İçeriğe Yönlendir

Amatör Kullanıcı için Uygun Fiyatlı Dürbün Önerisi


Recep Demirci

Recommended Posts

Recep Demirci

Merhaba forumdaşlar gezmeye bir yerlere gidince manzaraları daha yakın görmek açısından dürbün almak niyetine girdim.

http://www.hepsiburada.com/olympus-10x50-dps-i-incl-durbun-p-OUTGM11117

http://www.hepsiburada.com/bushman-p-50x50-profesyonel-durbun-p-OUTDUDUBUSH27

 

Bu ikisinin bazı yorumlarına baktım iş görecek gibi geliyor.

Bu konuda tecrübeli forumdaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Dürbünler de ilk sayı büyütme oranını sonraki sayı objektif çapını belirtir. x/40 dan büyük olması iyidir. Büyütme oranı yükseldikçe elde, bakmak zorlaşır, titreme yapar odaklayamazsınız   tripod  kullanmak gerekir. 12 den fazla büyütme oranı elde bakmak için tavsiye edilmez. Bu durum da ilk 10x50 uygundur. Dürbünler de optik cam kalitesi çok önemlidir ve pahalıdırlar. Manzara seyretmek için pahalı dürbün anlamsız olur.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Beklentim olanı anlatayım gerçi tabiki yorumlarda belirtilen satürn, yıldızlar,ay üzerindeki kraterler görünse mükemmel olur ama daha çok manzara üzerine istiyorum.Mesela Google Mapste mesafe ölçümü ile baktığımda Mudanya-Armutlu 16-17 km gösteriyor Mudanyaya gittiğimde denizin karşı yakasını Armutlu bölgesini daha net görmek isterim.Keza Uludağ Bakacak Tepesi-Timsah Arena Stadı 13 km gösteriyor bunları daha yakın görmek isterim.Bakacak tepesinde dürbün koymuşlar 1 tl ile çalışıyor ama pek bir şey anlayamadım.Yani bu gibi yerlerde kullanmak istiyorum daha çok.

Bu arada yorumlarda yazmış birisi karşı 100 mt mesafedeki evin izlediği tvnin alt yazısını bile okuyorum diye yahu dedim ne insanlar var uluorta yere nasıl bir yorum bırakmış diye.Ben öyle bir niyette değilim Allah muhafaza :) .

Tripod masrafına girmeden iyi bir dürbün (satürn,yıldızlar gözlenecek kadar olan) olursa 700-800 tl felan çıkabilirim.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Ne görmek istediğinize bağlı. Amatör ve Manzara dediğiniz için el dürbünü önerdim. Detay görmek için büyütme oranı büyük olması lazım. Büyütme artıkça göreceğiniz alan daralır.Örneğin 10x ile bir ağaca bakarsanız ağacı ve etrafını görürsünüz. 20x ile  dalları varsa meyveleri  detayla görürsünüz,ama tüm ağacı göremezsiniz. 2 si bir arada  olmaz mı derseniz  zoom lu dürbünleri öneririm. ancak görüntü kalitesi fazla olmaz. Gökyüzü için meraklıysanız, tripod olmadan boşuna masraf etmeyin bir süre sonra titrek , net olmayan, kıpraşan görüntüler hiç zevk vermeyecektir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...