İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206 CC Cabrio Komple Restorasyon.. Kaporta/Boya/Mekanik/Modifiye !! 35 HTY 49


Anıl Ercan

Recommended Posts

Anıl Ercan

İlk bu foruma üye oldugum zaman İ30'mun konusunu acarken 206 Cabrio restorasyon hikayem var demiştim. Paylasmak bugune nasipmiş :)

 

Geçen Sene restore ettim bu aracı ve geçen sene eylül ayında Sattım. Benden sonra 2 el değiştirdi. 2 Sahibiylede hala gorusurum araçtan cok memnunlar :) Simdi sizlere Baştan sona buram buram emek kokan bi araç restore hikayesini sunacagım.. Sonuna kadar büyük bir keyifle okuyacagınıza eminim.. 

 

Bu tür restorasyon konularını videolarını ben büyük bir keyifle okuyorum. Aksamdan sabaha, sabahtan Aksama kadar keyifle okur Bardak bardak cay kahve tüketirim. Hep bir hayalim vardı boyle bi aracı restore edip konularını internette paylasmak ve gelen yorumları okumaktan keyif almaktı :)  Çok uzatmadan konumuza Başlayalım..

 

Modifiyeli bi hyundai i30'um olmasına rağmen cocuklugumun ergenlik yıllarımın hayali hep bir 206 Cabrio'ydu. Yüce rabbime sükürler olsunki nasip etti. Yaklasık 8 ay sahibinden.com piyasasında Cabrioları inceledim. Çoğu Aynı araç defalarca farklı farklı sehirlerde ilana düşüyordu. Sebebi belli Torsiyon ve Tavanı bozuk. Bir sabah gene kalktım sahibinden.com'a girdim ve bu aracı gordum. 8 Aydır her düşen arabayı inceledim her düşen arabanın plakasını ezberledim ve İlk defa bu aracı gordum. Plakası Ozellikle cok hosuma gitmişti. Aradım sahibini konustum ve aynı gün basıp tekirdağ'a aracı almaya gittim.. 

 

Aracın İlk Sahibi 12 Yıllık Bayan, 2. Sahibi yani benim aldıgım kisi 1 ay kullanmış ve 3. sahibi olarak araç bana geçti. Arac 2004 Model Orjinal 122.000 km'de 1.6 Benzinli Hiç tüp takılmamıs tavanı ve torsiyonu saglam bi cabrio'ydu. Döşemeleri saglam ve temizdi. Bayan kullanıcının Güzelligi işte. Fakat her güzelligin kusuru maalesef var. Aracı gittim canlı inceledim Biraz hayal kırıklıgına ugradım diyebilirim. Aracın Kaportasında cok fazla sacma sapan boyanma, boya atması, sacma sapan cekilmiş filmler vs. vardı. Fakat benim için önemli olan tavandı. Cünkü aracı komple restore etmeye kararlıydım gerisi kaportası nasılsa elden gececekti. Tavanı actım kapattım bi kac defa Allaha sükür takılmadan zorlanmadan acıldı kapandı. Bayan Kullandıgı için üstü pek acılmamıs. Büyük bir kazasıda yoktu KM'side orjinaldi sahibiyle saglam bi pazarlık yaparak Güzel bir fiyata aldık ve aracı istanbula getirdik. Plakayı değiştirmedim.. Evet Artık başlayalım konumuza..

 

Öncelik :D

 

vJZ4Vv.jpg

 

 

Aracı İlk aldıgım an Buz gibi havada Mart ayında Üstünü acıyorum :)

 

0Gynz8.jpg

7yAgD5.jpg

 

 

206 Cabrio orjinal jantlarını 206 gtı ı olan bi arkadasım cok ısrar etti bende kıramadım kendisine verdim ve idaretenlik 14 inc 106 gtı jantı taktım. Zaten araca 17 jant takılcak. Arkadası kıramadık 14 inc jantları taktık fakat araba zaten basıktı iyice basıldı ön tamponu devasa büyüklükte bi kasise taktık ve tampon aşagı düstü :)

 

lbEjqX.jpg

 

 

Aracı Önce Komple Mekanik bakım yaptırmak lazım dedik. Ve Peugeot Market'in yolunu tuttuk. Yaklasık 1.200 TL Yatırdık geldik :)

 

Aldıgımız Zımbırtılar ; Baskı&Balata Seti, Triger seti, Volant ve Mars Motoru Çarkları, Motor yag, hava filtresi, yag filtresi,polen filtresi, Coilex marka spor yay, Ön arka amortisörler, Ön arka balatalar, ön arka fren diskleri, 4 Adet sıfır buji, Cam su deposu, El freni telleri, Sıfır Vites topuzu ve körügü, Sag sol rot kolları, Sag Sol Salıncaklar vs. vs. 

