İçeriğe Yönlendir

Cmax II - P0420 Hatası


Alp Kaya

Recommended Posts

Alp Kaya

slm arkadaşlar.aracımı 3 ay önce aldım.2012 model lpg li. 108000 km de.aracım sibop arızası verdi.sibopları değiştirdim.alıştırma evresinde benzinde kullandım. 2 defa bu hatayı verdi.şimdi lpg ye aldım.şu an hata yok ama öncesinde 200 km kullanımda hata vermişti.sormak istediğim siboplar arızalanmadan önce böyle bir hata vermiyordu.sibopları değiştirdim bu hatayı verdi.sizce kontrol ve değişime nerden başlamalıyım.( hata kodu P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında)

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
(düzenlendi)

benim 2003 focus aracımda da aynı hatayı veriyordu aracın benden önceki sahibi kat iptali yapmış ben yan sanayi katalizör taktırdım p0420 hatasını silmeme rağmen 50-100 km sonra yine veriyordu kattan önce olan yeşil oksijen sensörünü değiştirdim yaklaşık 400 km olmuştur hatayı tekrar vermedi

tarihinde Yıldırım Mustafa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alp Kaya

sibop değişiminden sonra benzinde kullandım.hata verdi.şimdi lpgde kullanmaya başladım.henüz hata vermedi.ama daha 50 km lpg de kullandım.

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Benim aracımda da motor rektefe olduktan sonra 2 kez aynı hatayı verdi. 3600 km oldu bi daha da vermedi. Bence siboplarınız sorunlu iken katalitik konvektörde tıkanmalar meydana gelmiş olabilir. O yüzden 0420 katalizör  verimlilik değeri birin altında diye bazen hata veriyor olabilir. biraz daha kullanın ve deneyin bence. Ben de ilk o hatayı alınca ustanın yanında aldım soluğu ama sonrasında baktım ki bi daha vermiyor hatayı. Ben böyle yorumladım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...