İçeriğe Yönlendir

Evrenin Süper Kahramanlarına Uyarlanmış En Heyacanlı Otomobiller


Sefa Şerif

Recommended Posts

Sefa Şerif

Dünyayı kurtarmak için çok ter döken süper kahramanlarımıza onlara en uygun olabilecek otomobiller uyarlandı. Heyecanlı bir liste sizi bekliyor...

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Şekiller bazen çok şey anlatır. Otomobillere aşılananlar bazen tesadüf olmuyor ve duruş biçimleri insanlar tarafından yorumlanıyor. Mesela umursamaz tavır sergileyen Camaro ZL1 Exorcist gibi. Aslında arabaları kendimize yakın hissetmemizin ve o arabayı almamızdaki neden grafiklerinin bizi cezbetmesidir.

 

Diğer bir konumuzda gerçek dünyanın otomobilleri hangi süper kahramana yakışırdı sorusu var. Onun için de birileri sağlam görseller hazırlamış. Resimleri incelemediğimizde biz de sanırım psikolojik olacak ki aralarında bir bağ olduğunu gördük. Süperman, Spiderman, Kaptan Amerika vb. kahramanlara, günümüz spor otomobilleri harika şekilde uyarlanmış.

 

1 Batman – BMW M2

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

BMW M2, gerçek dünyada Batmobil’in yerini alabilecek süper arbalar kadar olmasa da üzerinde yapılan çizimler başka bir kahramanı işaret edemez.

 

Olabildiğince yere yakın karoser, böbrek ızgaranın yerine Batman amblemi alması, maskesinden uzanan kulaklarda çamurluktan çıkan ayrı rüzgarlık parçasıyla uydurulmuş. Jantların da hakkını vermek lazım!

 

2 Captain America – Ford Mustang GT350R

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Kaptan Amerika’nın kalkanının renkleri ve hangi ülkede doğduğuna bakıldığında Mustang mantıklı olmuş. Peki Mustang Amerika kadar hızlı mı? Evet, en az kalkanının dönüşü kadar hızlı. Derin bir ızgarayla, mavi üzerine kırmızı – beyaz şeritler ve göbek kısmı Kaptan’ın simgesiyle süslenen bakır rengi jantlar aynen olması gerektiği gibi.

 

Özellikle Ford’un pist yarışlarındaki yüzü GT350R, yine V8 ile düşman istilasına Kaptan Amerika’yı en hızlı şekilde götürebilecek kapasiteye sahip.

 

3 The Hulk – Mercedes G63 AMG 6X6

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Hulk denildiğinde aklınıza ilk gelen nedir diye sorsak; 3 metre genişliğinde 12 metre uzunluğunda yeşil bir dev diyeceksiniz. Listenin süper kahramanına uyarlanmış en güzel aracı olarak Mercedes G63 AMG 6X6‘yı gösterebiliriz.

 

Çünkü 6×6 teker yapısıyla asfaltın devler ligi bayrağını taşıyor. G63’e verilen şekiller Hulk‘un yeşil bedende ki sinirli bakışlarıyla oldukça benzer.

 

4 Spiderman – Ferrari 488 Spider

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Spiderman’in ruh ikizi tam olarak İtalya‘da çıkıyor. İsminin de 488’den gelen ekiyle Örümcek Adam’a da eşleştirilecek başka araba olmazmış zaten!

 

Üstü açık Ferrari’nin ön kısımdan başlamak suretiyle her noktasına Spiderman‘in kostümü yapılmış. Etrafı ağlarla çevrelendikten sonra jantların desen kısımları temaya çok güzel uyuyor.

 

5 Iron Man – Chevrolet Corvette Z06

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Iron Man’in filmlerinde kullandığı araçaları bir yana sağlam karaktere sahip Chevy Corvette Z06, kırmızı sarı renklerle kimin arabası olduğunu söylüyor. Parçalı kaputu, Iron Man’in yaşam enerjisi mavi “Arc Reactor”e sahip.

 

Özellikle Amerika’da yaşamış olsam, belki yeni bir Corvette ZR1 alıp tuning firmalarına giderek “bana yeni süper kahramanımı verin” diyebilirdim!

