İçeriğe Yönlendir

Scorpio - 2.3 Emme Manifoldu


Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya
(düzenlendi)

Aracımı 5-6 ay önce yakın bir arkadaşıma satmıştım.Maddi olarak benim kadar araca masraf edecek durumda biri değildi.Arıcında ne olduğunu bildiğim için aracı ona satarken 2 kere düşünmesini istedim.Zaten bende bu aracı ondan satın almıştım.Eski sahibine geri dönmüş oldu.Sürüşü keyfi iyi ama masraflı bir araç.Öyle böyle değil.Hamudu ile yiyen cinsten.Dün emme manifoldunu yarmışlar.Öğrenmek istediğim bu nasıl yarılır.7 sene önce sıfır orjinali ile değişmiş zaten.Eski sahibi aracı susuz bırakmış oda çatlamış o zaman 1500-tl değişmişler.Aşağıya resimler yükledim.Manifoldun bu hale gelmesi için başına ne gelmiş olabilir.Sakin bir sürüş ilede bu hale gelebilirmi.Aracın yeni sahibi emekli bir arkadaş,bu olaydan ötürü bende gerçekten çok üzüldüm.Nerden baksan 3000-tl masrafı var.Keşke satmasaydım diyorum.

 

WQBMkm.jpg

6XgAP0.jpg

y3Y75k.jpg

G068Rr.jpg

 

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geri patlama yapmış olabilir? hava filtre kazanına çelik subap yaparlardı

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Lpg li veya degil subaplar tam kapatmıyorsa arkadaşında dedigi gibi yanma emme manifoldunda oluşmuş olabilir yoksa benim bildigim emme manifoldu normalde yüksek basınç oluşan bir yer degil

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Osman Şahin_2
(düzenlendi)

Arkadaşlar emme manifoldu konusu galiba yanlış anlaşıldı. Mesele emme manifoldunda ayrılma ya da patlama değil malesef manifold ile birlikte yekpare üretilmiş olan motor soğutma suyu girişinde Termostatın hemen önünde yarık oluştu. Mesele manifoldtaki subap açma kapama veya manifold içinde yanma, geri tepme değil. Termostat sağlam, anti freeze tam dolu, radyatör sıhhatli, fanlar çalışıyor geriye bir tek parça yıpranmasi kalıyor. Yazılanlar dışında verdiğim bilgiler ışığında bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. 

Bu arada Fatih kardeşimin bahsettiği araç sahibi benim. 

tarihinde Osman Şahin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...