İçeriğe Yönlendir

Spor Salonu - Hamam - Buhar Odası - Sauna Kullanım Sırası Ne Olmalı?


Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba;

İşim gereği yaklaşık 2-3 aylık bir dönem otelde konaklama yapacağım ve otelde spor salonu hamam sauna buhar odası olanakları var ve bunlardan yararlanmak istiyorum ancak daha önce hiç sauna hamam vs yapmadım tam olarak hangi sırayı takip etmem daha doğru ve sağlıklı olur fikir almak istedim spor yaptıktan sonra buhar odası sauna hamammı yoksa tam tersimi daha doğru olur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
57 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

 

İlgisiz kişileri çıkardım etiketten :)

 

Hee, sen de giremiyordun hamama di mi? Hatırladım şimdi :)

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Kendi kanaatim kimse kusura bakmasın spor sonrası kesinlikle tavsiye etmiyorum. Başımdan çok üzücü bir olay geçti. 2014 yılında kış aylarında halı saha maçı yaptık sonrasında arkadaş hamama gidelim dedi ve gittik bir güzel eğelenildi arkadaşlar sodalı ayran içtiler bir tanesi o esnada vefat etti (Allah Rahmet Eylesin İnşallah) Otopsi sonucunda aort damarının patladığı söylendi. Doktorlara sorduğumuzda yorgun vücut kasların yorulması sonucu ani sıcak ortama girip terleme sonrası nabız atışının fazlalaşması sonucu patlamış olabileceğini bildirdiler. O gün bu gün hamama iş çıkışı, maç sonrası veya yorgun olduğumda gitmem. Hafta tatilimde dinlendiğim bir gün gidip eve gelir direk yatarım.

  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
.
Emmi şaftın kırıla...

#şaftımadokunma
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Saunada dikkat edin derim. Spordan önce ya da sonra kesinlikle tavsiye etmem. Ben dinlenmiş rutin bir şekilde girmeme rağmen, oturduğum yerde epeyce yoruldum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Spor sonrası sauna olmaz, spordan sonra biraz dinlenip ılık duş almak yeterli, sauna hamam keyif işi başka zamna yapılır en az 1-2 saat geçmeli.

Şöyle yapın, Sporunuz yaptıktan sonra ılık duş ve hafif yemek, Sonrasında dinleninin bu esnada başka etkinliğiniz varsa yapın. Sonrasında hamam sauna vs yine ılık duş ve uyku. Bu düzen bence en optimumu olanıdır, Çok sağlam bir yapınız yoksa zaten spor sonrası hamama gidince şekeriniz tansiyonunuz düşer bir daha gitmezsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

saunaya girmek 6 patlarla şans denemek gibi bişey

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Vücudu fazla zorlamaya gerek yok. :)

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hipertansiyon hastası olduğum için hamama, saunaya ya da buhar odasına hiç gitmem. Tansiyonum yükseliyor sonra, çok sıcak iyi gelmiyor. Hasta değilseniz çok kalmamak şartıyla gidilebilir. Spor sonrası ılık duş almak daha iyi sanki...[emoji848]

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kemal Korkmaz

Bu sıralama için tam bilimsel bir açıklama yok bende merak ediyorum...?

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

El bilegim kirildiktan sonra,ayak bilek bagim koptuktan sonra( basima gelmedik kalmamis 🤕) spor hayatim malesefki bitti. Ama bende olsam buhar hamam vs isini spor sonrasina birakmayan sadace dus alinmali diye dusunenlerdenim.

Hamam sauna vs daha dinc ve yorgun olmadan yapilmali.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

spordan sonra  sımsıcak yerler sakıncalı bile, buz dolu küvet daha sportif olurdu. Türk hamamı en güzeli, fin ile saunanın birleşimi, hatta yurt dışı sağlık sigortaları, poliçe kapsamında Türkiye de hamam ı ödüyor.

sıralama: duş alınır (ılık) tam kurulanır, 2.5 dakika sauna sonrası ılık duş ve dinlenme (ilk seans) 2 gün sonra 5 dak sauna yapılabilir. Saunanın belli süresi olmaz, bünye meseleseisidr, en ufak bir vucutsal rahatsızlık hissinde dışa çıkılmalı. ve bol bol gazsız içecek tüketilmeli (buzsuz)

fin hamamı (buhar) sağlıksız (genelde) çok ciddi bakımı yapılan bir işletme ise denemek için 60 saniye girin çıkın, hoşunuza giderse devam edin derim.

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...