İçeriğe Yönlendir

Çakarlı Araçlar


Aydın Sert

Recommended Posts

Sani Gerşon

Habere göre açık var kanunda. "Öte yandan gelişmeye göre konvoy haricinde hariç çakar yakmak da yasaklanıyor. Düzenlemeye göre hiçbir çakarlı araç görev kağıdı olmadan bu üstünlüğü kullanamayacak." Görev kağıdı olup olmadığını vatandaş bilemiyor. Yol vermezsen al başına belayı. Artı olarak sivil ve resmi ayrımı yok haberde. Bu durumda sivil polis aracı da çakar yakabilir demek. Yani saçma olmuş.

Unutmadan, bunun ŞU versiyonu da vardı.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

192 TL nasıl da caydırır şimdi bizim trafik teröristlerini.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

istediği kadar çakarlı olsun kırmızı ışıkta beklerken arkama çakarlı geldi yüz defa sirene bastı gene yol vermedim.Ambulans itfaiye olmadığı sürece kırmızı ışıktaysam yol vermem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Görev kaadı işi bozmuş. Anlamsız.

Bu kanunu yazanlar enayi yahut bizi enayi görüyorlar. İkisinden biri. Görev kagıdı nedir nasıl uygulanır? Polis bile kontrol edemez onu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

daha emniyet şeridini piste çevirenlere yaptırım yok, anlamsız bir girişim

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sanırım cumhurbaşkanı bir yerlerde lafını etmiş, yönetmelik çıkaranlar da "yaptık abi" demek için bir formül bulmuş.

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Yine uygulanabilir bişey değil,ayrıca 192 tl ceza nedir ya.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Pazar akşamı Alamanya'dan denetci geldi. Adamın ilk sorduğu ne çok ışıklı araçlarınız var. Çok olaylar mı oluyor? Hayır onlar trafik ayıları dedik. Birde Havalimanı taksisi kazıklamış. Atatürk havalimanı Tuzla 300 tl almış. Taksimetre 192 tl yazıyormuş. Adam kılıklı sürücü, dönüş ücreti de alıyoruz demiş. Adamdan özür üzerine özür diledik halkımız adına

  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

görev kağıdı, o aracı ve içindeki çalışanların bağlı olduğu makamı kurtarabilir anca, o da kaza bela kavga olası olumsuzluklarda. kaza bela olmadıkça  kimse durdurp görev kağıdı sormaz, kaza vb. olursa ya da nadir de olsa uygulama olup sorarlarsa; keyfi mi uyguladın görevli mi diye bakılır, keyfi ise memura yüklenilir. ambulanslarda da sanırım vardı böyle bir uygulama.. çevreyi kirletmenin izmarit atmanın da cezası var, yani hakkında yassak var mı? var. uygulama? o yok.. bunun gibi bişey sanki.
 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
25 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

ne çok ışıklı araçlarınız var.

hala halojenli polizei diyaroından gelince şaşırır tabi.. pehhhh.. safiri gezdir ona da bina görsün biraz gözü...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

hala halojenli polizei diyaroından gelince şaşırır tabi.. pehhhh.. safiri gezdir ona da bina görsün biraz gözü...

Yamalı asvalt yolları var iğrenç..Bir tane bile plaza yok, Güneş görmeyen güneş panelleri arasında saklanıp ağladım hallerine

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

çakarlı arabalara hayatta yol vermem resmi araç görmedikçe inadına vermem piyasadaki passatların alayı çakar taktırıp geziyor

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Trafikte gelen uyarı ve ikazlara uymak zorundayız... Bu yüzden de çakarlı sirenli araçlara yol vermek zorundayız... Bu durum son derece kötüye kullanılıyor fakat bunu sorgulamak bizim görevimiz değil. Devlet yetkilileri bu suistimalin önüne geçmeli. 

Yorum bağlantısı
Anıl Ercan
(düzenlendi)

Ne zaman çakar lamba mevzusu gorsem aklıma yasadıgım bi olay gelir. Onu sizlere anlatmak istiyorum.

