İçeriğe Yönlendir

Connect - Tekleme ve U1262 Hata Kodu


Erkan Tekin

Recommended Posts

Erkan Tekin

Merhaba arkadaşlar.. 
Benim aracın malum tekleme arızası için cumartesi günü yine enjektör söktürdük.. oyuncak oldu resmen :D
Neyse 250 tl bayıldık taktık sesi düzeldi resmen bağırıyormuş araba.. çekişte güzel.. o gün duman vs tekleme de yok Allah'ım bu defa araç oldu sanırım dedik.. demez olaydık..
Bu gün öğlen aracı çalıştırdım 100 metre sonra yine korktuğum başıma geldi.. tekleme ve ardından mavimsi beyazımsı duman.. 
Bakımlarını yaptırdığım ustada başka araç vardı onu almaya gittiğimde pc ye bağladık benim connecti..
Yakıt testi falan yaptık 890 900 aralığında bi değer veriyor.. :shok: moralim bozuldu hemen ordan başka bi yere girdik ve U1262 HEC adında bir arıza kayıtlı.. 
Bu arıza nedir neyin nesidir bilgisi olan var mı acaba ? 
En kısa sürede yetkili servise gidip yazılım attırıcam.  

Yorum bağlantısı
Bekir Memur
(düzenlendi)

Arkayı aşırı beyaz dumana veriyor değilmi ? 

Ya pcm deki yakıt sistemi jenerasyonunu iyi yapamadılar(bilgisayarlarındaki kaynak dosyalar eksik, uyumsuz olabilir) yada enjektörler sıkıntılı ayarlandı çünkü açık kalıyor yakıtı sıkıştırmadan direkt sıcak pistonun üstüne basıyor çok tehlikeli bir durum piston delinmesine kadar gider o şekilde arabayı sakın kullanma.

Bizim enjektörleri adam edebilecek sadece bosch enjektör servisi onun dışındaki sanayideki pompacılar hakkaten yapamıyor facebookta 33 bin kişilik connect grubumuz var kimin böyle bir sorunu olsa sanayideki pompacılarla hep sorun yaşıyolar adam akıllı ayarlayabilen pompacı yok.

tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin
19 saat önce, Bekir Memur yazdı:

 

Aşağı yukarı 2 senedir yaşıyorum bu durumu.. çekiş mükemmel ama yakıt 1 depoya 600 demiyor..
Aynen dediğiniz gibi. gün içerisinde saat kaç olursa olsun yerinde en az 3 4 dk rolantide çalıştırıyorum aracı. tekeleme vs yok. garajdan cıkıyorum 1. vites 1.1 devirde falan tekleme oluyor sonrasında duman atıyor eyvallah.. ama arac 100 - 200 metre gidince teklemeyi kesiyor birdaha yapmıyor..
Bosch enjektör servisine 3 gün bıraktım arabayı zaten yakıt değerlerini de orası bozdu.. Bosch servisine bırakmadan önce tekleme tamam vardı ama 850 900 km yapıyordum depoya.. tekleme için oraya bıraktım hem dediğim gibi yakıt değerlerini bozdular hemde aracın teklemesini kesemediler.. aracı aldıktan sonra 3. viteste bile tekliyordu.. Allah birdaha o servise düşürmesin yaka silktim resmen.. o günlerden sonra havalar düzeldi ve tekleme çok nadir yapmaya başladı yakıt tabi yine fazla.. durdum duramadım son 2 3 aydır yine yapmaya başlayınca ostamın tavsiyesi ile başka bir pompa enjektör ustasına gittik.. Araçdan sökülüp ne işlem yapıldıysa tek tek ustanın yanında durdum. 2 tane makinaya bağlandı 1 de tıkanıklık için el makinesi gibi bişeyle test ettiler.. Tıkanıklık kesinlikle yok.. Makineye bağladıklarında coğu değer kırmızı yanıyordu.. onları giderip temizleyip yerine taktılar.. 
Taktıktan sonra ilk çalıştırmada durdugu yerde bi 5 dk falan beyazımsı duman yaptı sonra kesti. Teste çıktık çekiş güzel ve aracın sesi değişmiş. bnm araç önceden resmen ejderha gibi kükrüyormuş.. Aracı teslim alıp eve geldim duman falan da atmadı gelirken. Ertesi gün öğlen 12 hava esintili ama güneş var. garajdan çıktım oda ne araç yine tekliyor sonrası malum işte.. 

Yorum bağlantısı
Bekir Memur

o hata tesisat veya pcm ile alakalı bi sorun 

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin
2 dakika önce, Bekir Memur yazdı:

o hata tesisat veya pcm ile alakalı bi sorun 

bağlantı hatasıymış sanırım.. o önemli değil benim şu aracı normale döndürmem lazım.. tekleme arızası ilk başlamadan önce kızdırmaları değiştirdim ondan sonra 1 2 ay sonra bu zımbırtı arızası başladı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...