İçeriğe Yönlendir

Volvo – Geely Ortak Firması “Lynk & CO” 01 SUV Modeliyle Resmen Rekor Kırdı!


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif
(düzenlendi)

Çinli Geely ile Volvo'nun ortada buluştukları proje Lynk & CO, 01 SUV modelini siparişe açtı. Ve dakikalar içerisinde binlerce talep gördü. İşte detaylar...

 

volvo-geely-ortak-firmasi-lynk-co-01-mod

 

Kuruluşu 1927’ye dayanan İsveç çeliğinin aldığı en güzel hal olan Volvo, bildiğimiz gibi bir süre Ford Motor Company ile iş birliğindeydi. Sonrasında ise Çin çok uluslu otomotiv şirketi Geely ortaklığına alınmıştı. Oluşan yeni marka olan Lynk & CO altında ilk ürün olarak “01” modeline şahit olmuştuk. Birçok kişi bu firmanın Çin faktörleri üzerinden ilerleyerek kalitesiz araçların boy göstereceğini düşünse de, bir şeyi herkes unutuyordu! O da Volvo‘yu…

 

Model 01, Volvo’nun 40 Serileri için hayata geçirdiği CMA Platform üzerinde şekillecek. Kısaca bu kısımda İsveçli şirketin sağlamlık ve teknolojik birleşimlerinin 01’e ikinci aktarımı olarak görebiliriz. Neden? Bunun en basit anlatımı firmanın aracına” Ömür Boyu Garantili” olarak müşterilerine satacak olması. Genel olarak baktığımızda firmanın çizgisi belli ve kendine özgü. Yani Mercedes pick-up’ı T60 ile kopyalan LDV gibi değil!

 

Lynk & CO ikinci hazırlığını 03 Sedan ile yaparak markanın hakimiyet kuracağı kısımları baştan belirlenmişti.

 

volvo-geely-ortak-firmasi-lynk-co-01-mod

 

01’in siparişlerini açan Çinli firma büyük bir şaşkınlık altında, bir rekora imza da atmış oldu.

 

volvo-geely-ortak-firmasi-lynk-co-01-mod,

 

İlk başta Çin’e, sonrasında Avrupa’ya gönderilecek 01 için 137 saniyede 6 bin adet sipariş yazıldı.

 

volvo-geely-ortak-firmasi-lynk-co-01-mod

 

Çin Renminbi para biriminde 15 bin 800 ile 202 bin 800 satılacak olan 01, gelen yoğun sipariş için markasını baya mutlu etti.

 

volvo-geely-ortak-firmasi-lynk-co-01-mod

 

Lynk & CO‘nun ömür boyu garantili kısmını belki kısa tuttuk. Aslında asıl büyük bomba bu kısımda yatıyor. Marka yöneticiliğini yapan Alain Visser; “Kullanıcıları, içlerinden çıkamadıkları donanım seçeneklerinden kurtarmak ve bir araç satın almak konusunda sınırları kaldırmak istiyoruz.

 

 

Ömür boyu garanti, ücretsiz bağlanılabilirlik ve diğer eğlenceli özellikleri sabit ve net fiyatlarla sunacağız.” gibi dünyada üreticilerin gerçekten zor cesaret edeceği bir seçenekle geldiler. Marka modellerinin farklı yapı tarzlarının avantajlarını iyi kullacağını düşünüyorum. Zaten Avrupa pazarına açıldığında Volvo’yu göz önünde bulundurarak, güvenilirliği ile insanlar satın alacaktır. En azından İsveç – Çin birleşiminden doğan Lynk & CO, dünya markalarını kopyalayan Çinli firmalar gibi gözükmüyor.

 

Zaten o şekilde olursa da Volvo ismine olan güvende çatırdamalar olabilir. Firmanın sempatik gelen bir tarafı da herşeyi standart paket altında sunması. Her model dolu şekilde gelerek, şu olsun bu olsun derdine son veriyor. Veya şu özelliği unuttum derdine son vereceğe benziyor. 01’in satışlarına start verilmesiyle 2 dakika da alınan 6 bin adetlik sipariş bazı pazarlarda başka markaların işine sekteye uğratacağını düşünüyorum.

 

Alıntı Haber 

tarihinde Sefa Şerif tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 dakika önce, Sefa Şerif yazdı:

” Ömür Boyu Garantili”

 

 

Ömür boyu ... :unsure2:

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ömür boyu sanırım 10 yıl, araçların ömrü 10 yıl ya. 

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Sedanın tasarımı bana çok yakışıklı geldi ve alışılagelmişin dışında. Ben beğendim. Ömür boyu garanti 10 yıl bile olsa çok iyi bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...