamada kavurma sık sık çevirilir,pirzola Nadiren [emoji4] Etlerin bir süre sonra suyunu çıkarması beklenir su miktarı genellikle et miktarı ve Etin dolapta dinlendirilme süresi ile ilgilidir. Bu kısımda ocağın ateşi bir miktar açılabilir. Etler suyunu çekmeye başlayıp cızırdamaya başlayınca diğer tenceredeki kuyruk yağı üzerine dökülür etler sizin tercihinize göre pişinceye kadar sıklıkla karıştırılır.
Bir de kısa olan başka bir yöntem var ama bu yöntem genellikle boğa ya da dana Eti gibi etlerle yapılıyor, kuzu Eti'nin yapılmasına da mani değil. Önce kuyruk yağı düdüklü tencerenin altına dizilir. Sonra diğer etler üstüne konur ve pişirilir. Düdüklünün kapağı kapanıp düdüğü indirildikten sonra tenceredeki et miktarına bağlı olarak 15-20 dakika pişirilir. Eğer istediğiniz oranda pişmemişse süre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun [emoji39]
Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:)
Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece?
Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun?
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptım

Yorum bağlantısı
Rifat Berber
30 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:)
Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece?
Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun?

 

Dün akşam düdüklü tencerede hazırlanan dana etine kavurma yedim. Çıkarmaya yakın çok az tereyağ ve kekik eklendi, çok lezzetli ve yumuşacık oldu. Tavsiye ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2
Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:)
Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece?
Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun?


Emre Bey bu durumda dana iç yağı kullanılabilir. Bence burada püf nokta ikisinin önce ayrı ayrı pişirilip sonra birleştirilmesidir. Dana Eti de olur neden olmasın. Ama et sert ise düdüklüyü deneyin derim hem yumuşacık oluyor hem de lezzeti güzel oluyor.
Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptım

Bence düdüklüyü bir deneyin. Ama piştikten bir süre sonra yiyin tam soğumaya yakınken mesela.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Dana Eti içinde Emre beyin dediği yöntem en doğrusu. Önce koyunun yağı tencere içinde eritilir. Su halinde iken koyun yağının erimeyen iç yağları çıkartılır ondan sonra bir gün beklemiş dana Eti küçük şekilde doğranır ve koyunun sıvı haline gelmiş yağın içinde kızartılır. Bu esnada dana Eti suyunu bırakır. Et suyunu çekene kadar bekletilir. Bu esnada kesinlikle tuz atılmaz. Eti'n altını kapatmadan önce tuz atılır ve iyice karıştırılır. Ve biraz soğutup afiyetle yenir

1252513fa734b39a95228710a35b0cea.jpgbuda dana kavurma fotosu. Daha yeni yaptım dediğim tarifle ve lokum gibi. Bana afiyet olsun

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tamam kim ısmarlıyor şimdi

Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptım
Bana getir yapayım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Odun atesinde olursa kuyruk yagiyla birlikte on numara olur :)

 

cffc963ba0c200d68f65e218beb54059.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Aynen, kavurma dediğin odun ateşinde olur, kavurma işi bittikten sonra o korun üzerine biraz et koymadan olmaz :tongue:

r2WdA7.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Tamam kim ısmarlıyor şimdi
Bana getir yapayım
Beyefendi, iki kere aradım, aradığınız kişiye ulaşılamıyor. Uçuyor ya da kaçıyor olabilir dedi.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık

Yorum bağlantısı
Bekir Memur

Et lokum gibi ağızda erisin isteniyorsa buzluktan çıkarılacak eridikten sonra doğranacak daha sonra zeytinyağı ve süt karışımı ile bir kaba alınıp yaklaşık 12 saat buz dolabının alt kısmında bekleyecek ve arada sırada dolap açılıp karıştırılacak.

Pişirme zamanı gelmeden dışarı çıkarılacak ve etin oda sıcaklığına gelmesi beklenecek. Oda sıcaklığına ulaşan et hafif yağlı kızgın tavaya birden atılacak ve tava içindeki et ile fazla oynanmadan arada sırada çevirilerek suyunu bıraktırmadan pişirilecek.

Bu benim tarifim gayet lokum gibi ve içi sulu sulu bir kavurma oluyor. İstenirse marine karışımına kekikte katılabilir fakat ben etin kendi doğal tadını sevdiğim için kekik koymuyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık
E o zaman kavurmam nerede demeyeceksin
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık

 

Vaay fly mode on.. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
E o zaman kavurmam nerede demeyeceksin
Pazartesi isterim. Hâlâ bekar modundayım
 
Vaay fly mode on.. 
Naparsın işte. Uçak kullanınca böyle oluyor
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Naparsın işte. Uçak kullanınca böyle oluyor
Kuşadası'ndan gelip alabilirsin, atla Cessna ya kumsala in
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
36 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

İzmir Aliağadan yakıt alayım. Ucuz olur

Aliağa dan az önce geçtim. Yakıt da hiç ucuz değildi. Hatta niye ucuz değil diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...