 

qJEMyR.jpg

YO4kVZ.jpg

XEdk33.jpg

jQB3rL.jpg

Gy3RXb.jpg

 

Aracı usta'ya sabah bıraktım Aksam aldım. Aracı teslim aldıgımda Deyimi yerindeyse zımba gibi bi arabayla karşılaştım. Marş kaçırma problemi vardı volant dişli sıyırmasından dolayı düzelmiş, Baskı balata kacırma vardı Düzelmiş, Ön takımdan sesler geliyordu Harika bi düzen olmuş. Aracın üzerinden cıkan İnsaat demiri yay yerine Coilexin yayı takılınca hem basık hem konforlu olmus , Yag filtre bakımı yapılınca arabada asırı bi rahatlama gördüm. Yani Mekanik bakım iyi oldu arabanın kaderi gidişatı degişti resmen.. İlk sahibi bayan sadece binmiş arabaya ne bi bakım ne baska sey hiç bişey yaptırmamıs.. 

 

Eveet mekanik bakım bitti ve simdi en heycan verici An'a geldik. Kaporta Boya :) Aracın rengi gordugunuz gibi gri fakat bende bi kırmızı Hastalıgı olması nedeniyle Aracı Komple İ30'umun rengi olan Metalik İnci Kırmızısına boyamaya karar verdik. Aracı Kaporta boya ustalarıma bıraktık. 

 

2Ej1RE.jpg

 

Dedikki madem arabayı boyucaz Parcaları zaten cok ucuz gidelim sıfır parcalar alalım Arabamızın sekli semali düzgün olsun. Ve gene Peugeotmarket'in yolunu tuttuk..

 

Alınan Zımbırtılar ; Komple Ön GTI Tampon(Izgara ve sisfarları dahil), Sag Sol GTI Camurluk Komple Hepsine 400 TL Para verdim resmen bedava :) Bu sırada Dimma Marspiyel'de siparis etmiştim onuda aldım onuda taktırdım..

 

YO4k9E.jpg

QpQBOv.jpg

jQB3b9.jpg

Gy3RrV.jpg

 

Aracın Size soyle bi kaportasını gosteriyim rezaleti kendiniz görün :) Sadece 4 Foto yüklüyorum bunlar bile kaportasının ne kadar berbat oldugunu gösteriyor daha neler var neler :)

 

kXEBQ9.jpg

rJEM4P.jpg

lbEjAE.jpg

 

Ustalarımız araca başladı. Bu Ustalarımız İkiz Kardes. Biri boyacı digeri kaportası ikisininde işçilikleri mükemmeldir. 

 

zJn579.jpg

Dy32vl.jpg

 

 

İlk kat kırmızı astarı Camurluk tampon ve Dimma marspiyellere vurduk..

 

bLyDPn.jpg

bLyDPn.jpg

lbEjVp.jpg

 

Daha sonra aracımızın kaportasına geçtik ezikler gozukler boya atmaları vs. hepsi yapıldı ve İlk kat komple gri astar atıldı.

 

4G0rXY.jpg

4G0rXY.jpg

g9X8EQ.jpg

9DGoy9.jpg

Gy3RVy.jpg

 

 

Aracımız komple ilk kat gri astarlandı ve 1 hafta beklendi. 1 Haftada kemikleşen astar zımparalanıp 1 kat daha gri astar atılarak zemin iyice saglam hale geldi ve 1 hafta daha beklenerek Rengimizi ortaya cıkartacak Kırmızı astarımızda atılarak araç Asıl boyaya hazırlandı.. Yani toplamda 1 er hafta arabayla 2 kat gri astar ve 1 kat kırmızı astar atıldı..

