İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Soğutma Sistemi ve Kalorifer Sorunları Yardım


Serhat Mirkelam

Recommended Posts

Serhat Mirkelam
(düzenlendi)

 Arkadaslar sorunlar bir bir gideriliyor sıra sogutma sistemine geldi.

 

2011 Fiesta 1.25 Benzin - LPG

 

Aracın sorunlar: Aracın gizli menüden soğutma suyu derecesini açıyorum, arac seyır halinde hiç bir sorun yok iken haret birden fırlamaya baslıyor ve 105 derece fan acıyor ama sogutamıyor sağa cekıp duruyorum, sol altta motor bloguna giren boru acayp sert ve buz gıbı oluyor bu durumda yanı tam olarak termostatın oldugu boru. Ayrıca bu durum olustugunda kalorifer anında buz gibi hava uflemeye baslıyor. Havayı alıyorum ki hava yaptıgını kendım dusundum. Yedek su deposuna gıren ustteki ince boruyu cıkarıyorum bu boru silindir kapagına giren boru. Buhar cıkmaya baslıyor borudan ve su kesık kesık gelıyor. Termostat yeni.. Ve sorunu cozemedım.... Sogutma sıstemınde hangı parcaları degıstırmem gereklı ? Bu arada kalorifer sıcak konumda calısırken aracın hararetınde sorun yok ıken alev gıbı ufluyor. Dün kalorifer petegınıde temızlettım tıkanıklık vs yok... 

 

NOT: Silindir kapağı sıfır değişti ve contada sorun yok. 

 

Soğutma sisteminde nerede sorun var? Hangi parcaları degıstırmem gerekli ?

 

Salı günü tamircime bırakacagım aracı , hangi parcaları alayım ?

 

devirdaim,radyator,termostat yeni oldugu halde gene alıcam, borular,yedek su deposu... Bunların dısında almam gereken parcalar varmı?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Termostatı terstakma olasılığı var mı? Bir kez başıma gelmişti. Model hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Serhat Mirkelam

Termostat gibi de olabilir ama devirdaimden supheliyim. Radyator son ihtimal

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yapısı benim fiesta gibi sanırım, sistemi boşaltıp tekrar doldurduğunda kalorifer kısmı tam dolmaz, kalorifer kısmındaki havayı alman lazım, motor tam ısındığında termostad açar ve havayı kendisi alır benim araç, bu olduğunda genleşme kabındaki su biter, 1-1.5 lt. gibi bir ilave ist,yordu sanırım, kısaca hava var gibi duruyor kardeş ama sorun bu değil gibi sanki...

 

termostad yeni bile olsa sıkıntılı olabilir, buda yapar, dediğim gibi aracı kullanınca havayı kendisi almalı, alıncada su eksiltmeli.....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Orjinal termostat alın kaynar su testi yapıp takın. Yedek su deposu ve kapağı orjinal alın ve basınç testi yapın. Havasıni ehil usta alsın. 

Soğutma suyunu konsantre antifriz değilde soğutma sıvısı olarak değiştirin. LPG bağlantılari su hattına paralel mı yoksa bodoslama araya seri mı takılı ona bakın. Radyatör sökülüyor ise tıkanıklığı iyi kontrol edin radyatör açıcı ben haz etmem misal. Radyatörü açıp o kiri pası oksiti nereye tıkıyor belli değil. 

 

Gerekirse motor bloğundan sonra ne varsa boru hortum bağlantı elamanı hepsini iyi kontrol ettirin. 

 

Yan sanayi parça uyumsuz olabiliyor. Bir de 1.25 motora ortak diye verilen 1.4 motor parçası ne kadar ortak ona bakmak lazım.

 

Karmaşık bı motor değil ama yinede cozemeyince sıkıntı

Ben 1.6 sport ile saçma bı hararet sorunu yaşadım. Usta her defasında çeşme suyu ekledi. Ne zamanki suyu boşaltıp soğutma sıvısı koydum sıkıntı gitti :)

Ha bide LPG regülatörü diyaframı bozuksa o da saçma bi hararet sorunu yapar

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

çeşme suyu... aman haaa, zaten bu blok çeşme suyu sevmez,  kaynar su testi sadece açıp kaparmı onu gösterir, testi yaparken doğru ısıda açıyormu ona bakmam lazım, yoksa olmaz :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Mirkelam

Termostat in takilma sekli nedir o konudada bana bilgi verirmisiniz ? Termostat in ust kismi motor blogunami yoksa asagimi bakacak ?

 

yayli olan ince kisim bereye bakacak diyelim ?

Yorum bağlantısı
Serhat Mirkelam

Su hangi yoncen geliyor fiesta 1.25 lerde acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...