İçeriğe Yönlendir

Göz Lazer Ameliyatı Hakkında


Erdoğan Temur

Recommended Posts

Erdoğan Temur

Merhabalar,

 

Uzun zamandır aklımda ama bir türlü kesin kararımı veremiyordum. 25 yıldır dünyaya hep iki pencere arkasından baktım :) Aralık başında gidip gözlüklerden kurtulmayı planlıyorum. numaralarım 3 ve 4 numara miyop.

İnternettende araştırıyorum ama forumda göz ameliyatı olup memmun kalan arkadaşlar var fikirlerine ihtiyacım var.

Şuan aklımda dünyagöz var ama doktor önemli olduğundan hastane ve para önemli değil, Önerecebilecekleri doktor varsa çok memmun olurum.

 

Teşekkürler.

 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Doğru hekim ile iyi sonuçlar alınıyor. Tanıdık bir kaç kişiden konuşma anında duydum dünya göz hastanesini. Yine de lazerin başındaki hekim daha fazla önem arz ediyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kendi goz doktorum Türkiye nin en iyilerinden. Ama kendisi gözlüklü.
Kuzenim yine Türkiye nin en iyilerinden birine ameliyat oldu, simdi omur boyu ilac kullanmak durumunda.
Bilmem anlatabildim mi ;)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Süt anne,. Kuzenim, çevremden baya kişi oldu. Artık gözlüksüzler ömürlük ilaç kullanımına tabi olduklarını duymadım. Hele ki kuzenimi yaşın küçük diye yapmak istememişlerdi ki ankaradan bir doktor bulup orada olmuştu on sene önce kadar. Riski biliyorsunuzdur. Allah yardımcınız olsun. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Konuyu takipteyim,kızımın gözleri bozuk,10 yaşında ve 5.5 numara..gözlüksüz idare edemez.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

İşyerinde mühendis arkadaşım oldu dünyagöz de İstanbul’da 2 defa 3 ay arayla kontrole gitti herhangi bir problem Yok şu anda gayet iyi durumda. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

2006 yilinda ben yaptirdim.2 derece miyoptu.11 yil oldu cok sukur bir problemim yok.kornea kalinligi cok onemli yeterince kalin ise iyi ince ise  tavsiye etmiyordu o zamanlarda doktorlar.

tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Valla gözün ne olacağı belli olmuyor.
Ben 1,25 hipermetroptum. Şimdi ,025 bile yok. Attım uzak gözlüğünü.
Ha ne oldu. Miyop başladı ve büyüyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ben hatırı sayılır zamandan beri gözlük kullanıyorum.Gözlüklerim çok kalın değil ama takmadığım zamanlar gözlerim ve başım çok ağrıyor ve birde uzağı iyi göremiyorum.Çok kötü birşey çerçevelerin arkasından dünyaya bakmak.Arkadaşlarım lens kullanıyor ama ben benimseyemedim,hoşlaşmıyorum lensler ile.İşin ucunda hiç görememekde vardı bunada şükür.Kızım doğuştan kalın numaralı şuan gözlük takıyor lazer tedavisini hiç düşünmedik ve düşünmüyoruzda.

 

Kızım okula ilk başladığı günlerde eve bir kağıt ile geldi.Açtık baktık öğretmeninin göz doktoruna gitmemizi temenni eden bir tavsiye mektubu.Hanımda bende şok olduk.Çok üzüldük.İlk önce özel doktora gittik biri 4 biri 6 çıktı üsttelik astimat.Doktora iyi bakın dedim.Birkeresinde bir doktor benim gözlerimi yüksek gösterirken diğeri düşük göstermişti bu işte bir yanlışlık var dedim.Baktılar ettiler olmadı.Sonra Antalya göze gittik bir ton para ödedik üsttelik prof bakmış onun ücreti ayrı imiş falan filan neyse özel doktorla aynı görüşü verdi.Göz haritası çıkardılar baktılar ettiler.Sonra hanım devlete gidelim birde oraya bakalım.Aslında doktor doktor gezmek kendimizi tatmin etmek.Bir türlü kabullenemedik çocuğun gözlerinin bozukluğunu.Devletteki doktor baktı diğerlerinden daha düşük çıkardı numarayıda daha düşük verdi.Bunlarla başlayalım sonra kontroller ile devam ederiz dedi.O gündür bugündür o doktorun dediği şekilde yapıyoruz.Lazer tedavisinin riskli olduğunu düşünüyoruz.