 

Ergenlik zamanlarımdan cıktıgım yani yaşımın 18 19 olduğu zamanlardan bahsediyorum Sıfır KM Gri renk megane 2 sedan almıstık. Arabada modifiye yoktu sadece zifiri siyah Cam filmi vardı. O Donem yani 2008 2009 2010 yıllarında Polisler özellikle Siyah ve Gri Megane 2 kullanıyorlardı. O Zamanlar 40 Liraya mavi kırmızı çakar lamba aldım 96 ledli. Oto elektrikciye ön panjura taktırdım sırf hava olsun diye. Hemen hemen her yerde acıyordum kumandasıda vitesin yanındaydı. Yol vermeyenler polis sanıp yol veriyordu. Uzun yolda metro turizm otobüslerine özellikle cok etkili. Tofasla apacilik yapan gorursem acıyordum hemen saga cekiyordu korkudan. Anlayacagınız arabayla Poliscilik oynadım 1 seneden fazla. Hatta Kac defa polis arabasının önünden gectim selam verdigi dahi oldu polis amcaların :) Cünkü araba ön cam dahil zifiri siyah filmli ve megane 2 sedan Yani %100 une yakın polis abilerde dahil herkes polis arabası der o derece :)

 

Şimdi diyeceksiniz cokmu iyi bi marifet anlatıyorsun :) Kesinlikle degil asıl anlatmak istedigim mevzuya geliyorum :D

 

Çekirge misali bir zıpladım iki zıpladım zıoplamaya devam ettim. Taaaaaaki Ocak 2010'dan Eylül 2011'e kadar 2 seneye yakın :) Bir gece saat 3 gibi evimi polisler bastı. Evet yanlıs duymadınız bastı 2 sivil polis arabası 1 tane resmi ekip arabası ve yaklasık 12 13 tane polis abiler :) Bizi asagı arabanın yanına indirdiler. Arabam evimin önünde park halinde önünü ve arkasını sivil arabalarla yanlıs hatırlamıyorsam connect'ti bi tanede resmi ekip arabasıylada yan tarafına koymuslar 3 lü ablukaya almıslar arabayı. Dedim noluyor abi teroristmiyiz biz tabi kopan tantanalarla butun mahalle camlara cıktı asagı indi. Babam sordu sorun nedir ? 

 

Polis abi aynen sunları soyledi. Abicim evet bu kelimeyi kullandı babama. Abicim Bu arabayı biz 3 aydır takip ediyoruz. Bu araba hakkında defalarca sikayet geldi, Mail yoluyla sikayet geldi. Telefon yoluyla sikayet geldi. Kamera kaydı dahi gönderildi dedi. Bu araba çakar takılarak polis arabası süsü verilerek trafikte dolandıgına dair defalarca sikayet aldıgımız için arabayı 3 ay boyunca takip ettik Bu gece dügmeye bastık dedi. Yani arabayı defalarca sikayet etmişler. Polis teskilatı arabayı kara listeye alarak 3 ay takip etmiş mobeseden ordan burdan her yerden. Ben sucluyum hiç konuya dahil olmadım peder bey konustu güzelce. Polis abi su çakar bi ac bakiyim dedi actık lan dedi benim arabamdan daha iyi çakıyor diye bi gülüsme gecti konu tatlıya baglandı artık cay kahve icme teklifine kadar goturduk işi. Polis amcalar ne umdu ne buldu. Mahalleli zaten bisey deseler polisleri linc edecek o derece savunuyorlar bizi :D Polis abi çakarın kumandasını kesti aldı. Dedi yarın bunu soktur kardesim Kağıthane Emniyet müdürlügü trafik sube'ye getir dedi. Ertesi gün goturdum sokturdum. Goturdum emniyete arabayı bayagı bi incelediler Siren megafon tesisatı filanda aradılar olmadıgını soledigim halde aradılar ama bulamadılar Cünkü Yok :)

 

Velhasıl kelam boyle bi anım vardır. Evimi basmaya kadar getirtti bu Çakar zımbırtılar sizsiz olun taktırmayın gerek yok :)

 

Bu arada aracımda buydu önce boyle çakarlıydı :D

 

1GV3GY.jpg

rJ6aO1.png

 

daha sonra Rahat durmadım modifiye ettim :)

 

5GL3Dl.jpg

tarihinde Anıl Ercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

o lastikleri görüp nasıl polis arabası sanırlar :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
o lastikleri görüp nasıl polis arabası sanırlar [emoji4]
Modifiyeli yapmış sonradan :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Artık araç takip sistemleri çok gelişmiş. Görevli olan aracın çakar lambaları uzaktan aktif edilebilir. Polis veri tabanına da görevli plakalar anlık işlenebilir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
17 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Artık araç takip sistemleri çok gelişmiş. Görevli olan aracın çakar lambaları uzaktan aktif edilebilir. Polis veri tabanına da görevli plakalar anlık işlenebilir

süpersiniz: proje olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Bursa’da annesi tarafından darp edilen çakarlı genç :) 

 

bu arada forumdaşlarımız üstüne alınmasın, bursalıların araba sürmesi bi garip :) 

 

 

 

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çocuun bu yaşta tüm insta geleceği bitti :rofl: makasa atan bir yutbr vardı onun ruhsat ta annesi üstüne çıkmıştı, yeddieminden annsei gelip almıştı arabayı

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...