İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - P0200 Arıza Kodu Nedir?


ismet Kar

Recommended Posts

ismet Kar
(düzenlendi)

Herkese hayirli günler bende 2009 1.4 tdci collection fiesta arac var. Özellikle motor sogukken ilk çalıştırmada aracı biraz zorlayinca motor sistem ariza uyarısı veriyor ve devir 2000 geçmiyor arwc cekisten düşüyor. Bu sekilde calistiktan ve motor biraz isindiktan sonra kontagi kapattip actikran sonra ariza gidiyor ve gun icinde bir daha yapmiyor.cihaza baglattik p0200 kodu enjektör devre arızası diye çıktı enjektörler değişti ariza halen dvm ediyor. Yakit musuru reiller felan hepsi kontrol edildi halen ariza devm ediyor.bulundugum yerde ii  usta yok.Bu ariza ile oilgili bilgi verebilcek varmı simdiden  tsk ederim (maf kontrol edildi sıkıntı yok)

tarihinde ismet Kar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ismet Kar

Ford yetkili servis tum elektrik aksamini kontrol etti sıkıntı yok dediler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kızdırma bujileri kontrol edildi mi? Arıza ışığı yaktığında IDS ile kontrol edildi mi?

Yorum bağlantısı
ismet Kar

Hangi cihaz ile bakıldı bilmiyorum ama arıza kodu enjektör ve devresi olduğu için daha çok elektrik aksam ve enjektör üzerinde yoğunlaştılar

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Emrah Malkoç

Merhaba.Aynı sorun harfiyen benim aracımda da var. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Şöyle bir teşhis buldum, denemekte fayda var. "Aracınızda yakıt enjektörünü çıkarın. Aracınızın kontağından akü işareti yanacak kadar çevirin. Ancak motoru asla çalıştırmayın. Enjektör kablosunu bir volt metre yardımıyla ölçün. Enjektörlere gelen elektrik sinyali 12 volt ise, tesisatta bir sıkıntı yoktur. Bu durumda sorun enjektörlerdedir.
Şayet enjektörlere 12 volt elektrik gelmiyorsa, sorun enjektör devresinde veya sigorta kutusunda olabilir. İlk olarak enjeksiyon sigortasını değiştirin. Sorun çözülmezse bir oto elektrikçide enjeksiyon devresini tamir ettirin." Alıntıdır. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...