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

herkese iyi pazarlar, ben optikçiyim yani gözlük sektöründe 12 yılımı yaşıyorum. 10 yıldan beri gözlük kullanıyorum. Bende çok araştırdım gözlükten kurtulmak için lakin sonuç olarak gözlük takmaya devam etmemi tavsiye ettiler. Gerçekten bu sektöre kendini bağışlamış 30-40 yıllık gözlükçü abilerim var. Mağaza şubeleri olanlarda dahil. İnanın bırak kendisini ailesini bile lasere yatırmamışlardır. Bende vazgeçtim laser olmaktan. Lens kullanmaya çalıştım onuda ben beceremiyorum daha doğrusu parmağımı gözüme sokamıyorum:) benim mesleğim gözlük camını kesen makinaları gözlükçülere satmak ve teknik servisini vermek. Cihazların üretim yeri japonya bizde tr temsilcisiyiz.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Komplikasyon yaşama durumu bünyeden bünyeye değişiyordur. Çevremde amliyat olanlarla da konuşuyorum sorun yaşayan çıkmadı.
Şimdi doktor araştırıyorum. Hastane farklı yöntem önerse bile ben no touch yöntemi ile yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
Koray Yiğit

Sayın forum üyeleri.

Sağ gözüm 8.5 miyop 1.5 astigmat sol gözüm 8 miyop 1.25 astigmat. Hayatimda 1983 yılından bu yana hep gözlük kullanıyorum. 2007 yılında da lasik ameliyatı oldum. Son durumum sol gözüm 0 miyop sağ gözüm 1.5 miyop 0.25 astigmat. Yapılan operasyon göz kusurunu yok etmiyor sadece gizliyor ve yanında başka riskleri beraberinde getiriyor.

1. Lasik operasyonu bir ameliyattır ve belli riskleri vardır. Numarasi düşük kişilere kesinlikle önermem miyopu 5 ve altındaki kişiler lütfen bu ameliyatı düşünmesinler.

2. Lasik ameliyatından sonra ömrünüzün sonuna kadar gözlük kullanmama gibi bir durum yoktur. Gelecekte tekrar gözlük kullanabilirsiniz.

3. Gerçekten ameliayatı düşünen kişiler vücud gelişimini tamamlamiş (30 yaş ve üstü)ve miyopinin ve astigmatin ilerlemesini durduğunu 5 yıl boyunca numaranın sabit oldugunu gözlemlenmeli.

4. Yüksek numaralı miyoplarda dekolman riskine karsı mutlaka retina kontrolü yapılmalı hatta sorunlu bölgeler mutlaka tamir edilmeli.

5. Operasyonu yapacal Dr iyi arastırılmalı ve aklınıza takılan tüm soruların tatminlar yanıtları alinmali.

Neden bu ameliyatı oldum?

Miyopim ileri dereceli olduğu için gözlük camı tedariği, inceltilmiş cam maliyetleri nedenleriyle numaramın sadece düşürülmesi talebiyle bu ameliyatı oldum.

Çok şükür ameliyata bağlı bir komplikasyon yaşamadım sağ gözümde bir miktar miyop kaldığı için hiçbir zaman yakın gözlüğü kullanmayacağım. Uzak görüşümde hakim olan sol gözüm yakında hakim göz duruma geçti.

Ameliyat sonrası yaşadımlarım.

1. Gözlüksüz olmaya alışmak gerçekten çok zordu. Sabah kalkinca bazen istemsiz hala gözlüğümü ararım.

2. Ameliyat sonrası doktorum göz tansiyonu konusunda uyardı lens tabakası ile çalışıldığı için göz tansiyonu ölçümlerin +2 olarak uyarıldım. 5 yılı aşkında hipertansiyon tedavisi görüyorum. Bu ameliyat sonrasında tansiyon takibiniz ve zamaninda müdahale önemli.

3. Uzun süreli ekran başı işlerde yada gece araba kullanırken ciddi göz yorgunluğu yaşıyorsunuz ve hassasinız. Mutlaka bir dinlendirici gözlüge ihtiyacınız oluyor.

4. Ameliyat sonrasında gözlerimde enjeksiyona karşı hassaslık başladı hersene 1 kere ciddi bir göz enfeksiyonu yaşıyorum. Göz kuruluğuna karşı daha ciddi tedbirler almanız gerekiyor.

5. Ameliyat sonrasında ilk ay çok önemli lütfen kontrollerinizi ve doktorunuzun uyarılarını harfiyen uygulayın.

6. Estetik kaygılarla lütfen bu ameliyatı olmayı düşünmeyin. Çok ciddi bir ameliyat ve gerçekten en hassas organımız gözlerimiz herşey hayal ettiğiniz kadar mükemmel gitmeyebilir.