 

5GY7lD.jpg

a1X3Q7.jpg

V3Eadq.jpg

0GynOW.jpg

V3EakV.jpg

Ay379X.jpg

By8PJ9.jpg

lbEjJb.jpg

 

 

Veee aracımız artık boyaya hazır. Fırından randevu alınır ve fırına girip boyanırız :) 

 

Boyamız :) Metalik İnci Kırmızı

 

NOkAy5.jpg

Ay37op.jpg

kXEv3A.jpg

 

Veee aracımız büyük bir ustalıkla boyanır ve tekrar toplanmak üzere Kaporta boya atelye'sine çekilir :) Önce güzelce pastası cilası yapılır ve Özenle toplanır..

 

lbE12X.jpg

rJE9B7.jpg

ROQ3y1.jpg

ZOYdNa.jpg

0GyDb8.jpg

POQME5.jpg

 

 

Parlak siyah detaylarımız ; Ayna kapakları, Depo kapagı, Bagaj kapagı üstü köprü tutamacları, Ön arka Peugeot logoları parlak siyaha boyanır..

 

nJErY0.jpg

 

 

Veeee aracımız artık teslimata hazır :) İlk kez günes ısıgına cıkıyoruz ve sonuc olarak resmen alev alev yanıyor :)

 

2EjZQA.jpg

5GYVoL.jpg

Dy3J8v.jpg

 

Vee bunlarda arabayı bu hale getiren ikiz ustalarımız :)

 

Kaportacım Murat abi

 

XEd4y3.jpg

 

Boyacım Mustafa abi

 

o6E7A9.jpg

 

Aracımızı teslim aldık sıra geldi muayene ve renk tespiti yaptırmaya ve modifiyeye geçmeye. Muayeneden once 50 liralık soba borusu egzozu sokturduk orjinalini taktırdık. Ve Haraççıdaki muayene istasyonuna gidip muayene ve renk tespitimizi yaptırdık.. Muayene istasyonunda gözler arabanın üzerindeydi. Resmen herkes renge kitlenmişti o günü hiç unutmuyorum :)

 

Bu arada Uygun fiyata 1 ay kullanılmış led Stop almıstım onları taktırdım muayeneye öyle girdim cok sükür geçti :)

 

MakJyM.jpg

ROQ3BY.jpg

 

Evett artık muayene istasyonundayız.. 

 

XEd4qD.jpg

ZOYdQo.jpg

MakJL9.jpg

mJEL1Z.jpg

 

Eveeet 5 adet hafif kusurla tüv'ü deldik geçtik. Artık modifiyeye gecebiliriz.

 

İlk isimiz 17 İnç Alphards marka jant + 205 40 17 Ebatında Petlas PT741 Model lastik taktırmak.

 

o6E77Q.jpg

bLybbG.jpg

YO4bbA.jpg

LOQ3Qa.jpg

yzV4V7.jpg

 

Jantlarımız cok güzek oldu cevremdede bayagı begenildi. Aklımda ne zamandır tavan'ın bakımını yaptırmak vardı. İyi bir usta buldum ve Tavanın bakımını yaptırıp Hidrolik'ini değiştirtdim.

 

POQMn7.jpg

WGbYgN.jpg

 

 

Daha Sonra sis farlarına Xenon kit taktırdım..

 

V3EY0P.jpg

WGbYQE.jpg

 

Daha sonra Ön Cam Dahil Komple 3 Numara Cam filmi cektirdik araba fena oldu :)

 

7yAvNr.jpg

nJErJ1.jpg

XEd4Po.jpg

WGbYDq.jpg

yzV41L.jpg

 

Eveeet geldik egzoz sistemimize. Komple Kat İptali + Orta ve son susturucu iptali ve Son'a HKS Abarth Egzoz ve Hava filtresi taktık ses güzel oldu kafa ütülemiyor ciyaklamıyor cızırdamıyor :)

 

WGbYDq.jpg

YO4bQz.jpg

lbE14k.jpg

nJEryl.jpg

 

 

Veeee Konumuzun sonuna gelirken Aracımda hararet yapma problemi vardı Radyatörünü ve Antifirizini değiştirdik ve bu problemde ortadan kalktı. Resmen yanmıs namussuz radyator :)

 

nJEryl.jpg

NOkE85.jpg

 

 

Konumuzun sonuna geldik. Aracı Maalesef satmak zorunda kaldım. Özel sebeplerden dolayı. Çok pişmanım sattıgıma. Eger satmasaydım koltuklarını değiştirip spor koltuk takacak, Kapı iclerini boyatacak güzel bir ses sistemi yapıp evladiyelik saklayacaktım.. Fakat sartlar el vermedi..

