İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - TDCİ Aşırı Yakıt Tüketimi


Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede
(düzenlendi)

Merhabalar 2008 model ford focus 2 1.6 tdci 109ps hatchback aracım son 2-3 haftadır çok saçma şekilde fazla yakıt tüketmeye başladı. Önceleri yazın 7 kışın 8 litre dolaylarında dolaşıyordu agresif kullanırım genel olarak. 3-4 ay öncesi aynı sorun yine baş gösterdiğinde servise (özel konya özford) gitmiştim. Servise teyp kodu için gittim esasen aklıma gelmişken yakıt olayınıda anlatmıştım. Abi önemli birşey yokmuş hallettim dedi bilgisayara bağlayıp birşeyler yaptı ve düzeldi 6-7 litrelere kadar düşmüştü akabinde. Fakat aradan 3-4 ay geçtikten sonra öncekinden dahada fazla artış göstererek ortalama şehir içinde 11-12 litre dolaylarına yükseldi. Ne yapsam ne kadar sakin kullansamda düşüremedim. Acaba arabamı yanlış gösteriyor diyeceğim 50 liralık mazot alıyorum 100km binemeden bitiyor yine. Mesela yedeğe düştüğünde 80km kaldı diyor ya, 5 km gitsem 65 kaldı demeye başlıyor stop edip çalıştırdıktan sonra. Arabanın çekişinde, çalışmasında hızlanmasında vb herhangi bir farklılık yok. Duman falan atmıyor canınıda çıkarsam kara dumanı göremiyorum en basitinden. Herşey normal gözüküyor kullanıcı tarafından bakıldığında ama gel gelelim çarşıya çıkmaya korkar oldum. Aha gitti 20 lira diyorum çarşıya çıkıp gelsem. Şu aralar kış lastiği alacağımdan dolayı sıkışmakta istemiyorum ama korkmuyorda değilim masraf çıkartacak diye. En son bakımda bütçem kısıtlıydı ve mazot filtresini değiştirtemedim. 7-8 bin km oldu bakım yaptıralı. Tecrübelerinizi, tahminlerinizi paylaşır ve tavsiyelerde bulunursanız cidden sevinirim. 

lbAvdg.jpg

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Maf sensörü, oksijen sensörü.. 

Önce bunlara bakılmalı, Düzgün çalışıp çalışmadıkları IDS ile izlenmeli. 

IDS cihazı olan Ehil bir Ford ustası lazım size. 

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

MAzot filtresi değişimi zaten 40bin km'dir genelde. Aracı sürekli soğukta kısa mesafe kullanıyorsunuz sanırım?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bende İstanbul da soğukta 2-3 km gibi kısa mesafede kullanıyorum okul - oğlanın okul - ev arası ama bu kadar çok çıkmıyor, bazen 8 oluyor ilk sifirlayinca ama arada 20 km falan gidip gelince 7 lerde kalıyor ay sonu tüketim. 11 olması için sürekli 1-2 km arası kullanmak gerekir sanırım yada sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Eray Çıplak

Benim 2.5 kasa focusta da benzer durum var 9-10 litrelere çıkıyor biraz agresif kullanımda konuyu takip edeyim bende...

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

2007 focus 2 109da ayni sorunu yasadim. Duman muman hicbirsey yoktu ama 10ltden asagi yakmiyordu. Sadece yag ve yag filtresi degisti ve normale döndü. Bana da sacma geldi ama aynen bu sekilde oldu. Cikan yag su gibiydi.

Belki de tesaduftu....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...