Saygılarımla

Koray Yiğit

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Koray Yiğit

Özür dilerim ufak bir düzelme yapmak istiyorum.

Ameliyat sonrası bilgiler madde 4 enfeksiyon olarak düzeltiyorum.

Türkiyede Retina konusunda gerçekten çok değerli bir kişi olan Prof Dr Süleyman Kaynak ismi aklınızın bir kenarında mutlaka olsun.

Özellikle miyop olanların gözün şekil deformasyonu nedeniyle gözün retina tabakası ayrıca kontrol edilmesi ve deforme olan yırtıkların tamiri önemlidir.

Lütfen ameliyatla gözlükten kurtulmaktan önce retinanızın durumu çok daha önemlidir.

Lütfen retina dekolmanı konusunu detayli olarak araştırınız.

Saygılarımla

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

2005 yılında 3 ve 3.5 derece miyoptum lazer oldum doktor senın göze  wavefront yapalım dedi gözü keskinleştirdi anamdan doğmuş gibiyim maaşallah

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Söğütçü

yaklaşık 12 yıl önce oldum ankarada bi klinikte ismini bile hatırlamıyorum şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım şükür.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Emre

göz kuruluğu yaşama ve damla kullanma zorunluluğu beni uzaklaştırıyor bu operasyondan.gözlüklerimle mutluyum alıştık artık:)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Allah şifa versin. Göz önemli bir organ. Ben de gözlük takma sınırındayken bir kitap sayesinde gözlüğü takmaktan kurtuldum. Bazı egzersizlerle gözün ilerlemesini durdurmak hatta 1 dereceye kadar düzeltmek mümkün olabilir. Bu tip ameliyatlara girmeden önce kesinlikle denenmesi gereken bir yöntem.

Gözünüzde problem olmasa bile bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.

Kitabın adı (afedersiniz) Aptalın Deneyimi - Yazar: Mirzakarim Norbekov

0000000189455-1.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Geçtiğimiz haftasonu senelik kontrol sebebiyle göz doktoruma gittim ve çok az bir miktarda(0.2) miyop miktarının arttığını ve camları değiştirmenin gerekmediğini söyledi rahatladım. Laser ile alakalı çok yazı okudum kişiden kişiye göden göze değişiyor benim kanaatim biraz daha teknolojinin gelişmesi sonrası böyle ciddi bir ameliyata girmek gerek.Bende bir türlü sevemesemde artık gözlüklere alıştım idare ediyorum.Allah dermansız dert vermesin bazen aklıma geliyor acaba buna dair bir bitki felan yokmudur diye düşünüyorum olsa kullanmaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur



Allah şifa versin. Göz önemli bir organ. Ben de gözlük takma sınırındayken bir kitap sayesinde gözlüğü takmaktan kurtuldum. Bazı egzersizlerle gözün ilerlemesini durdurmak hatta 1 dereceye kadar düzeltmek mümkün olabilir. Bu tip ameliyatlara girmeden önce kesinlikle denenmesi gereken bir yöntem.
Gözünüzde problem olmasa bile bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.
Kitabın adı (afedersiniz) Aptalın Deneyimi - Yazar: Mirzakarim Norbekov


İlginç kitapmış alıp yinede kullanmak lazım. teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Tanıdığım 4-5 tane göz doktoru var. Gözlük kullanıyorlar. Çizdirenini görmedim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
5 saat önce, Rıdvan Ergün yazdı:

Tanıdığım 4-5 tane göz doktoru var. Gözlük kullanıyorlar. Çizdirenini görmedim.

Miyop değiller o zaman, belki astigmat belki gözlük gerektiren başka bir rahatsızlıkları vardır.

Yorum bağlantısı
İsmail Demir

Kardeşim göz doktoru ve yıllardır gözlük kullanıyor. Ben de gözlük kullanıyorum. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bir saat önce, Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

Miyop değiller o zaman, belki astigmat belki gözlük gerektiren başka bir rahatsızlıkları vardır.

Miyop, hipermetrop veya astigmat, dilerseniz 3'ü birden de bulunabilir, lasik için engel değildir.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
42 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Miyop, hipermetrop veya astigmat, dilerseniz 3'ü birden de bulunabilir, lasik için engel değildir.

12 sene önce lasık oldugumda sadece mıyop demişti doktor ,demek ki çok ilerlemiş tıp belki de ben yanlış hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...