İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Anlık Kesinti Problemi


Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Evet soruna başka bir isim bulamadığım için böyle isimlendirdim. Sorun tam olarak anlaşılsın diye tüm detayları yazıyorum.

 

Öncelikle sorunla alakalı ya da değil ön bilgi mahiyetinde intercooler hortumum yırtıldı geçen hafta. araba çekişten düşmüştü ben de hortumları kontrol edince baktım yırtılmış. yenisini sipariş ettim. şimdilik de sağlam bir bantla bantladım zorlamadan sürmeye çalışıyorum. bu hafta değişeceğim.

gelelim probleme;

bugün yolda giderken bir kasise doğru yaklaşıyordum ayağımı gazdan çektim. kasisten geçtikten sonra araba stop etti. araç otomatik bu arada. ben de tekrar kontağı kapatıp açtım çalıştırdım bir sorun yok. arıza ışığı falan da yok.

neyse akşam üzeri de bu sefer normal giderken göstergeler max'a vurup geri indi. yol bilgisayarındaki km sayacı sıfırlandı. sanki aküyü söküp takmışım gibi oldu yani. 

bir kaç arkadaşa danıştım şarj dinamosu problemi olduğunu söylediler. ben de test menüsünü açtım ve yola çıktım. araba çalışınca voltaj menüde 14.6V olarak gösteriyor. ön ve arka cam ısıtmayı aynı anda açıp farları da açarsam gaz verince göstergelerdeki ışıkların parlaklığı değişiyor. voltaj da 13.8 civarına iniyor. bu problem olmadan önce de böyle oluyordu. akü ışığı falan yanmıyor.

 

arıza kodlarına baktım aynı menüden herhangi bir dtc kodu yoktu. tüm arıza kodları burda görünmüyorsa bilemem tabi.

Aküyü geçen sene değişmiştim. 

 

Araba ilk marşta çalışıyor. Başka herhangi bir sorun gözlemiyorum. Sizce buna ne sebep verebilir. Korkum yolun ortasında kalakalmak.

 

 

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız

Şase baglantilarina bir bakin gevseme vs. Durumu soz konusu olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
6 dakika önce, Hasan Yıldız yazdı:

Şase baglantilarina bir bakin gevseme vs. Durumu soz konusu olabilir.

Şase bağlantıları nerededir tam olarak?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Hasan beyin dediğini gibi şase bağlantısı ile ilgili büyük ihtimal. Ya gevşek ya da oksitlenmiş. 

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız
Şase bağlantıları nerededir tam olarak?
Her aracta farklidir.kaput icinde kaportaya vidalanmis kablo arayacaksiniz.Muhtemelen bir kactane olabilir.
Diger soketleridi bir kontrol edin derim . Alternatorden cikan kalin kirmizi kablo,akü baglanti kablolari gibi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Bizim focuslarda kronik gösterge panosu lehim çatlaması problemi aklıma geliyor ilk olarak. Bir kaç ay önce bahsettiğiniz, sıkıntılara benzer ( göstergelerin sıfıra düşmesi motorun gaz versemde tepki vermemesi gibi) durumu yaşadım bir kaç kez yol ortasında kaldım. Göstergelerin olduğu paneli sokup lehimlerini tazelettim sıkıntı bitti.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bencede şarj dinomosu değil,şase bağlantısı.Bende yolda seyir ederken göstergelerim 220 km hızı gösterip sonra sıfıra geliyordu.Dedim heralde göstergeler bozuldu.1 hafta sonra gönülsüz çalışma ve sonunda hiç çalışmadı.Elektrikçime söyledim geldi baktı,şase almıyor dediler şase kablosunu halletttiler sonrasında sıkıntı kalmadı.Kasise geldiğinizde hızı azaltıyoruz ya kasisden geçerken ayağımız firenlerde olmasınki araç esneyebilsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
Akü ve şarj dinamosu kontrol edilmeli.. 

+1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

10 gündür sorun tekrar etmedi arkadaşlar. Ben de tekrar etsin diye bekliyorum şu an kurcalamadım. Yağmurla alakalı mı diye bakacağım yağmur yağsın şöyle güzelce.

 

Ayrıca intercooler hortumum delik olduğu için arabayı hep devirsiz sürüyordum onla da alakalı olabilir kurum falan birikmiştir belki. Hortumu değiştirdim şimdi tekrar bakalım takipteyim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...