 

Okudugunuz için teşekkür ediyorum begenen begenmeyen herkese Binlerce kez teşekkürler :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 25
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Kesinlikle mükemmel bir çalışma olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Bir restorasyon tutkunu olarak zevkle okudum ve izledim. Sadece satılmış olması üzücü o kadar 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Renk çok güzel olmuş, araba level atlamış.

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Elinize emeginize saglik harika bi calisma olmus. Herseyiyle bu kadar ilgilenilen aracin satilmasi tabiki uzer adami ama olsun hayatinizda guzel bi ani olarak hatirliyorsunuz. Tebrikler

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Rüya gibi okudum, ne güzel olmuş

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Büyük bir keyif ile okudum,on numara olmuş.Çok beğendim.

 

Benimde opel cabriyo var satmayıp saklıyayım,sizin bu konuyu gördükden sonrada ALLAH satırmasın diyorum.İlerde belki sizin gibi birşeyler yaparım İNŞALLAH.

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Eline emeğine sağlık. Resmen arabanın ömrüne  ömür katmışsın.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Xenon hariç hepsi çok güzel olmuş keşke satılmak durumunda kalınmasaydı

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

zevkle okudum konuyu ve ilk defa 206 cabrio beğendim maşallah araba evrim geçirmiş ve son hali çok güzel olmuş umarım daha iyilerini alırsınız

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gülsoy

Gerçekten müthis çalısma olmuş hiç bu kadar beğenmemiştim bi pejoyu masallah satmasaydınız dicem ama:(

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan

herkese cok ama cok teşekkür ederim Aracımın yapım asamalarını peugeotforumunda canlı canlı paylasıyordum. O Zamanki heyecanı anlatamam sizlere :) İşten cıkıp boyacıma gidiyor arabaya bakıyor foto cekiyor peugeot forumunda paylasıyor konu takipcileri büyük bi zevkle ve heyecanla okuyordu. Bende cok kez boyle heyecanla okudugum için yüce rabbim nasip etti ve bende sonunda yaptım :)

 

Kaporta boya süreci yaklasık 30 35 gün sürdü. Gerek ustalarımın yogunlugu gerek benim acele ettirmemem gerek astarların kemikleşmesini beklemek. Fakat deydi. :) Begenen begenmeyen herkese cok teşekkürler. İlk günkü heyecanıyla ben bile okudugum suan konuyu :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Veli Azak

Paylaşım için teşekkürler, ellerine emeklerine sağlık.

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan

Begenen herkese teşekkürler bunlarda bi kac videosu

 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

İlk fotoğrafı görünce kırmızı olmalı dedim. Kırmızı olacağını anlayınca daha da keyifle okudum. Muhteşem olmuş emeğinize sağlık

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hakikaten araba kendini bulmuş, emeğinize sağlık. Xenon'da bir yüzüm düştü ama geri kalan her şey mükemmel, tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Güzel arabaymis renk ateş etmiş

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bak bu araban çok güzel olmuş sis farı hariç herşeyimi çöl beğendim. 

Toplam maliyette zarar ettirdimi 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Müthiş bir emek var. Elinize sağlık. Satılmasına çok üzüldüm. Gerçekten ayrıcalıklı bir araç olmuş. Alan kişi çok dua etmiştir size. İnşallah yabancıya gitmemiştir.

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan

herkese cok teşekkür ediyorum Cok büyük keyifti bunu yaparken :) Boyle restorasyon konularının oldugu web sitesi varsa soleyin sabaha kadar okiyim keyifle usanmadan :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sisteki xenon ve egzoz hariç çoook beğendim.. Keyifli bir araca benziyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...