İçeriğe Yönlendir

Hasta Bakıcı İhtiyacı


Ahmet Ertugay

Recommended Posts

Ahmet Ertugay
(düzenlendi)

Hayırlı akşamlar.

Halen felç nedeniyle yoğun bakımda hastanede tedavi gören 80 yaşındaki bayan hasta akrabamız var. Durumu henüz netleşmese de hastaneden Allah'ın izniyle çıkması halinde muhtemelen yatalak kalacak. Bu nedenle İzmir/Bornova'da hastanın evinde 24 saat kalmak suretiyle kendisine yatılı bakacak güvenilir bir bayan bakıcıya ihtiyacımız olacak. Psikolojik olumsuzluk olmasın diye bakımevleri seçeneği ilk planda düşünülmüyor. Bu konuda yardımlarınızı ve önerilerinizi talep etmekteyim. Varsa bildiğiniz/önerebileceğiniz/referans olabileceğiniz bakıcı adaylarının bilgilerini de değerlendirebiliriz.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

tarihinde Ahmet Ertugay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun.. 

Çok ciddi paralar isteniyor.. 

Nevşehir'de yatalak olmayan bir bayana arkadaşlık etmesi için bir talepte bulunduğumuzda, 2000 liranın üstünde ücretler talep edildi. 

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yatalak kalacaksa bakımı daha zordur. Bir sürü kriter var aslında Kendisi yemek yiyebilecek mi. Ağızdan yani. Trakeostomi olacak mı kabaca boğazında delik dedikleri olay. Daha birçok etken vardır bakım konusunda açıkçası. Evde hasta bakmak zordur bu tarz durumlar varsa. Doğal olarak da bu durumlarda her normal insan bakamaz bilgisi yoksa. Ve rakamlar ciddi olarak yükselir. Geçmiş olsun şimdiden. Allah kolaylık versin

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ödemişliler-ilanlar grubuna facebook dan üye olup oraya ilan verin. kasabadan gelip kalan bulunur. Yaş 80 olduğuna göre sanırım solunum cihazı olmaz. eve kamera koyun öncelikle.

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

 Biz istanbul'da yatılı türk bakıcı bulamadık.Bakıcı çok ama kimse yatılı kalmak istemiyor.Özbek bir bakıcımız var.Piyasa 450-600 dolar arası,haftada bir gün izin kullanıyorlar.İzin günlerinde 30-50 tl arası  izin parası veriliyor.Tıbbi bilgisi yok ama bizim hastamız yatalak değil işimizi görüyor.Allah kolaylık versin,stresli bir süreç. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Hastamız halen yoğun bakımda tutulmakta, solunum cihazından dün çıkartıldı, ancak burundan hortumla beslenmektedir. Diğer taraftan enfeksiyon sebebiyle zatürre durumu oluşmuş ve bu yönde de tedavisi yapılıyor. Beslenme durumu yoğun bakımdan çıkınca nasıl devam edecek bilemiyorum.

 

Birkaç aracı firmayla görüştüğümde hasta bakıcı 2500 TL, hemşire olursa 3000 TL'den fiyatlar başlıyor, haftada 6 gün çalışıyorlar, geriye kalan boş gün içinde günlük 150 TL' den ilave bakıcı gönderiliyor. Talep ederlerse ilave olarak sigorta masrafı da var.Ayrıca aracı firmada yaklaşık bir maaş komisyon talep ediyor. Detaylı temizlik içinde 15 günde bir ilave temizlikçi çağrılması isteniyor.

 

Tanıdıklar vasıtasıyla belirlenen bakıcılar da aşağı yukarı bu rakamlara yakın fiyat istiyor ve gece kalmaya yanaşmıyor. 

 

Gerçekten sıkıntılı bir süreç, hastanın durumu zaten şu an üzüntü verici, ancak bu bakıcı vb. şartları insanı daha fazla geriyor. İnsanın sabrı gerçekten zorlanıyor, sakin olmak lazım ama bu süreçte herhangi bir kimseyi olmadık bir sebepten kırmamak içten bile değil. 

 

Allah bu şartlarda bulunan herkese önce sağlık sonra da huzur ve çözüm bulmayı nasip etsin inşallah.

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Türk bakıcılar yatılı gelmek istemezler. Yabancılar da 550-600 dolar para istiyor.  Mümkünse akşama kadar hiç bir şey yapmadan oturmak istiyorlar. Haftada birgün izin kullanıyorlar ve o gün için de 30-40 lira cep harçlığı vermeniz gerekiyor. Ayrıca aracı bir kurum vasıtasıyla bulduğunuz için bir maaş da oraya komisyon vermeniz gerekiyor. Aracı kurum her türlü işlemi biz yaptırıyoruz diyor ama çalışanların sigortası çalışma izni var mı yok mu belli değil bu konuda da bir belge yok elinizde. yasal bir durumla karşılaşırsanız direkt siz sorumlu olma ihtimaliniz yüksek.

Son olarak şunu söyleyeyim  Gürcü bir bakıcı düşünmeyin, Özbek bakıcıların çok disiplinli ve çalışkan olduğu söyleniyor. Çok iyi gözlem yapın sık sık ve farklı zamanlarda gidip kontrol yapın. Bakıcının mahremiyetine girmeyecek , hastanızı kontrol edebileceğiniz şekilde gizli kameralarla evi kontrol edin.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir süreç.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Hastanelerin palyatif bakım merkezleri var bir araştırın isterseniz 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...