 

6 Superman – Bugatti Chiron

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Evrenimizin en hızlı arabası olarak kitaplara yazılıp sonradan Koinegsegg Agera RS’ın sert duvaranı çarpan Eduardo Bugatti’nin yaşayan kısmı yeni Chiron, mantıklı bir kahramana uyarlanmış.

 

Göklerin uçan pelerinine ait ne varsa Chiron’da! Ön hava girişinin “S” logosu verilerek, lazer gözlere karşı hiper sporcunun kırmızı far yapısı inanılmaz duruyor.

 

7 Wonder Woman – Lamborghini Huracan

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Hani kurşunları karşılayarak aynı zamanda onları geri sahibine iade eden Wonder Women için Lamborghini uygun görülmüş. Kia’dan sonra süper spor otomobile geçen kahramanımıza için de çok çekici olacağı Huracan hizmet edecek.

 

8 Wolverine – Auri R8

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Pençeli kahramanımıza mavi sarı renklerde sivri bir Audi hazırlanmış. Dikiz aynaları bile Wolverine’e uygun. Aerodinamik öğelerin de unutulmadığı bu araç, büyük kanadıyla ABT’nin kırmızı şövalyesi R8‘in üzerine bir çalışma yapılmış hissiyatı veriyor.

 

9 Aquaman – Toyota Mirai

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Aquaman’ı kısaca anlatacak olursak; dayanaklı vücudunun yanı sıra, Atlantis’in en güçlüsü olmasını sağlayan mızrağı onu yenilmezler arasına koyuyor. Tabi hayvanlara hükmetmesini de unutmamak lazım!

 

Neden Mirai? Toyota’nın dünyadaki ilk hidrojen yakıtlı aracı Mirai’nin alışılmışın dışındaki keskin hatlarından dolayı ona Aquaman kostümü giydirilmesi sağlanmış.

 

10 Deadpool – Ford Mondeo

 

evrenin-super-kahramanlarina-en-uyumlu-o

 

Bazı ülkelerde Fusion olarak da anılan Mondeo, Deadpool gövde kitiyle kaplanmış. Çılgın kahramanımızın arabası aynı kendinde olduğu gibi yer yer maskeleme işlemleri yapılmış. Çıkıntılı büyük lastikleri olsa da Mondeo, sakin bir şekilde gidebileceği bir otomobil.

 

Süper kahramanlarımıza uyarlanan en güzel örnekleri sizler için bir araya getirmiş olduk. Tasarımcılar kahramanların karakterlerini bir otomobile kusursuz şekilde yansıtmışlar.

 

Ve her birinin hobi olarak garajımızda olmasını isteyeceğimiz kadar heyecanlı duruyorlar. Benim bu listedeki favorim Bugatti Chiron! Peki sizin ki hangisi?

 

Kaynak: https://paratic.com/super-kahraman-uyarlanmis-araclar-otomobiller/

 

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arabalara bakılırsa hiçbirinin yakıt problemi yok, şirket aracı kesin bunlar. :D

  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Almanlar arasında Fransız halk kahramanı

 

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BNTA3ZDVlMGQtM2VjMC00ZGNkLTg4ZDMtMjk5MzI4ZWIxNzczXkEyXkFqcGdeQXVyNjUzNjIyMjg@._V1_SY204_SX480_AL_.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
2 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Almanlar arasında Fransız halk kahramanı

 

Bu filmi izlerken "yahu he he" diyesim geliyordu :) 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
10 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

 

Bu filmi izlerken "yahu he he" diyesim geliyordu :) 

 

Mış gibi yapınca eğlenceli film aslında.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
23 saat önce, Recep Selim Kaya yazdı:
 
Bu filmi izlerken "yahu he he" diyesim geliyordu [emoji4] 

Öyle demeyin yaaa [emoji16]

Komedi aksiyon filmi diye geçiyor zaten, onlar da biliyor komik olduğunu [emoji3]
 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım

Deadpool orjinal olmuş arkadan sarkan kolla :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...