İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Tdci 2000 Deviri Geçmiyor


Sonay Doğançiçek

Recommended Posts

Sonay Doğançiçek

İyi günler 2006 model fiesta tdcı 160000 km aracımı sabah çalıştırıp sağlık ocağına gittim o ana kadar normal çalışıyordu on dakika sonra muayene bitti aracı çalıştırmak istedim kontağı çevirdiğimde göğüs panelinde hiç bir uyarı ışığı yanmadı ve marş basmadı usta geldi aküye elektrik verdi bir kaç denemeden sonra araç çalıştı bu arada akü yeni aracı sanayiye kadar götürdüm ancak gösterge paneli tamamen çalışmıyordu arabanın beyninde arıza olduğunu söylediler beyinci aracıma fushion beyni takılmış olduğunu ve aracın benden önceki sahibinin kaza yapmış olduğunu söyledi beyne fiesta beyni kodu yüklediğini beyin arızasının artık olmadığını söyledi. Aracı alıp eve gelirken devir 2000 e varmadan motorun bağırdığını ve 2000 devri geçmediğini 5. viteste bile 2000 devri geçmediğini ve en fazla 90 km/h hıza yükseldiğini farkettim tekrar beyinciye gidip durumu anlattığımda beyinle ilgili durum olmadığını ısıtma bujilerinden kaynaklandığını söyledi bu arada ekranda motor arıza lambası sürekli yanıyordu yönlendirdiği ototamirciye gittim bujiler değişti ha bu arada aracı bağırtıp açmak için bir tur attı geldi sorun yok diye anahtarı elime verdiler ancak arac yine 2000 devir üstüne çıkmıyordu usta egr valfinden kaynaklandığını ve parçayı iptal ettiğini söyledi motor arıza lambası yanmaya devam ediyor bunun nedeninin parçanın iptalinden olduğunu söyledi ancak aracımda hiçbir değişiklik yok ustalara göre sorun halledildi ancak araç hala aynı devir sorunu veriyor lütfen bana fikir açısından yardım edin 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bayağı kasap kasap dolanmışsınız. Acil işinin ehlini bulun bence.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arabalarda bir obd portu vardır. Obd portuna cihaz bağlanır, ecu derdi ne ise söyler. genelde nokta atışı yapılır. En başta Ford yetkili servisi veya özel servisine gitmiş  olsaydınız bu kadar uğraşmazdınız. Bana göre Sanayai ustası, Beyinci, Tamirci gibi ordan oraya sürüklenmezdin kanımca. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç bir şekilde korumaya almış.. 

Bence beyinle veya yüklenen yazılımla ilgili.. 

Para harcamayın, aynı beyinciye veya başka bir beyinciye gidin.. 

Yorum bağlantısı
Yasin Kapan

aynı arıza benim aracımda da  vardı fren pedalının orada mavi renkte hız kontrol müşürü var o bozulmuş değiştirdim sorun giderildi.Ona baktır istersen aracım 100 km ve 2 bin deviri geçmiyordu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Beyinci denilen kişi ve usta epey mesafe katetmişler aracınızda. İşi bilen birini bulun bence de.. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Turbo selenoid valfinden de yapabilir 2000 devri geçmemesi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İşinin sonunda ''ci'' eki olanlardan uzak durarak ehil yerde kontroller yapılsın

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Aynı arıza babam yağmurlu bir günde battı çıktıya girdiği anda, solundan süratle gelen belediye otobüsünün oluşturduğu su dalgasının arabayı komple yıkamasından sonra olmuş.

Akünün sol tarafında bulunan elektrik kutusu gibi bir parça ıslanmış, hava ile kurutmuşlar düzelmiş. 

Yorum bağlantısı
Sonay Doğançiçek

Arabam ilk çalışmadığında gelen usta sorunun elektrikte olduğunu söyledi ve ilçedeki sanayide otoelektrikçisine götürdük, elektrik ustası sorunun beyinde olduğunu söküp beyinciye göndereceklerini söyleyince beyinci kimdir necidir öğrenip kendim götürdüm çünkü burda adet daha önce başıma gelmişti söküp takmaya bile dünyanın parasını istiyorlar. Motor ustası diyor beyinde sorun, beyinci diyor motorda sorun hal böyle olunca aynı adamlara bir daha götürmedim şimdi garajda yatıyor arabam, her zaman gittiğim ford özel servisi il de ata sanayide aşağı yukarı 40-50 km uzaklıkta arabayı çalıştırıp götürsem bu mesafede sorun olur mu bilmiyorum kontağı çevirmeye korkar hale geldim bişey olacak diye

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...