İçeriğe Yönlendir

C-max I - Su Eksiltme


Mehmet Mamati

Recommended Posts

Mehmet Mamati

Arkadaşlar 2007 model ford c max dizel otomatik aracım var ve motor suyu eksiltme yapıyor, 3 ay önce kış bakımını yaptırdım antifriz koyduk şimdi suyu eksiltiyor. 45 km yol yapıyorum tam 1 lt su alıyor hararet yok normal su kabından fis sesi geliyor açınca, soğuk sıcak fark etmiyor conta mı yaktık acaba su kaçağı gözle görünmüyor teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Yoldan gelince arabayı stop etmeden önce altına karton serin 1 2 dk sonra stop edin. 15 20 dk sonra bakın kartonda ıslaklık mevcut mu?

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bakımdan önce antifriz yoktu ise siz antifiriz koyunca motor içi paslı yerleri çözmüş ve kaçak başlamıştır normaldir. Bir yerlerden kaçırıyor muhtemel. Kalorifer ısıtmanız ne durumda? Devirdaim kontrol edilmeli,keza hortumlar da. Bir yerden kaçırdığı belli

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, Cem Işık yazdı:

Bakımdan önce antifriz yoktu ise siz antifiriz koyunca motor içi paslı yerleri çözmüş ve kaçak başlamıştır normaldir. 

 

+1 

En akla yatkın olan bu.. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu

Cem hocamın dediği doğru,direkt antifiriz koyunca motor içi paslı yerleri çözmüş ve delmiştir. Bunun için satılan delik tıkayıcı ilaçlar var aracın suyuna katıyorsunuz, eski arabamda daha önce kullandım faydasını gördüm. Yalnız delikler ilaçla tıkanmayacak kadar büyükse fayda etmeyecektir. İlacı uyguladıktan sonra bir kaç gün kaloriferi hiç çalıştırmamanız gerekiyor, kalorifer kanalları daha önce olduğu için ilaç buraları tıkayabiliyor. 

 

Daha kötü bir durum arkadaşımın honda civic arabasında başına gelmişti, suyu boşaltıp direkt antifiriz koydu ve radyatörü komple delmişti, yeni radyatör almak zorunda kaldı.

sizde 45 km'de 1lt su eksiltiyor ise kaçak büyük olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...