İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Klima Çalışma Prensibi


Fuat GÜVEN

Recommended Posts

Fuat GÜVEN
(düzenlendi)

Merhabalar

Klimanın çalışması ile alakalı olarak farkında olmadığım ama sorun olabilecek bir durum var. Aracın klimasını açınca klima motoru sürekli çalışıyor. Arkadaşımın focus aracında ise ara ara devreye girip duruyor. Araca bakım yaptırdım ve ustam klima motorunun ara ara devreye girip çıkması gerekir dedi. sorun gaz eksikliği veya yüksek basınç sensörü olabilir dedi.ben daha önce farketmemiştim bunu. Merak ettiğim 98 model ov. dijital klima aracomın klimasının sürekli çalışması normal mi yoksa gerçekten sorun mu var?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence normal.
Olması gereken de o bence.
Girip çıkması normal değil.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Devreye girip çıkıyor ama hangi Zaman aralığı ile. O da önemli

Soğutma performansı iyi ise kendi haline bırakın. Ney cevap zor bulunur

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Dışarda hava 25 dereceyken klimayı -mesela-  24 dereceye ayarlarsanız, arada devreden çıkar. Neden? İçerisi istenen ısıya gelmiştir. Ama dışarısı 25 dereceyken klimayı 19-20-21 derecelere ayarlarsanız, özellikle gündüz sıcağında, aracın içi o derecelere kolay kolay gelmez, ya da zor gelir. Bu sebeple sürekli çalışması gerekir.

Sürekli devreye girip çıkan klima varsa, gazı ya azdır ya çoktur. Durum bundan ibaret.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kompresör çalşır gazı soğutur, havalandımradan içeri üfleryen hava içerdeki hava derecesi ayarına veya iç petketeki buzlanmaya göre kompresör durur ve sonra yine çalışır. kompresör hiç durmaz ise buzlanan petekten hava geçmez vre soğuk hava çıkmaz, soğuk hava hala çıkıyorsa buzlanmıyordur, gaz az olabilir? basınç düşük olabilir?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dedim ben kime göre neye göre  cevapları var. :) Soğutuyorsa ne zaman devreye girdiği önemli değil. Kompresor 3 sn 5 sn çalışıp açılıyor çıt çıt sürekli kaplin sesi varsa. O zaman gaz az olabilir. Yoksa ben de hiç görmedim öyle klima açınca hiç susmayan kompresör. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Liberty ve kango ve hatta mazda. 10-20 saniyede veya daha kısa aralıklarla devreye girip çıkıyor işini tam seviyesinde yaptığı zaman.

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

anladığım kadarıyla devreye girip çıkması gerekiyor. Burada önemli olan ne aralıkla yaptığı ve buda klimanın kaç derece sıcakta kaç dereceye soğuttuğuna göre değişiyor. o zaman gece serinde klimanın derecesini 24 dereceye getirip çalıştırayım. bakalım durma çalışma olacak mı? eğer devreve girip çıkma yapmıyorsa sıkıntısı var demek.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

clutch rölesini klima rölesine bağladı ise bir elektrikçi bozuntusu olabilir. oynanmışlık var mı?

2011-07-31_193411_ac2.jpg

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan
3 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Sağlıklı soğutuyorsa kurcalamayıın. :)

+1 Katılıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...